به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، با این حال، تحقیقات طولانی مدت نشان میدهد که مصرف منظم مکملهای روغن ماهی میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. با این وجود، برای کسانی که قبلاً با مشکلات قلبی عروقی تشخیص داده شده اند، مصرف مداوم روغن ماهی ممکن است به کاهش سرعت پیشرفت این بیماریها کمک کند.
نویسندگان این مطالعه در یافتههای خود که سهشنبه گذشته در BMJ Medicine منتشر شد، میگویند: «استفاده منظم از مکملهای روغن ماهی ممکن است یک عامل خطر برای فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی در میان جمعیت عمومی باشد». در این تحقیق 415 هزار شرکتکننده (شامل 55 درصد زن) با سن بین 40 تا 69 سال از Biobank بریتانیا، مخزن وسیعی از دادهها در مورد رژیمهای غذایی، عادات و شرایط سلامت هزاران بریتانیایی را در بر گرفت.
به گزارش Mirror US، شرکتکنندگان بین سالهای 2006 و 2010 مورد بررسی قرار گرفتند و جزئیات اولیه جمعیتشناختی، شامل دریافتهای غذایی معمولی مربوط به ماهیهای روغنی، غیر روغنی و مکملهای روغن ماهی را جمعآوری کردند. این تحقیق تأثیر بالقوه این مکملها را بر پیشرفت خطر از سلامت قلب به فیبریلاسیون دهلیزی که منجر به حوادث قلبی عروقی بزرگ مانند حملات قلبی و در نهایت مرگ میشود، ارزیابی کرد.
شرکتکنندگان تقسیم شدند و سلامت آنها تا مارس 2021 یا تا زمان مرگ آنها با استفاده از دادههای سوابق پزشکی بررسی شد. تقریبا یک سوم (130365؛ 31.5%) از شرکتکنندگان استفاده منظم از مکملهای روغن ماهی را گزارش کردند. این گروه نسبتهای بالاتری از افراد و زنان سفیدپوست مسنتر داشتند.
محققان مشاهده کردند که گروهی که ماهیهای چرب و الکل بیشتری مصرف میکردند، سیگاریهای فعلی و ساکنان مناطق محروم کمتری داشتند. نتایج نشان داد که استفاده منظم از مکملهای روغن ماهی نقشهای متفاوتی در سلامت قلب و عروق، پیشرفت بیماری و مرگ دارد.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شده در این باره، برای افرادی که هیچ بیماری قلبی عروقی شناخته شدهای در شروع دوره نظارت نداشتند، استفاده منظم از مکملهای روغن ماهی با 13 درصد افزایش خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی و 5 درصد افزایش خطر ابتلا به سکته همراه بود.
با این حال، در میان افرادی که در شروع دوره پایش بیماری قلبی عروقی داشتند، استفاده منظم از مکملهای روغن ماهی با 15 درصد کاهش خطر پیشرفت از فیبریلاسیون دهلیزی به حمله قلبی و 9 درصد کاهش خطر پیشرفت از نارسایی قلبی همراه بود. با کاوش عمیقتر در تجزیه و تحلیل، فاش شد که عوامل مختلفی مانند سن، جنس، عادات سیگار کشیدن، مصرف ماهیهای غیر چرب، فشار خون بالا و استفاده از استاتینها و داروهای کاهشدهنده فشار خون خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
یک مطالعه اخیر مصرف منظم مکملهای روغن ماهی را با افزایش 6 درصدی خطر حوادث قلبی عروقی شدید در بین زنان و افرادی که سیگار نمیکشند، مرتبط دانسته است. در مقابل مردانی که مکملهای مشابه مصرف میکردند، شاهد کاهش ۷ درصدی میزان مرگ و میر بودند.
گروهی که این مطالعه مشاهدهای را انجام میدهند، تصریح کردند که با توجه به ماهیت تحقیق آنها نمیتوان علت و معلول را به طور قطعی تعیین کرد. علاوه بر این، آنها عدم وجود اطلاعات مربوط به دوز یا فرمول مکملهای مصرف شده توسط افراد درگیر در مطالعه را برجسته کردند.
با این حال، علیرغم این محدودیتها، محققان گفتند: «استفاده منظم از مکملهای روغن ماهی ممکن است نقشهای متفاوتی در پیشرفت بیماری قلبی عروقی داشته باشد. مطالعات بیشتری برای تعیین مکانیسمهای دقیق برای ایجاد و پیشآگهی رویدادهای بیماری قلبی عروقی با استفاده منظم از آن مورد نیاز است. »