کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چگونه اهدافمان را در ذهن پرورش دهیم؟

21 خرداد 1403 ساعت 10:05

تحقیقات نشان می‌دهد که هدف داشتن در زندگی منجر به نتایج بهتری برای سلامتی افراد مسن می‌شود، خلق و خوی روزانه و رفاه جسمی ما را بهبود می‌بخشد و حتی با افزایش درآمد مالی همراه است.


به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، اکنون محققان بیشتر در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه داشتن حس هدف در زندگی افراد مختلف انجام می‌شود.
 
گابریل ـ محقق فوق دکتری در دانشگاه نورث وسترن ـ اخیراً با آنتونی بارو ـ روانشناس رشدی در دانشگاه کرنل ـ  و پاتریک هیل ـ‌ محقق قدیمی در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس ـ در مطالعه‌ای که اوایل سال جاری در این مقاله منتشر شد، همکاری کرد. در این مقاله چند سوال کلیدی در مورد ارزش هدف در زندگی روزمره ما و راه‌های پروش اهداف بررسی شد.
 
گابریل که تحقیقاتش بر تقاطع شخصیت و سلامت تمرکز دارد، توضیح داد: اول، ما می‌خواستیم بهتر بفهمیم که آیا احساس هدفمندی مترادف با احساس احساسات مثبت و عدم احساس احساسات منفی است یا خیر. برای این مطالعه بیش از 350 شرکت‌کننده نظرسنجی‌ها را در شب به مدت 10 روز با تلفن‌های خود پر کردند. محققان سوالاتی درباره میزان انگیزه یا هدفی که هر روز احساس می‌کنند، پرسیدند، مانند اینکه آیا شما درگیر فعالیت‌های ارزشمندی بودید؟ و آیا در راستای اهداف خود پیشرفت هم کردید؟ آن‌ها همچنین از شرکت‌کنندگان خواستند توضیح دهند که تا چه اندازه در یک روز خاص احساساتی از جمله تحریک‌پذیری، آرامش، اندوه و آرامش را احساس می‌کنند. هدف آنها این بود که تعیین کنند حس هدف و خلق و خوی یک فرد از روز به روز چقدر متفاوت است.
 
آنها دریافتند که احساس هدف یا انگیزه شرکت‌کنندگان از روزی به روز دیگر به شدت متفاوت است. با وجود این نوسانات، افراد تمایل داشتند به طور مداوم احساس هدفمندی داشته باشند یا در حال پیشرفت به سمت اهداف زندگی خود باشند؛ حتی زمانی که در هیچ روز خاصی احساس هدفمندی نمی‌کردند. به طور کلی، احساس هدف روزانه افراد تقریباً به اندازه خلق و خوی روزانه آنها متفاوت است.
 
گابریل  گفت: «در این مورد، ما متوجه شدیم که هدف به شدت با تجربیات احساسات مثبت مرتبط است، اما به طور ضعیف‌تر با احساسات منفی هم مرتبط است.» این یک یافته جذاب بود زیرا نشان می‌دهد که مواقعی وجود دارد که ما احساس هدفمندی می‌کنیم و همچنین ممکن است احساسات منفی را تجربه کنیم، زیرا دنبال کردن چیزهایی که در اهداف زندگی ما هستند، گاهی اوقات می‌تواند به استرس و چالش نیاز داشته باشد. تشخیص این هدف می‌تواند به ما کمک کند احساس خوبی داشته باشیم، اما همچنین ممکن است گاهی اوقات به معنای احساس بد باشد، می‌تواند به مردم اطمینان دهد که تجربه احساسات منفی به این معنی نیست که آنها در مسیر اشتباه هستند. بهترین چیزها در زندگی به راحتی به دست نمی‌آیند.
 
گابریل گفت: این مطالعه مهم است زیرا به محققان کمک می‌کند تا درک بهتری از نحوه پرورش احساس هدف داشتن در زندگی روزمره خود داشته باشند.
 
این داده‌ها به نشان دادن مزایای تمرکز بر روی «امروز چه احساسی دارم؟»، «آیا من در راستای اهدافم پیشرفت کردم؟»، «آیا احساس می‌کردم درگیر فعالیت‌های ارزشمندی هستم؟» با تنظیم پاسخ‌های خود به این سؤالات از روزی به روز دیگر، بهتر می‌توانید به مرور زمان بفهمید که چه چیزی به شما احساس هدف می‌دهد و یک قدم به درک هدفتان در زندگی نزدیک‌تر می‌شوید.
 
گابریل گفت: داده‌های این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که نوسانات روزانه در خلق و خو و هدف کاملاً طبیعی است.
 
او همچنین معتقد است: «جنبه هیجان‌انگیز دیگر یافته‌های ما این است که بتوانیم عبارت «این هم بگذرد» را بپذیریم. فقط به این دلیل که کسی امروز، فردا یا پس از آن احساس هدفمندی نمی‌کند، به این معنا نیست که او به زندگی بدون هدف وابسته است. هدفمندی کاهش می‌یابد. از نظر تجربی، ما مجبور نیستیم همیشه هدفمند باشیم یا هرگز هدفمند نباشیم. روزهای خوب و روزهای بد خواهند بود، روزهای هدفمند نیز در مقابل روزهای بد خواهند بود.»
 
در نهایت اینکه طبیعی است که احساس هدف و خلق و خوی شما از روزی به روز دیگر متفاوت باشد. با وجود این نوسانات، بهترین راه برای پرورش حس هدفمندی در زندگی شما این است که بر روی اعمال روزانه خود تمرکز کنید و اینکه آیا آنها با اهداف بلندمدت شما همسو هستند یا خیر!
 
 


کد مطلب: 423025

آدرس مطلب :
https://www.theiranproject.com/fa/article/423025/چگونه-اهدافمان-ذهن-پرورش-دهیم

پروژه ایران
  https://www.theiranproject.com