به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، سعید جلیلی با بیان اینکه این تعارضات در عرصههای سیاسی گاهی منجر به جنگ میشود گفت: وقتی که جنگ کارآیی خود را از دست بدهد، در حوزه اقتصادی تبدیل به فشار حداکثری و حتی تحریمهای ثانویه خواهد شد.
جلیلی اضافه کرد: اگر امروز صحبت از تمدن و قدرت غرب مطرح میشود، بر مبنای امتداد فناوری و علم به حوزه عمل است. در حقیقت تسری یافتن علم به حوزه عمل برای آنها تولید قدرت کرده و باعث شده در حوزههای مختلف پیشرفت کنند.
وی بیان کرد: امروز اگر ملتی اعلام کند قصد دارد عقب ماندگیهای خود را جبران کند و اندیشههای خود را در حوزه عمل امتداد دهد، با موانع گسترده از سوی مدعیان روبهرو خواهد شد و نمونهای از این مساله را ما در توسعه دانش هستهای کشورمان مشاهده کردیم. غرب مدعی است دامنه و سطح تحقیقات ما باید با آنها هماهنگ شود، چراکه میفهمند این فناوری مبنای قدرتشان محسوب میشود و نباید انحصارش از دستشان خارج شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به کتاب "عصر هوش مصنوعی و آینده ما انسانها" از هنری کیسینجر، گفت: کیسینجر به عنوان کسی که تا صدمین سال زندگیاش مشغول کار علمی بود، در این کتاب عنوان کرده که هوش مصنوعی تنها یک پدیده فناورانه نیست و به کانت و دکارت خودش نیاز دارد، او در این کتاب با اشاره به آثار راهبردی فناوری، به تشریح تاثیر هوش مصنوعی در مناسبات قدرت در جهان و الزامات وابسته به آن پرداخته است.
جلیلی هم چنین با تاکید بر اهمیت فعالیتهای علمی و تحقیقاتی جهاددانشگاهی، اظهار کرد: اینکه به این مرکز میگوییم جهاد، چون عرصه رویارویی است. حرکت مومنانه با باور به اندیشههای دینی در برابر جهانی که در مقابل شما ساکت نیست و تا جایی که میتواند مقابل شما میایستد، به معنی واقعی کلمه جهاد است.
وی اضافه کرد: جهاددانشگاهی یک عرصه جدی و یک ضرورت است، مجموعهای است که فعالیتهای آن کاملا با نیازهای روز ما گره خورده و باید در مقابل موانعی که پیش راهش قرار داده شده بایستد تا به قله پیشرفت برسد. از جهاددانشگاهی انتظار میرود ظرفیتهای علمی، پژوهشی و دانشگاهی کشور را تبدیل به قرارگاه عملیاتی کند. جهادگران باید بتوانند ظرفیتهای خود را به سمت نیازهای امروز هدایت کنند که با تحقق این امر نشاط علمی در کشور ایجاد خواهد شد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی باید بسترهایی را فراهم کند تا ضمن پاسخ به نیازهای جامعه، تلاش دشمن نیز خنثی شود، ادامه داد: دشمن در یک دهه اخیر فشار حداکثری اقتصادی بر کشور ما اعمال کرده است، جهاد و جهش تولید یک مساله شعاری نیست، بلکه یک ضرورت برای جبران کاستیها در کشور است. در مسیری که پیش رو داریم باید با یک هدف متعالی و جهش بزرگ رو به جلو گام برداریم و حوزه پژوهش و فناوری یک حوزه بسیار حائز اهمیت در این رابطه است.
جلیلی با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف جهادگران بی اثر کردن تحریمهاست، عنوان کرد: برخی این سوال را مطرح میکنند که چرا رهبری فرمودند ما به قله نزدیکیم؟ تحلیل من این است که وقتی دشمن موانع زیادی را در مقابل ما گذاشته و ما از همه آنها عبور کردهایم، دیگر ابزار فشاری ندارد؛ بنابراین حرکت ما میتواند سرعت بیشتری به خود بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه امروز دو اولویت مهم کشور اشتغالزایی و ارزآوری است، بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز این دو مساله مورد توجه قرار گرفته و در این راستا باید برای جهاددانشگاهی خراسان رضوی ماموریت تعریف و تعیین شود که تا چه اندازه از ارزآوری کشور را میتوان به عنوان تکلیف این نهاد قرار داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: گردشگری کشور ظرفیتی خدادادی است که میتواند منبع ارزآوری باشد و با توجه به پتانسیلهای جهاددانشگاهی میتوان این ظرفیت را به یک فرصت مهم ارزآوری در کشور تبدیل کرد.