به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، چند نفر از خبرنگاران حاضر در اجلاس ۲ روزه وزرای خارجه گروه ۲۰ در برزیل از جمله خبرنگار واشنگتن پست به صورت تصادفی به دلیل روشنماندن میکروفن در نشستی که این وزرا در پشت درهای بسته برگزار کردند، توانستند صحبتهای مطرح شده در این نشست را بشنوند.
«مائورو ویرا» وزیر امور خارجه برزیل، کشور میزبان اجلاس وزرای خارجه گروه ۲۰ در افتتاحیه این اجلاس ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل به دلیل وتوهای آمریکا در متوقف کردن جنگ علیه نوار غزه را به عنوان فلج غیرقابل قبول» محکوم کرد.
روز سهشنبه گذشته آمریکا برای سومین بار قطعنامهای با موضوع درخواست برای برقراری آتشبس در نوار غزه را وتو کرد.
وزیر امور خارجه برزیل همچنین از اینکه این وضعیت «به قیمت جان انسانهای بی گناه تمام میشود» انتقاد کرد.
به نوشته پایگاه «
سمافور» خبرنگاران بعد از روشن ماندن میکروفن شنیدند که برخی از نزدیکترین متحدان ایالات متحده آمریکا از ابعاد گسترده کشتار در نوار غزه اظهار ناراحتی میکنند و خیلی از آنها اظهار کردند اگر آمریکا به درخواستها برای آتشبس در نوار غزه میپیوست، جلوی این کشتار گرفته میشد.
نماینده آفریقای جنوبی که کشورش با طرح شکایت نزد دیوان بینالمللی دادگستری رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسل کشی در غزه متهم کرده بیان داشت برخی از رهبران جهان «اجازه دادند که این مجازات ناپذیری (اسرائیل) غالب شود.»
از سوی دیگر نماینده استرالیا درباره گزارشها درباره برنامهریزی رژیم صهیونیستی برای عملیات نظامی در شهر رفح، محل تجمع بیش از ۱.۵ میلیون آواره فلسطینی که از نقاط دیگر غزه به آنجا فرار کردهاند گفت: «ما بار دیگر به اسرائیل میگوییم- در این مسیر حرکت نکنید.»
به نوشته رسانه خبری سمافور، منزوی شدن آمریکا در مسیر حمایت از اسرائیل اجازه داده که رقبایش همچون چین در غرب آسیا نفوذ پیدا کنند. همچنین «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که در سال سخت انتخابات قرار دارد به دلیل مدیریتی که در قبال این بحران نشان داد در داخل کشورش به چالش برخورده است.
صحبتهای افشا شده در اجلاس گروه ۲۰ در شهر ریودوژانیرو برزیل همچنین نشان داد که دیگر دولتها از ریاکاری که آمریکا برای حمایت از اوکراین در جنگش با روسیه در مقایسه با رفتارش در قبال جنگ غزه به خرج میدهد ناخرسند هستند.
نماینده آفریقای جنوبی گفت چنانچه گروه ۲۰ بر سر پایبندی به اصول منشور سازمان ملل «متحد بود این تراژدی در فلسطین بیش از ۳ ماه ادامه نمییافت.»