سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست و پایبند به موازین و قوانین بینالمللی است و برای ایحاد بازدارندگی و تنبیه هر متجاوزی همواره عمل خواهد کرد. اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را هدف قرار داد.
کنعانی: ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست
ايرنا , 27 فروردين 1403 ساعت 11:18
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست و پایبند به موازین و قوانین بینالمللی است و برای ایحاد بازدارندگی و تنبیه هر متجاوزی همواره عمل خواهد کرد. اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را هدف قرار داد.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز(دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص اقدام اخیر ایران علیه رژیم صهیونیستی، اظهارداشت: اینکه موضع آمریکاییها چیست و چه تحلیلی میتوان از مواضع دیپلماتیک آنها داشته باشیم زودهنگام است، اما باید گفت که جمهوری اسلامی ایران قدرتی امنیت آفرین است و اقدام ایران در حمله به برخی مقرهای نظامی رژیم صهیونیستی در راستای اعمال حق ذاتی دفاع مشروع ذیل ماده منشور ۵۱ ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به ویژه تجاوز اخیر آنها علیه مقر دیپلماتیک ایران در دمشق صورت گرفت.
وی گفت: دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح ایران در رخداد اخیر و در واکنش مشروع نسبت به اقدام تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به روشی کاملا حرفهای و منطقی و مسؤولانه عمل کردند، ما هشدارهای لازم را قبل از اقدام نظامی داده بودیم و پس از اتمام حجت دیپلماتیک، مقتدارانه وارد عمل شدیم.
اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را هدف قرار داد
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست و پایبند به موازین و قوانین بینالمللی است و برای ایحاد بازدارندگی و تنبیه هر متجاوزی همواره عمل خواهد کرد. اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را هدف قرار داد.
کنعانی افزود: باتوجه به عدم اقدام از سوی شورای امنیت و رفتاری غیرمسئولانه از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در ایجاد بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران با استفاده از حقوق ذاتی خود در قالب دفاع مشروع و منطبق بر قوانین بینالمللی عمل کرد.
وی ادامه داد: انتظار می رود دیگران و از جمله آمریکا واکنش منطقی و مسؤولانه ایران را مورد توجه قرار دهند و بجای الفاظ و مواضع غیرمنطقی، قدردان اقدام ایران در راستای حفط ثبات و امنیت منطقهای باشند.
رژیم صهیونیستی اهمیتی به قطعنامههای شورای امینت نمیدهد
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: شورای حقوق بشر سازمان ملل دو قطعنامه مصوب در خصوص رژیم صهیونیستی داشته یکی قطعنامه ممنوعیت صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی است و یکی قطعنامه درخواست آتش بس که هر دو هم مهم بود و جمهوری اسلامی ایران از هر دو قطعنامه حمایت میکند.
وی ادامه داد: رژیم آپارتاید صهیونیستی به عنوان بازیگری ماجراجو با حمایت نامحدود آمریکا تا کنون اهمیتی به قطعنامههای شورای امینت و شورای حقوق بشر نداده و به جنایات جنگی و نسل کشی خودش ادامه میدهد. در خصوص ممنوعیت ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی هم، ایران اقدام شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را مثبت ارزیابی میکند.
کنعانی افزود: ایران تصویب این قطعنامه را تایید بینالمللی دیگری بر ماهیت تروریستی رژیم صهیونیستی قلمداد میکند و امیدواریم برخی کشورهای اروپایی و آمریکا به قطعنامههای شورای حقوق بشر پایبند باشند و با مفاد این قطعنامه همراهی داشته باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: کشورهای اروپایی باید توجه داشته باشند که اقدام ایران کاملا مشروع و منطقی بوده و بجای مواضع غیر منطقی باید قدردان اقدام ایران در راستای ایجاد صلح و امنیت منطقهای باشند و باید خودشان را بازخواست کنند و به افکارعمومی جهان پاسخگو باشند که در برابر هفت ماه تجاوزات رژیم صهیونیستی چه اقدامی انجام دادند. عاقلاتهترین کاری که این دولتها میتوانند انجام دهند این است که در کنار کشورهایی که نقشی سازنده در ایجاد صلح و امنیت انجام میدهند، قرار بگیرند.
وی افزود: کشورهای اروپایی باید بجای قرار گرفتن در کنار رژیم صهیونسیتی تجاوزگر، از شکیبایی و خویشتنداری ایران طی ماههای گذشته قدردانی کنند.
ایران متعهد به آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مبتنی بر قوانین بین المللی است
کنعانی تصریح کرد: مقدمات خوبی برای آغاز مجدد فعالیتهای دیپلماتیک جمهوری آذربایجان در ایران به عمل آمده و گفتوگوهای خوبی در سطوح روسای جمهور دو طرف بوده است. این اتفاق نظر مشترک وجود دارد که همزمان با رشد دیگر زمینههای همکاری از جمله اقتصادی، همکاریهای سیاسی و دیپلماتیک دو کشور نیز رو به رشد باشد و ما شاهد فعالیت مجدد دیپلماسی جمهوری آذربایجان در ایران باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان داشت: جمهوری اسلامی ایران متعهد همیشگی به آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مبتنی بر قوانین و مقررات بین المللی بوده و همیشه در این چارچوب عمل کرده است. بر اساس اطلاعاتی که دارم تعلق کشتی توقیف شده به رژیم صهیونسیتی محرز است.
وی گفت: باتوجه به نقض مقررات بین المللی کشتیرانی از سوی کشتی مورد نظر و عدم پاسخ مناسب به مسئولان ایران این کشتی توقیف شد و برحسب ضرورت از سوی مراجع ذی صلاح جزئیات بیشتری در اختیار قرار خواهد گرفت.
کنعانی بیان کرد: اقدام مشروع و قانونی ایران علیه اقدام تحریک آمیز، جسورانه و ناقض قوانین بینالمللی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در دمشق و به منظور تنبیه متجاوز صورت گرفت و انتظار این است که این اقدام ایران مورد تایید جامعه جهانی قرار گیرد.
گروههای مقاومت در منطقه نمایندگان ملتها و دولتهای خودشان هستند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر نسبت به اقدامات جسورانه و جنایت آمیز رژیم صهیونیستی طی سالیان گذشته و به خصوص شش ماه اخیر، اقدامی مسئولانه و متعهدانه از سوی جامعه جهانی و از جلمه شورای امینت سازمان ملل صورت میگرفت، قطعا ما شاهد چنین اقدام جسورانهای برای هدف قراردادن کنسولگری ایران نبودیم و در سایه بی عملی شورای امنیت، جمهوری اسلامی ایران منطقی و با استفاده از حقوق ذاتی خودش اقدامی تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد.
کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران در عمل رفتار خودش را نسبت به اقدامات ناقض امنیت ملی نشان داده و مواضع ایران در این ارتباط روشن است. مقامات عالی رتبه ایران مواضع کشورمان را تشریح کردند. ما در راستای تأمین امنیت ملی خودمان در چارچوب قوانین و اصول بینالمللی جدی هستیم و این مهم را در عمل نیز نشان دادیم. گروههای مقاومت در منطقه نمایندگان ملتها و دولتهای خودشان هستند و از منافع خودشان حمایت میکنند.
وی تصریح کرد: اخیرا مصاحبههای آقای گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی زیاد شده و رگههای سیاسی بودن بیشاز رگههای تخصصی و حرفهای شده است و این کمکی به وی و آژانس نمیکند و انتظار میرود که آقای گروسی متعهدانه و حرفهای و در چارچوب وظایف ذاتی خودش عمل کند. من اطلاعی در خصوص سفر گروسی به تهران ندارم. سازمان انرژی اتمی به عنوان سازمان ذیربط در جریان است. در چارچوب ارتباطات مستمری که وجود دارد در بازه زمانی که اقتضا کند سفر گروسی هم میتواند به تهران انجام شود.
حمله به کنسولگری ایران در دمشق با چراغ سبز آمریکا بود
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: پیامهایی که در بازه زمانی اخیر میان ایران و آمریکا رد و بدل شد در خصوص اقدام جسورانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ابران در دمشق بود و انتظار میرفت که آمریکا در راستای قوانین بینالمللی و کنوانسیونهای وین این اقدام را محکوم کند، ولی آنها از این امر اجتناب کردند و مانع از صدور بیانیه شورای امنیت در محکوم کردن این اقدام رژیم صهیونیستی شد و ما اعلام کردیم که آمریکا در این رابطه مسئول است.
کنعانی افزود: معتقدیم اگر چراغ سبز آمریکا نبود رژیم صهیونسیتی جرات اقدامی علیه کنسولگری کشورمان در دمشق را نداشت. بنابراین آمریکا در این موضوع مسئول است. پس از اعلام تصمیم ایران به طرفهای بینالمللی دولت آمریکا جدی تر وارد شد تا مانع از اقدام مشروع ایران شود.
سفر رئیس جمهور به پاکستان
وی گفت: یا باید آمریکا مسئولیت خودش را در این ارتباط مشخص میکرد یا باید اقدامی بازدارنده در برابر رژیم صهیونیستی انجام میداد. بنابراین تبادل پیام ها در این بازه زمانی میان دو طرف در این ارتباط بود.
کنعانی در خصوص سفر رئیس جمهور به پاکستان اظهار داشت: دعوت قبلی طرف پاکستانی از آقای رئیس جمهور وجود دارد و توافق هم وجود دارد. تاریخ انجام سفر در زمان مناسب به اطلاع افکار عمومی رسانده خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: عمان یکی از کشورهای نفش آفرین دارای نقش مثبت در روند مذاکرات رفع تحریمها بود و سلطان عمان نیز طرحی را در این ارتباط داشتند و همچنان هم تلاشهای مثبت خودشان را در این چارچوب ادامه میدهند. طبیعتا میان دو طرف یکی از دستورکارهای گفتوگو موضوع مذاکرات رفع تحریمها است.
ایران نسبت به حفظ و ثباط منطقهای کاملا حرفه ای عمل کرده است
کنعانی گفت: احضار کاردار ایران در اردن در واکنش با خبرهایی بود که در برخی از رسانه های ایران در ارتباط با اردن صورت گرفته است و نقش اردن در رهگیری برخی از پرتاب های ایران به سمت اراضی اشغالی بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این یک موضوع نظامی است و مراجع نظامی در این مورد اظهارنظر خواهند کرد و تا الان هیچ گونه اطلاعی را بنده دریافت نکردم. جمهوری اسلامی ایران نسبت به حفظ و ثباط منطقهای کاملا حرفه ای عمل کرده است.
وی افزود: اردن از جمله کشورهایی است که در طول سالیان متمادی از ناحیه اقدامات جنایت آمیز متاثر بوده است. شایسته است که اقدام مشروع ایران در تنبیه متجاوز مورد تایید و حمایت کشورها از جمله کشورهای منطقه ای و کشورهای عربی و اسلامی قرار گیرد
کنعانی بیان داشت: روابط ما با اردن، روابط دوستانه است و گفت و گوهایی بین وزرای دو کشور طی ماه های گذشته در خصوص نحوه مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و پایان به نسل کشی صهیونست ها در فلسطین وجود داشته است.
حضور نیروهای آمریکا برای منطقه امنیت آفرین نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص سفر نخست وزیر عراق به آمریکا و اهمیت موضوع خروج نیروهای ائتلاف بین المللی و به خصوص نیروهای نظامی آمریکا از عراق و منطقه، اظهارداشت: آنچه که میتوانم بگویم این است که سوابق دهههای گذشته نشان داده که حضور نظامی آمریکا در هیچ کجای منطقه امنیت ساز نبوده و رفتار آمریکا هیچ کجا امنیت آفرین و درچارچوب منافع منطقه نبوده است. ملت، دولت و مجلس عراق نیز در ماههای گذشته خواسته و دیدگاه خودشان را نشاندادند و خواستار زمانبندی جهت خروج نیروهای نظامی آمریکا هستند. ما به خواست ملت و دولت عراق احترام میگذاریم و معتقدیم حضور نیروهای آمریکا برای منطقه امنیت آفرین نیست.
کنعانی بیان کرد: جای تاسف است که دولت انگلیس در حالی که چشم خود را بر جنایات آشکار رژیم صهونیستی و اقدامات تنش زا و تهدید آمیز این رژیم می بندد اقدام مشروع ایران در دفاع از خود را غیر قابل پذیرش تلقی می کند.
وضع هرگونه تحریم جدید سازنده نخواهد بود
وی ادامه داد: اقدام ایران کاملا مشروع و پس از مدتها خویشتن داری در برابر حملات رژیم صهیونیستی انجام داده است و این نشان دهنده رفتار کاملا مسئولانه و حرفهای ایران نسبت به صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: توصیه ما به همه حامیان رژیم صهیونیستی این است که قدردان ارزش اقدام مسئولانه و متناسب ایران باشند و به جای انتخاب الفاظ نامناسب در ارتباط با ایران رژیم غاصب را از شرارت بیشتر که تبعات و آثار غیر قابل محاسبه آن بیش از همه برای همین رژیم خواهد بود بر حذر بدارند.
کنعانی درباره اقدام برخی دولتهای غربی در خصوص توافق هستهای با ایران و قصد تحریم ایران گفت: رویکرد آنان مسئولانه نبوده و به ایران بدهی دارند. اما در خصوص هرگونه تحریم جدید اگر قصدی داشته باشند سازنده نخواهد بود و کمک به روابط دوجانبه نخواهد کرد. ایران در موضوع هستهای مسئولانه عمل کرده و تعهدات خودش را مبتنی بر توافق هستهای و پادمان ادامه خواهد داد. در ارتباط با سیاستهای اقتصادی اروپا، ایران مایل به ارتقا روابط بر اساس احترام منقابل و منافع مشترک است.
برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو در تهران
وی در خصوص برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو نیز بیان داشت: ششمین نمایشگاه توامندیهای صادراتی ایران موسوم به ایران اکسپو در اردیبهشت ماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد و در راستای اجرای سیاست اقتصادی دولت سیزدهم و رونق تجارت خارجی است. این نمایشگاه یک رویداد تجاری جامع در بزرگترین مقیاس و کاملترین تنوع است و فرصتی است که امیدواریم با مشارکت علاقه مندان خارجی با قوت برگزار شود. لازم است تاکید کنم کلیه نشستها رویدادها و نمایشگاهها به رغم تحولات اخیر که قرار بود در ایران برگزار شود در زمان خودش با قوت برگزار خواهد شد و بر اساس رویه معمول کاملا آمادگی دارند که شرکت مدعوین گرامی را در نمایشگاهی صادراتی ایران تسهیل کنند.
کنعانی در ارتباط دیپلماسی اقتصادی و نمایشگاه ایران اکسپو گفت: از ماهها قبل یک هماهنگی نزدیک بین وزارت خارجه و با وزارت صمت به طور مستمر برقرار بود. تمامی نمایندگیهای ایران در خارج از کشور فعال شدند. دیپلماتهای ما در این زمینه کاملا ماموریت یافتند که با جدیت این موضوع را دنبال کنند. تلاشهای نتیجه بخشی را داشتیم.
نباید نسبت به ۷ ماه تجاوز رژیم صهیونیستی بیتفاوت بود
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص پیامدهای پاسخ ایران در پایان خاطرنشان کرد: آنهایی که ادعا میکنند نگران موضوع صلح و ثبات و امنیت در منطقه هستند، نمیتوان نسبت به صلح و ثبات نگران بود اما به ۷ ماه تجاوز رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطینی بیتفاوت بود. اینها یک شاخصه است. امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیازمند زمینه سازی درست است. مادامی که به تحقق حقوق ملت فلسطین اقدام نشود و نسبت به رفع اشغال خاتمه داده نشود و جنایتکاران مورد پیگرد قانونی قرار نگیرند، اگر توجه نشود صحبت از ثبات در منطقه به یک شوخی تلخ شببه است. اینان باید جدیت خودشان را برای جلوگیری از نسل کشی نشان دهند. این درخواست ایران از این کشورهاست.
کد مطلب: 419612