ستوننویس فایننشال تایمز در تحلیلی ضمن نقد حمایتهای بیقیدوشرط جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از رژیم اسرائیل، تبعات ناشی از این رویکرد را برای دولت او تبیین و رژیم صهیونیستی را به جای «سرمایه راهبردی»، «وبال راهبردی» ایالات متحده ارزیابی کرد.
فاینشال تایمز: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
ايرنا , 27 فروردين 1403 ساعت 19:20
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
ستوننویس فایننشال تایمز در تحلیلی ضمن نقد حمایتهای بیقیدوشرط جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از رژیم اسرائیل، تبعات ناشی از این رویکرد را برای دولت او تبیین و رژیم صهیونیستی را به جای «سرمایه راهبردی»، «وبال راهبردی» ایالات متحده ارزیابی کرد.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، ستوننویس سیاستخارجی نشریه فاینشال تایمز در پی پاسخ تنبیهی ایران به رژیم اسرائیل طی یادداشتی مواضع دولت بایدن در قبال رژیم اسرائیل را زمینهساز گسترش تنش در خاورمیانه توصیف کرد.
گیدئون راچمن در این یادداشت دو هدف بایدن در سیاست خاورمیانه را «حمایت آهنین» از رژیم اسرائیل و جلوگیری از جنگ تمامعیار منطقهای عنوان کرد که در حال حاضر سیاست منطقهای او را با شکست مواجه کرده است.
او عملکرد حمایتی بایدن در قبال رژیم اشغالگر را «چک سفید امضاء» توصیف کرد که به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل اجازه هرگونه اقدام خودسرانه را میدهد با این اطمینان که در هر صورت آمریکا پشتیبان او خواهد بود.
راچمن پاسخ تنبیهی ایران در مقابل تجاوزگری رژیم اسرائیل را «بهجا» توصیف کرد و آن را پیامد سیاست غلط کاخ سفید دانست که به نتانیاهو اجازه داد حمله به کنسولگری ایران در دمشق را بدون اطلاع آمریکا انجام دهد.
تحلیلگر فاینشال تایمز با اشاره به اصرار کابینه نتانیاهو برای دادن پاسخ داندانشکن به ایران، با نقلقول از یکی از مقامهای آمریکایی گفت: مشکل اینجاست که «اسرائیل با پول کاخ سفید قمار میکند».
این گزارش میافزاید: در نهایت، امیدواری که بایدن در تلآویو ایجاد کرده اسرائیل را به سمت جنگی سوق میدهد که امیدوار است آمریکا در نهایت ناچار به پیوستن به آن باشد و اینجاست که باید سؤال نهایی را طرح کرد: آیا اسرائیل همچنان سرمایه راهبردی آمریکاست یا تبدیل به یک وبال راهبردی شده است؟
راچمن توضیح میدهد که نگرانی شدید از کشیده شدن پای آمریکا به یک جنگ تمامعیار در خاورمیانه، آسیبی که حمایت از جنگ غزه به وجهه بینالمللی ایالات متحده وارد کرده، و ناکامی آمریکا برای رقابت با نفوذ چین و روسیه به این معنی است که بخش دوم سؤال صحت دارد.
از سویی، بایدن با حمایت از یک چهره ضد دموکراسی در محافل داخلی اسرائیل و یکی از نزدیکان دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین و جمهوریخواه آمریکا، در داخل نیز وجهه خود را در میان جوانان از دست داده است.
در نهایت، راچمن تأکید میکند که اگر کاخ سفید تحلیلگری ندارد که بتواند بین منافع و مضرات حمایت از اسرائیل به نتیجه معقول و منطقی برسد، ناچار باید خود را به دست سرنوشت بسپارد.
کد مطلب: 419660