وزیر نفت گفت: بخشی از تولید متانول کشور به سمت تولید بنزین که ارزش افزوده بیشتری دارد، سوق داده خواهد شد که این موضوع یکی از کارهای بسیار بزرگ است.
وزیر نفت: تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
ايسنا , 11 ارديبهشت 1403 ساعت 11:15
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
وزیر نفت گفت: بخشی از تولید متانول کشور به سمت تولید بنزین که ارزش افزوده بیشتری دارد، سوق داده خواهد شد که این موضوع یکی از کارهای بسیار بزرگ است.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، جواد اوجی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بحث تولید بنزین در مجتمعهای پتروشیمی بخصوص پتروشیمیهایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامههای خوبی امضا شد تا با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.
وی افزود: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده میشود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمیها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.
وی با تاکید بر اینکه این ریلگذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سالهای گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین میتوانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم.
به گفته وی، این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق میافتد و در ایران نیز میتوانیم از این ظرفیت بهرهمند شویم.
افزایش تولید نفت و گاز در سال جاری
وزیر نفت از برنامههای وزارت نفت برای افزایش تولید نفت و گاز در کشور خبر داد و گفت: با تکمیل ۷۹ پروژه نیمهتمام و اجرای ۵۰ پروژه جدید میتوانیم به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم. همچنین به دنبال افزایش ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی هستیم.
وی با اشاره به تفاهمنامهای که امروز به امضا رسید، گفت: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، اتفاق خوبی رقم خورد چراکه عمده سهامداران این پتروشیمیها مردم هستند.
او با بیان اینکه وزارت نفت در شروع سال جدید پروژههای کلان را با استفاده از منابع داخلی مورد توجه قرار داده است، گفت: در توسعه میادین نشان دادیم که معطل شرکتهای خارجی نیستیم و با سرمایهگذاریهای خوبی که در دو سال اخیر صورت گرفت توانستیم نگاه خوبی را به بخش داخلی ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کمنظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگها و شرکتهای بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی میتواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکتهای بزرگ در این حوزه سرمایهگذاری میکنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهرهبرداری میرسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمیها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.
به گزارش ایسنا، جواد اوجی امروز در مراسم امضای تفاهمنامههای مطالعات طرحهای توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگها، شرکتهای پتروشیمی و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی هم با بیان اینکه بیش از شش میلیون تن به ظرفیت پتروشیمیها و بیش از ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت فراورش نفت اضافه خواهد شد، گفت: در جمعآوری گازیهای مقصد ریلگذاری انجام شد و اقدامات خوبی را در این راستا انجام دادهایم.
وزیر نفت از بهرهبرداری ۷۹ پروژه نیمهتمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید در راستای ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار قرار داریم.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به سال قبل از آن گاز بیشتری را به صنایع پتروشیمی تحویل دادیم، گفت: نتیجه این مساله این شد که تولید محصولات پتروشیمی رقم خورد و امسال انتظار میرود که نسبت به سال گذشته از نظر حجمی و ارزش تولید رقم بیشتری را محقق کنیم.
او با بیان اینکه پروژهها و طرحهای نیمه تمام و جدیدی را در دو سال و نیم در دولت مردمی تکمیل کردهایم و استارت پروژههای جدیدی زده شد و در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد اقتصادی بخش نفت و گاز کشور بودیم.
وزیر نفت با بیان اینکه پروژههایی با حجم سرمایهگذاری ۷ میلیارد دلار، برای توسعه ۲۰ مخزن گازی و با هدف افزایش تولید گاز به میزان ۱۳۰ میلیون متر مکعب در روز با بخش خصوصی امضا خواهد شد که امروز تفاهمنامه ۶.۴ میلیارد دلار آن منعقد شد، اظهار کرد: با تحقق پیوستن این تفاهمنامهها، ظرفیت خالی پتروشیمیها فعال خواهد شد و این کار باعث میشود شرکتهای بزرگ در تامین خوراک سرمایهگذاری کنند.
اوجی با تذکر به صنایع و نیروگاههایی که به صورت نامتعارف سوخت مصرف میکنند گفت: به صنایعی که سوخت نامتعارف مصرف میکنند هشدار میدهیم که سهمیه آنها کمخواهد شد. در شرایطی قرار داریم که هر چه تولید میکنیم مصرف میشود و بنابراین باید مدیریت مصرف را بیش از بیش جدی بگیریم.
کد مطلب: 420689