خطیب نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد: جایگزین کردن معیارهای سیاسی و جناحی به جای معیارهای شایستگی از مهمترین عوامل ناکارآمدی دستگاه اداری کشور است.
خطیب نماز جمعه تهران: جایگزینی معیارهای سیاسی و جناحی به جای شایستگی موجب ناکارآمدی دستگاه اداری میشود
ايسنا , 1 تير 1403 ساعت 15:53
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
خطیب نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد: جایگزین کردن معیارهای سیاسی و جناحی به جای معیارهای شایستگی از مهمترین عوامل ناکارآمدی دستگاه اداری کشور است.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد امروز (اول تیرماه) در خطبههای دوم نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد: جایگزین کردن معیارهای سیاسی و جناحی به جای معیارهای شایستگی از مهمترین عوامل ناکارآمدی دستگاه اداری کشور است.
وی افزود: از مهمترین پیامدهای سیاست زدگی نظام مدیریت، کاهش و تنزل کیفیت مدیریت کشور، اتلاف منابع، گسترش فساد، افزایش سطح نارضایتی مردم و بر زمین ماندن برنامههای توسعه کشور است.
ابوترابی فرد افزود: سوء مدیریت در منابع کشور از اصلیترین علل عدم توفیق در توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.
امام جمعه موقت تهران خطاب به مدیران ارشد و به ویژه رئیس جمهور منتخب ملت گفت: سیاست زدگی منفی و افراطی و قبیلهگرایی از عوامل کلیدی ناکارآمدی نظام اداری و بیثباتی مدیریت است.
وی با طرح این پرسشها که چرا وعده صادق سطح اعتماد عمومی را ارتقا بخشید؟ چرا بازدارندگی دفاعی کشور زمینه ساز وحدت و امنیت ملی شد؟ چرا قدرت سیاسی و نفوذ منطقهای و فرامنطقهای جمهوری اسلامی ایران از مهمترین عوامل همبستگی و انسجام ملی و اسلامی است؟ توضیح داد: چون نظام دفاعی کشور تحت فرماندهی و مدیریت فرمانده معظم کل قوا و با استفاده از تجارب دفاع مقدس و چهرههای عالم، متعهد و کار آزموده و همچنین تحلیل درست از آرایش قدرتهای سیاسی و نظامی و برنامهریزی مبتنی بر عالیترین سطح دانش ساختار و نظام اداری مناسب با ارزیابی مستمر عهدهدار این مهم بوده است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه در آستانه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری قرار داریم گفت: مطابق اصل ششم قانون اساسی، کشور باید به اتکا آراء عمومی و از راه انتخابات اداره شود و جمهوری اسلامی در طول بیش از چهار دهه گذشته پرونده درخشان و افتخارآفرینی در این حوزه ارائه کرده است، آن هم در کشوری که سابقه ۲۵۰۰ ساله استبداد را دارد.
وی در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت مقام معظم رهبری اظهار داشتند که کلمه جمهوری و اسلامی وابسته به انتخابات است و اگر انتخابات در کشور نباشد یا دیکتاتوری است و یا هرج و مرج.
ابوترابی فرد همچنین به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر حضور پرشور مردم در انتخابات اشاره کرد و افزود: امیدوارم با مشارکت بالای مردم، زمینه افزایش وحدت و اقتدار ملی فراهم گردد و با انتخاب شایستهترین فرد راه تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و ارزشهای متعالی اسلام و انقلاب و همچنین توسعه و پیشرفت اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور هموار شود.
وی با بیان اینکه بدون تردید مشارکت گسترده سیاسی شهروندان گروهها و احزاب در انتخابات و تعیین شایستهترین فرد برای مدیریت دستگاه اجرایی کشور نقش تعیین کنندهای در افزایش اقتدار ملی و تحکیم پیوند دولت و ملت ایفا میکند، تصریح کرد: جوانان و ملت بزرگوار ایران خانمها و آقایان و همه اصناف و اقشار از جمله مجامع علمی و دانشگاهی باید از این ظرفیت اقتدارآفرین نظام جمهوری اسلامی به شایستگی استفاده کند و با این حضور، حضور خود در منطقه و جهان را در برابر قدرتهای بزرگ با اقتدار تثبیت نمایند.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد:در این روزهای پربحث شورآفرین که نظام جمهوری اسلامی عالیترین سطح از اقتدار سیاسی و نفوذ و تاثیرگذاری فرهنگی سیاسی خود را به نمایش گذاشته است و در قلل رفیعی از امنیت و اقتدار دفاعی قرار داریم و همچنین با توجه به حادثه تلخ شهادت کاروان اخلاق و ادب و تلاش و خدمت باید از هر فرصت و هر جایگاه و تریبونی برای تبیین و تحلیل ظرفیتهای انباشته شده نظام در طول چهار دهه که پشتوانه اقتدار و امید برای برون رفت از چالشها بوده است، استفاده کنیم. که این مهمترین رسالت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران در ادامه به بیانات مقام معظم رهبری در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ در دیدار با کارآفرینان و فعالان اقتصاد ملی کشور اشاره کرد و گفت: کارگزاران دولت، قوای سه گانه و نامزدها باید به این نکات از بن دندان التزام داشته باشند، چون بدون التزام عملی به این نکات مشکلات اقتصادی تداوم مییابد.
ابوترابی فرد با اشاره به اینکه رهبر انقلاب اسلامی تصریح فرمودند که ناترازی نظام بودجهریزی و تعهدات مالی بدون منابع یکی از مشکل سازترین موضوعات برای اقتصاد کشور است، اظهار کرد: نامزدهای محترم تصریح کنند که از تعهدات مالی بدون منابع مطمئن و پایدار پرهیز خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی این دغدغه جدی را داشتند که تعهد بدون منابع مطمئن قطعاً به رشد تورم و چالشهای اقتصادی میانجامد، افزود: افزایش هزینهها بدون خلق ثروت و بزرگ شدن کیک اقتصادی ایران به معنای رشد ناترازی بودجه و افزایش بدهیهای دولت به نظام بانکی و رشد پایه پولی و در نهایت رشد تورم است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه بسیاری از صاحب نظران معتقدند پاشنه آشیل مدیریت توسعه در ایران و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، ضعف و ناتوانی نظام اداری در اجرای اهداف برنامههای توسعهای است، تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه را دستگاه اداری کشور باید اجرا کند و اگر این ساختار اداری توانمند و با کفایت باشد میتواند مجری این برنامه باشد اما اگر ناکارآمد باشد بر مشکلات میافزاید.
وی با اشاره به اینکه بازسازی خانواده و جامعه متناسب با نظام ارزشی اسلام و ساخت یک کشور مدرن، هدف عالی از توسعه و پیشرفت در نظام برنامهریزی اسلام، نهج البلاغه و جمهوری اسلامی است، افزود: آن نهادی که میتواند راه را برای تحقق این آرمان هموار کند نظام اداری الکترونیک، هوشمند، شفاف، هدفگرا، تحول آفرین، نواندیش، دانش بنیان، غیرمتمرکز، مردم محور، عدالت محور، چابک و متناسب با وظایف حاکمیتی است که در بالاترین سطح از بهرهوری با نگاه به درون و استفاده از ظرفیتهای داخلی کشور و بهرهگیری شایسته از فرصتهای منطقهای و بین المللی برای رسیدن به این هدف اقدام کند که متاسفانه با آن فاصله داریم.
ابوترابی فرد با بیان اینکه تحقق مطلوب برنامههای توسعه کشور مستلزم دو عنصر خواستن و توانستن است، ادامه داد: خواستن از عزم و اراده سیاسی میآید و نیازمند توانستن است که نشانگر نظام اداری توانمند و با کیفیت است. پس اگر نظام سیاسی کارآمد نباشد حتی اگر مسئولان ارشد بخواهند نمیشود.
وی خطاب به مسئولان کشور گفت: بدون تحول در نظام اداری کشور برنامههای توسعه و پیشرفت به زمین میماند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه سیاستهای کلی نظام اداری در آغاز سال ۸۹ ابلاغ شد، اما با این سیاستها فاصله معنادار داریم، افزود: تحول در نظام اداری مرتبط با تحول در نظام آموزشی و تقنین و اصلاح ساختار بودجهریزی کشور است و نیازمند ارتقاء شایسته سالاری و قرار گرفتن هر کس در جایگاه واقعی خود میباشد که این امر از مهمترین ارکان مدیریت سالم و کارآمد است. پس انتخاب رئیس جمهور بسیار مهم است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در ابتدای خطبههای دوم نیز به سالگرد شهادت عالم فرهیخته شهید دکتر مصطفی چمران اشاره کرد و یاد و خاطره او را گرامی داشت.
وی همچنین با اشاره به هفته قوه قضاییه گفت: باید کاری کنیم که قوه قضاییه ملجا و پناه برای همه باشد و بدون تردید این مهمترین دغدغه ریاست قوه قضاییه است.
به گزارش ایسنا امام جمعه موقت تهران در خطبههای اول نماز جمعه این هفته نیز به بیان فلسفه غدیر پرداخت.
کد مطلب: 423619