به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، علیرضا فخاری در گفتوگو با ایسنا، درباره آمادگی استان تهران و تاب آوری آن در برابر زلزله احتمالی، اظهار کرد: موضوع زلزله در برآوردهایی که وجود دارد ممگن است به عنوان یک پدیده طبیعی در هر زمانی رخ دهد؛ اما این که زمانش چه وقت است بر همه پوشیده است. میزان آمادگیهایی که وجود دارد بر اساس ساختارهایی است که از قبل بر چگونگی مقابله با بحرانها در دستور کار ستاد مبارزه با بحرانها قرار دارد و طبیعتا سازمانهای ذی ربط سطح آمادگیها را هم به لحاظ تجهیزاتی و امکانات و هم به لحاظ آمادگیهای توأم با آموزش برای اقشار مختلف مردم و دستگاههای مختلف در دستور کار دارند. ضمن اینکه مانورهای مختلفی را برای آمادگی در برابر وقوع زلزله برگزار میکنیم که تا این جا، تقریبا میزان آمادگیهایی که باید وجود داشته باشد به طور نسبی وجود دارد؛ اما مطلق و کامل نیست.
آمادگی شهرستانهای اطراف تهران در برابر زلزله احتمالی پایتخت
فخاری در پاسخ به این سوال که در صورت وقوع زلزله آیا شهرستانهای اطراف تهران آمادگی لازم برای کمک و امدادرسانی به پایتخت را دارند یا خیر؟ خاطرنشان کرد: بر اساس استعداد و ظرفیتهایی که در سطح استان وجود دارد معینهایی که از طریق شهرستانها برای تهران و یا از شهرستانها برای شهرستانها تعیین شدند خدمات مورد نیاز را برای وقایع این دست مدنظر دارند. اردوگاهها، محل اسکان و یا چگونگی امدادرسانی و یا مباحث مربوط به پشتیبانی مختلفی که در حوزههای مختلف صورت میگیرد، از مجموعه فعالیتهایی است که تا اندازهای به میزان سطح آمادگی و چگونگی کنترل و هدایت این نوع خطرات و حادثهها کمک میکند.
آخرین وضعیت فرونشستها در استان تهران
وی درباره آخرین وضعیت فرونشستها در استان تهران و اینکه آیا برنامهای برای حل مشکل فرونشستها در اطراف تهران دارید یا خیر؟ خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته دقیقا یک رابطه مستقیم بین میزان برداشت آبهای زیر سطحی و ایجاد فرونشستها وجود دارد و با توجه به اینکه ما در منطقه خشکی قرار داریم و سطح نزولات کاهش پیدا کرده، طبیعتا حفرههای زیر سطحی پر نمیشود و این امر عامل اصلی برای وقوع فرونشست است. از طرفی هم برداشت غیرصحیح از آب های زیر سطحی برای مصارف مختلف هم یکی از عوامل تشدیدکننده این مشکل است. دوستان ما در حوزه امور آب منطقهای تلاش می کنند سطح و سطوح مصرف آب را و چگونگی کنترل آب را آموزش دهند و در توزیع آب نیز دقت لازم را اعمال کنند تا ما شاهد این وضعیت بغرنجی که پیش می آید، نباشیم.
استاندار تهران ادامه داد: همه مردم باید کمک کنند برای این که در آینده شاهد مشکلات بزرگ تر نباشیم، در مصرف بی رویه آب اصراف نکنند و نرم استانداردهایی که معمولا مصرف ۱۳۰ لیتر به ازای هر نفر در روز است را حتما رعایت کنند. ما برای تأمین آب شرب مشکل داریم و باید یک تعادلی در مصرف، نوع مصرف و چگونگی مصرف ایجاد شود تا انشاءالله شاهد مشکلاتی از این دست نباشیم.
کمبود واگن مترو دلیل عدم افتتاح ایستگاههای میانی جانمایی شده
وی درباره راهاندازی خطوط متروی اقماری و آخرین وضعیت خط پرند و افتتاح ایستگاههای میانی که جانمایی شده، تصریح کرد: متروی پرند یکی از نقاطی است که جمعیت بسیار زیادی را جابجا می کند، شهر جدید پرند استعداد لازم را برای بهره گیری از مترو داشت و این خط افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
فخاری در مورد افتتاح ایستگاههای دیگر خط متروی پرند اظهار کرد: کندی کار به لحاظ کمبودهایی است که ما در تعداد واگنها داریم و این مسأله را دوستان ما در حوزه شهرداری و متروی تهران تلاش میکنند تا جبران کنند تا در یک برنامه زمانبندی شده بتوانند آن ظرفیت را تکمیل کنند، جا دارد تشکر کنیم زیرا کار سخت و طاقت فرسایی بود که الحمدالله با کمکی که دوستان انجام دادند این کار صورت گرفت، برای تکمیل این ظرفیت تلاش دوستان را میطلبد و امیدواریم که به زودی تحقق پیدا کند.