رفتار دولت در اعمال سیاستهای گسترش فیلترینگ در کشور و اخذ مالیات از فعالان شبکههای مجازی دوگانه است. اگر اینستاگرام را قبول ندارد مالیات گرفتن از فعالان در آن، تضاد بزرگی به نظر میرسد.
درآمدزایی دولت از طریق شبکههای اجتماعی که فیلتر کرده است
مالیات بگیری از اینفلوئنسرها تضاد رفتاری دولت است
پروژه ایران , 17 بهمن 1402 ساعت 11:38
رفتار دولت در اعمال سیاستهای گسترش فیلترینگ در کشور و اخذ مالیات از فعالان شبکههای مجازی دوگانه است. اگر اینستاگرام را قبول ندارد مالیات گرفتن از فعالان در آن، تضاد بزرگی به نظر میرسد.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، هرچند دولت اعلام کرده قانونگذار او را مکلف به اخذ مالیات کرده، اما رفتار دولت برای بودجه سال آینده نشانگر تلاش برای افزایش درآمدهای خود آن هم از ریسمان مالیاتی است.
به نظر میرسد لایحه بودجه سال آینده که در حال بررسی در مجلس است، بیش از هروقت دیگری متکی به درآمدهای مالیاتی شده است. همانطور که برای جبرای انواع کسریهای خود منابع مشخص مالیاتی را افزایش داد. به طور مثال با افزایش یک درصدی رقم مالیات بر ارزش افزوده، منابع افزایش حقوق مستمری بگیران لشگری و کشوری را تامین کرد.
در همان زمان کارشناسان اعلام کرده بودند که افزایش یک درصدی مالیات بر ارزشافزوده به نظر برای تامین منابع حقوق بازنشستگان است. بررسی رقمی که این یک درصد برای دولت فراهم میکند، کاملن مطابق با رقم بدهکاری دولت در تامین منابع افزایش حقوق مستمری بگیران کشوری و لشگری است.
برای جیب مردم کیسه ندوختهایم
اما این روزها دولت ورق جدیدی ازافزایش درآمدهای دولتی را رو کرده است و آن هم اخذ مالیات از شاخهای اینساگرامی. در همین زمینه سبحانیان اعلام کرده برای ما فرقی نمیکند که فعالان اینستاگرامی یک تاجر باشند یا پزشک یا از هر طریق دیگری از فضای مجازی درآمد کسب میکند. قانون گذار، سازمان امور مالیاتی را مکلف کرده کسانی که از یک تعدادی بیشتر دنبالکننده دارند مالیات بگیرد. برای جیب مردم کیسه ندوختهایم.
به گفته او، سازمان امور مالیاتی «مرعوب فضاسازیها در فضای مجازی نمیشود» و هر کسی که فعالیت اقتصادی دارد باید مالیات بپردازد.
به گفته رییس سازمان امور مالیاتی «در سال ١۴٠٠-۱۳۹۹ تعداد ۵۵١ فعال فضای مجازی که بالای ۵٠٠ هزار دنبالکننده داشتند، شناسایی شدهاند که مجموع تراکنش واریزی ١٢٣ نفر از آنها حدود ٢.٣ هزار میلیارد تومان بوده است.
سبحانیان رقم مالیات اینفلوئنسرها را ۷.۶ میلیارد تومان اعلام و وعده داد که نگران نباشید، مالیات سلبریتیها را دریافت میکنیم.
به گزارش پروژه ایران، با شناسایی ۶۲۸ بلاگر و اینفلوئنسر قرار است که از این افراد مالیات دریافت شود و این در شرایطی است که این فضا فیلتر است و استفاده از آن به راحتی در اختیار همگان نیست.
البته اواسط تیر سخنگوی سازمان امور مالیاتی اعلام کرده بود که اینفلوئنسرها(فعالان فضای مجازی) که کسب و کارهای درآمدزا و بیش از ۵۰۰ هزار دنبالکننده در فضای مجازی دارند، باید مالیات بپردازند.
اما این در شرایطی است که دولت فضای مجازی را قبول ندارد و برای اینکه از اساس با آن مشکل دارد اقدام به گسترش فیلترینگ کرده است و در چنین شرایطی که خودش این فضا را به رسمیت نمیشناسد و فضای کسب و کار آسان را برای اینفلوئنسرها فراهم نمیکند، میخواهد مالیات بگیرد آن هم در شرایطی که برخوردهای تند و قاطع به خصوص در زمینه حجاب در فضای مجازی باعث بسته شدن صفحات بسیاری از اینفلوئنسرها شده است.
کد مطلب: 414512