رئیس حوضه آبریز رودخانه ارس گفت: با توجه به حجم رهاسازیها و اقدامهای نرمافزاری انجام شده و به برکت بارشهای زمستانه امسال سطح دریاچه به تراز ۱۲۷۰.۲ متر و حجم موجود در آن به بیش از ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حجم آب ورودی به دریاچه ارومیه بیش از پنج برابر سال گذشته شده و از چهار مترمکعب بر ثانیه به ۲۱ مترمکعب رسیده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه امسال ۲ ماه زودتر عملیات رهاسازی آب از سد سیلوه و کانی سیب به دریاچه ارومیه آغاز شد، گفت: در حال حاضر سرعت ورود آب به ۱۵ مترمکعب در ثانیه رسیده است.
دریاچه ارومیه در حال نابودی است؛ جایی که میتوانست یک قطب بزرگ گردشگری باشد، اما ایرانیان هیچگاه آنجا را به عنوان یک مقصد گردشگری ندیدند. در مقابل دریاچه وان ترکیه مقصد بسیاری از آنها شد. فرخ میرشاهزاده، کارشناس حوزه گردشگری میگوید: «دریاچه وان ترکیه، تفرجگاه اصلی ساکنان شمال غرب ایران شده است.»
رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت: بدهی های معوق ما حدود ۳۰۰ میلیون دلار بود که بخش قابل توجهی از آن از مسیر کشورهای اسلامی مثل عراق و دیگر نهادهای فعال در این حوزه پرداخت شد. حجم بدهی بسیار زیاد است اما در حال حاضر بدهیهای معوق به طور کامل تسویه شده است.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: فعالیت سامانههای بارشی زمستان در شمال غرب کشور باعث شکلگیری ذخیره برفی مناسب، معادل متوسط بلند مدت، در حوضه دریاچه ارومیه شده است. به موجب فعالیت این سامانهها، تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز ابتدای سال آبی جاری 26 سانتیمتر افزایش یافته است.
کارشناس مدیریت زیستبومهای تالابی گفت: اگر ۴۰درصد کاهش مصارف آب بخش کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را محقق کنیم یعنی عددی حدود ۲.۴ میلیارد مترمکعب از این ۶ میلیارد مترمکعبی که الان بخش کشاورزی میبلعد برای دریاچه ارومیه ذخیره میشود.
رئیس سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه برخی اتفاقات همچون گرمایش جهانی تحقق پیشبینیها را تحت تاثیر قرار میدهند، اظهار کرد: طی روزهای زمستانی پیش رو، بارشهای در حد نرمال و در برخی مناطق مایل به کمبارش پیشبینی میشود و حتی در صورت بارندگیهای مناسب نیز، کمبارشیهای گذشته جبران نمیشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در رابطه با موضوع حاشیهساز برداشت لیتیم از بستر دریاچه ارومیه در فضای مجازی تاکید کرد: برداشت لیتیم از بستر دریاچه ارومیه صحت ندارد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور از مأموریت مرجع ملی تغییرات اقلیمی و پژوهشکده محیط زیست برای بررسی علمی علت محو شدن ابرهای باران زا در بالای دریاچه ارومیه خبر داد.