شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۱
کد مطلب : 417963

آیا رژیم کتو می‌تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند؟

پروژه ایران : اگر به روند رژیم‌های غذایی توجه داشته باشید، احتمالاً نام رژیم کتو را شنیده‌اید یا شاید حتی آن را امتحان کرده‌اید.
رژیم کتو
رژیم کتو
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، رژیم کتوژنیک شامل خوردن درصد بالایی از چربی و مقدار کمی کربوهیدرات است. این امر بدن را به حالت متابولیکی به نام کتوز وادار می‌کند که شامل سوزاندن چربی برای انرژی به جای گلوکز است.

این رژیم همچنین منجر به کاهش سطح قند خون و انسولین می‌شود. در حالی که رژیم کتو ممکن است در حال حاضر یک مد به نظر برسد، اما برای اولین بار در دهه 1920 به عنوان یک درمان برای صرع در کودکان معرفی شد و شواهد روشنی وجود دارد که نشان می‌دهد این یک درمان موثر است.

محققان همچنین در حال بررسی رژیم کتو به عنوان درمانی برای بیماری آلزایمر هستند. آنها قبلاً ثابت کرده‌اند که بیماری آلزایمر توانایی مغز برای استفاده از گلوکز را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند که توانایی مغز برای متابولیسم گلوکز تا 15 سال قبل از شروع علائم بالینی بیماری آلزایمر مختل می‌شود.

شواهد اولیه حاکی از آن است که رژیم کتو می‌تواند منبع جایگزین انرژی - اجسام کتون- به عنوان منبع سوخت مغز را فراهم کند.

مطالعه اخیر در مورد آلزایمر

یک مرور سیستماتیک که اخیراً در مجله Frontiers in Neuroscience منتشر شده است، به بررسی اثرات رژیم کتو بر افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در سطح مولکولی و در ارزیابی‌های شناختی پرداخته است. بیماری آلزایمر منجر به تجمع پلاک‌هایی به نام آمیلوئید بتا در مغز می‌شود.

محققان دریافتند که رژیم کتو به حرکت این پلاک‌ها در سراسر سد محافظ مغز کمک می‌کند که می‌تواند رسوب پلاک را در مغز کاهش دهد. این بررسی همچنین شواهدی یافت که نشان می‌دهد رژیم کتو نشانگرهای اختلال عملکرد آستروسیت‌ها را کاهش می‌دهد، سلول‌های ستاره‌ای شکل در مغز که به تامین الکترولیت و انرژی سلول‌های مغز کمک می‌کنند و به ترمیم آسیب کمک می‌کنند.

آنها دریافتند که رژیم کتو به کاهش سطح زنجیره سبک نوروفیلامنت، یک نشانگر زیستی که معمولاً در هنگام آسیب عصبی در مغز وجود دارد، کمک می‌کند و مطالعاتی را خلاصه کرد که نشان می‌دهد رژیم کتو التهاب و استرس اکسیداتیو را در سراسر بدن کاهش می‌دهد که هر دو با بیماری آلزایمر مرتبط هستند.

مهمتر از همه، مطالعات بهبودهایی را در عملکرد شناختی افرادی که از رژیم کتو پیروی می‌کنند، نشان دادند. این‌ها شامل بهبود در حافظه، عملکرد اجرایی و سرعت پردازش است. این بهبودها در افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف که پیشرو بیماری آلزایمر است، بیشتر مشهود بود.

اگرچه رژیم کتو برای کمک به درمان بیماری آلزایمر نویدبخش است، نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این رژیم در پیشگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر مؤثر است یا خیر، مورد نیاز است. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که رژیم کتو می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی شود، به خصوص برای افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند.

الیزابت رایلی، محقق فوق دکتری علوم اعصاب در بخش روانشناسی در کالج بوم شناسی انسانی در دانشگاه کرنل، می‌گوید: یکی از مهم‌ترین چیزهایی که دانشمندان در مورد بیماری آلزایمر آموخته‌اند این است که فرآیندهای بیماری چندین دهه قبل از اینکه افراد علائم شناختی خود را نشان دهند، آغاز می‌شود. هنگامی که علائم ظاهر می‌شوند، مغز آسیب‌های جبران‌ناپذیری را متحمل شده است. کنار آمدن با این بدان معنی است که ما باید بر پیشگیری از بیماری تمرکز کنیم. این نوع تحقیقات به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چگونه چیزی که می خوریم ممکن است قدرت تغییر مسیر شناختی پیری ما را در طول سالیان متمادی داشته باشد.
https://theiranproject.com/vdch-qnkx23nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما