شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۴
کد مطلب : 425322

چگونه شادتر باشیم؟

پروژه ایرانی : جست‌وجوی خوشبختی یک جست‌وجوی اساسی است که از دهه 1990 روانشناسان به شدت در حال مطالعه این موضوع بوده‌اند. در روانشناسی، شادی که اغلب به عنوان «بهزیستی ذهنی (SWB) »شناخته می شود، معمولاً به عنوان ترکیبی از رضایت از زندگی بالا، عاطفه مثبت بالا و عاطفه منفی کم تعریف می‌شود.
زندگی شاد
زندگی شاد
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانیی، تحقیقات عوامل تعیین کننده شادی و اینکه آیا و چگونه می توان آن را افزایش داد را مورد بررسی قرار داده‌اند. بسیاری از این یافته‌های تحقیقاتی به خوبی منتشر شده‌اند و بخشی از حکمت فرهنگی در مورد چگونگی شادتر بودن شده‌اند: ابراز قدردانی، اجتماعی‌تر بودن، بیشتر لبخند زدن، نگاه کردن به جنبه‌های مثبت، مدیتیشن، کمک به دیگران، جستجوی تجربیات بدیع، محدود کردن روابط اجتماعی. رسانه و غیره...
 
متأسفانه و تا همین اواخر، این تلاش‌های تحقیقاتی تا حد زیادی به دلیل نمونه‌های کوچک و مشکل "p-hacking" کم بوده است که زمانی رخ می‌دهد که دانشمندان آزمایش‌های آماری را روی مجموعه‌ای از داده‌ها انجام می‌دهند تا زمانی که برخی از نتایج آماری قابل توجه، اغلب به صورت تصادفی به دست می‌آیند.  در نتیجه بسیاری از یافته‌های منتشر شده و محبوب در مورد چگونگی افزایش شادی فرد ممکن است مبتنی بر علم ضعیف باشد.
 
بررسی اخیر (2023) ادبیات توسط Dunigan Folk و Elizabeth Dunn از دانشگاه بریتیش کلمبیا به دنبال رفع این نگرانی بود. اول، نویسندگان تنها بر مطالعات تجربی تمرکز کردند که استاندارد طلایی علم از نظر یافتن روابط علت و معلولی است. دوم آن‌ها فقط آزمایش‌های از پیش ثبت‌شده را بررسی کردند؛ راهی برای جلوگیری از هک p با اعلام پیشاپیش سؤالات، فرضیه‌ها، روش‌شناسی و تحلیل‌های مورد مطالعه!
 
در مجموع، نویسندگان 48 مقاله را تجزیه و تحلیل کردند که شامل 65 مطالعه جداگانه بود. یافته‌های اصلی آنها به نوبه خود، شهودی، غافلگیرکننده و هشیارکننده است.
 
قدردانی:
 
حتما تا به حال شنیده‌اید که ابراز قدردانی حال شما را بهتر می‌کند. نویسندگان دو مطالعه تجربی از قبل ثبت شده در مورد تأثیرات قدردانی بر شادی پیدا کردند. بررسی آنها به این نتیجه رسید که مطالعات شواهد قوی برای فواید فوری ابراز قدردانی در نمونه‌های آمریکایی ارائه می‌دهند. با این حال، این مطالعات شواهدی را ارائه نمی‌دهند که مزایای آن بیش از یک روز پس از پایان تمرین سپاسگزاری دوام می‌آورد. به عبارت دیگر، قدردانی در کوتاه مدت شما را شادتر می‌کند. سودمندی آن برای افزایش طولانی مدت ناشناخته است.
 
اجتماعی‌تر بودن:
 
سخت است که خوشبخت باشی اگر دوستی نداشته باشی و تنها باشی! بنابراین، رفتار اجتماعی‌تر ممکن است باعث افزایش شادی فرد شود. نویسندگان سه آزمایش از پیش ثبت شده را در مورد این موضوع بررسی کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که «این سه مطالعه با هم، پشتیبانی اولیه قانع‌کننده‌ای را برای این ایده ارائه می‌کنند که رفتار اجتماعی‌تر ممکن است احساسات مثبت را تقویت کند.»
 
لبخند زدن:
 
تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که اعمال شادی، به‌ ویژه لبخند زدن، می‌تواند باعث ایجاد احساس شادی شود. این نتایج بحث برانگیز بوده است. با این حال، نویسندگان بیان می‌کنند که «دو مجموعه از مطالعات بین‌فرهنگی بزرگ شواهدی را ارائه می‌دهند که نشان دادن یک لبخند طبیعی به طور قابل اعتمادی فواید خلق و خوی فوری را القا می‌کند».
 
کار جدید کردن:
 
یکی از موانع شناخته شده برای افزایش شادی، فرآیند «انطباق لذت‌گرا» است که طی آن افراد به مرور زمان به تجربیات لذت‌بخش عادت می‌کنند. بنابراین، منطقی است که تزریق تازگی به زندگی فرد شادی را افزایش می دهد. نویسندگان چهار مطالعه را بررسی کردند که این فرضیه را آزمایش می‌کردند و دریافتند که در واقع، دریافت رویکردی جدید به تجربیات آشنا می‌تواند شادی را افزایش دهد.
 
نگاه کردن به جنبه روشن:
 
یکی از راه‌های کنار آمدن با تجارب ناخوشایند این است که سعی کنید با یافتن پوشش نقره‌ای در ابرها، آن‌ها را دوباره در چارچوب قرار دهید: (خانه ما ویران شده است، اما حداقل به کسی آسیب نرسید). دو مطالعه مرور شده نشان دادند که توصیه به نگاه مثبت به افراد ممکن است به افراد کمک کند در مورد یک عامل استرس‌زا احساس بهتری داشته باشند اما ممکن است اثرات پایداری بر خلق و خوی کلی نداشته باشند.
 
مراقبه:
 
بر اساس مروری بر داستان‌های رسانه‌ای در مورد افزایش شادی، تمرین مدیتیشن «یکی از راهبردهای توصیه شده برای شادتر شدن است.» اما آیا واقعا کار می کند؟ دو مطالعه کوچک از قبل ثبت شده هیچ مدرکی برای فواید خلق و خوی مدیتیشن پیدا نکردند. باز هم نویسندگان به انجام آزمایش‌های بزرگ‌تر و از پیش ثبت‌شده در مورد این موضوع، با توجه به شور و شوق - احتمالاً زودرس - که مدیتیشن به عنوان یک استراتژی برای افزایش شادی به‌دست آورده است، توصیه می‌کنند.
 
کمک به دیگران:
 
«ما» یک گونه اجتماعی است. بقای ما به شدت به روابطمان بستگی دارد. بنابراین، رفتار کمک‌کننده ممکن است لذت‌بخش و رضایت‌بخش باشد. آیا کمک به دیگران می تواند به خوشبختی شما کمک کند؟ نویسندگان در مجموع ۱۹ آزمایش از پیش ثبت‌شده را بررسی می‌کنند و به این موضوع می‌پردازند که آیا کمک به دیگران باعث افزایش شادی می‌شود یا خیر. نویسندگان نتیجه می‌گیرند که مزایای رفتار اجتماعی واقعی اما نسبتا کم است. علاوه بر این، شواهد موجود عمدتاً از آزمایش‌هایی به دست می‌آید که از شرکت‌کنندگان می‌خواهند برای سود بردن دیگران پول بدهند. جالب توجه است که هنوز هیچ مدرک روشنی در این ادبیات برای حمایت از این تصورات رایج که مشارکت در کار داوطلبانه یا انجام اعمال محبت آمیز می تواند باعث شادی شود، ارائه نشده است.
 
اجتناب از فکر کردن به آینده بهتر:
 
شادی ممکن است با یک فرآیند اضافی افزایش یابد: معرفی یک رفتار یا عادت جدید! اما ممکن است با تفریق نیز افزایش یابد - متوقف کردن برخی رفتارهای مضر. در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، وسواس نسبت به چیزهای جدیدی که می‌توانیم به دست آوریم، ممکن است توانایی ما را برای لذت بردن از آنچه در حال حاضر داریم کاهش دهد. سه مطالعه به این نتیجه رسیدند که «در تاریکی ماندن در مورد فناوری‌های هیجان‌انگیز آینده ممکن است به ما کمک کند از نسخه‌های کنونی بیشتر لذت ببریم – اگرچه باید دید که آیا می‌توان از این استراتژی در زندگی روزمره استفاده کرد یا خیر».
 
حذف کارهای ناخوشایند روزانه:
 
یکی دیگر از استراتژی‌های شادی با تفریق ممکن است شامل انجام فعالیت‌های ناخوشایند (مثلاً پرداخت پول به کسی برای چمن‌زنی) باشد. نویسندگان دو آزمایش را بررسی کردند که دریافتند «حذف کارهای ناخوشایند روزانه با خرید زمان ممکن است راهی موثر برای افزایش شادی برای بزرگسالان شاغل در کشورهای ثروتمند باشد... اما این بینش ممکن است به خوبی به جمعیت هایی که از نظر مالی محدودتر هستند تعمیم ندهد.»
 
کاهش فعالیت در شبکه‌های اجتماعی:
 
متخصصان بهداشت روان و محققان اخیراً در مورد ارتباط بین استفاده از رسانه‌های اجتماعی و استفاده از تلفن همراه و سلامت روان سر و صدا کرده‌اند. هفت آزمایش از قبل ثبت‌شده، مزایای بالقوه شادی کاهش استفاده از تلفن‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی را آزمایش کرده‌اند. این مطالعات نتیجه می‌گیرند که اگرچه کاهش استفاده از گوشی‌های هوشمند «ذاتاً برای SWB مفید نیست» اما ممکن است «لذت از موقعیت‌های اجتماعی پاداش‌دهنده، مانند غذا خوردن با دوستان را افزایش دهد». آنها همچنین به این نتیجه رسیدند که دوره‌های طولانی‌مدت پرهیز از رسانه‌های اجتماعی (مثلاً یک ماه) ممکن است در نهایت رضایت از زندگی را افزایش دهد.
 
گزارشگر : سهیلا صدیقی
https://theiranproject.com/vdcf0tdj0w6d0ma.igiw.html
# تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما