این روزها خیلی از مردم سعی میکنند، استفاده از قند مصنوعی را در زندگی خود به حداقل برسانند و یا حتی به چچالش حذف قند بپیونند و طبیعی است که باید دنبال یک جایگزین مناسب برای قند و شکر باشند؛ اما چه جایگزینی؟
آیا «استویا» جایگزین سالمی برای قند و شکر است؟
17 مرداد 1403 ساعت 11:49
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
این روزها خیلی از مردم سعی میکنند، استفاده از قند مصنوعی را در زندگی خود به حداقل برسانند و یا حتی به چچالش حذف قند بپیونند و طبیعی است که باید دنبال یک جایگزین مناسب برای قند و شکر باشند؛ اما چه جایگزینی؟
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، مصرف زیاد قند نه تنها باعث چاقی میشود؛ بلکه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت و سایر بیماریهای مزمن را افزایش دهد. به همین دلیل، این روزها مصرف شیرین کنندههای رژیمی مثل استویا (stevia) محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از برگهای گیاهی استویا (stevia rebaudiana) به دست میآید. از آنجا که کالری استویا صفر است اما شیرینی آن تقریبا ۲۰۰ برابر شکر است، برای افرادی که میخواهند قند کمتری مصرف کنند انتخاب ایدهآلی به شمار میرود.
با این حال، محصولات تجاری استویا از نظر کیفیت متفاوت هستند. در حقیقت، بسیاری از آنها تصفیه شده و با سایر شیرین کنندهها مانند اریتریتول، دکستروز و مالتودکسترین ترکیب میشوند که ممکن است اثرات استویا را بر سلامتی تغییر دهند. ذکر این نکته ضروری است که در مورد ایمنی محصولاتی که کمتر مورد پردازش قرار گرفتهاند تحقیقات کمی وجود دارد.
استویا فواید زیادی برای سلامتی دارد و استفاده از آن در مقایسه با سایر محصولات با خطرات کمتری همراه است. استویا یکی از بیخطرترین شیرین کنندهها در نظر گرفته میشود، چون از یک گیاه به دست میآید و بهطور مصنوعی ایجاد نشده است.
به گفتهی انجمن قلب آمریکا (AHA)، بعضی از شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است عوارض جانبی جدی داشته باشند، مانند افزایش خطر سکته مغزی.
از مهمترین فواید استویا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کد مطلب: 426098