شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۳
کد مطلب : 426324

آیا رژیم «فستینگ» روی مغز انسان تاثیر دارد؟

پروژه ایرانی : دانشمندانی که دنبال مقابله با بحران چاقی هستند، به کشف مهمی دست یافته‌اند: محدودیت متناوب کالری منجر به تغییرات قابل ‌توجهی هم در روده و هم در مغز انسان می‌شود که ممکن است گزینه‌های جدیدی را برای حفظ وزن سالم ایجاد کند.
فستینگ
فستینگ
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، محققان چینی 25 داوطلب چاق را طی یک دوره 62 روزه مورد مطالعه قرار دادند که طی آن، داوطلبان در یک برنامه محدودیت انرژی متناوب (IER) شرکت کردند؛ رژیمی که شامل کنترل دقیق کالری دریافتی و فستینگ در برخی روزها است.
 
شرکت‌کنندگان در این مطالعه نه تنها وزن خود را کاهش دادند؛ 7.6 کیلوگرم (16.8 پوند) یا 7.8 درصد از وزن بدن خود به طور متوسط ​همچنین شواهدی از تغییرات در فعالیت مناطق مرتبط با چاقی مغز و در ساخت و ساز وجود داشت.
 
کیانگ زنگ، محقق سلامت از مرکز پزشکی دوم و مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری‌های سالمندان در چین، زمانی که نتایج در دسامبر 2023 منتشر شد، گفت: «در اینجا ما نشان می‌دهیم که رژیم غذایی IER محور مغز-روده- میکروبیوم انسان را تغییر می‌دهد. تغییرات مشاهده شده در میکروبیوم روده و فعالیت در نواحی مغز مرتبط با اعتیاد در طول و بعد از کاهش وزن بسیار پویا و در طول زمان همراه است. مشخص نیست چه چیزی باعث این تغییرات می‌شود یا اینکه روده بر مغز تأثیر می گذارد یا برعکس! با این حال، ما می دانیم که روده و مغز ارتباط نزدیکی با هم دارند؛ بنابراین درمان نواحی خاصی از مغز می‌تواند راهی برای کنترل مصرف غذا باشد.»
 
تغییرات در فعالیت مغز که از طریق اسکن‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) مشاهده می‌شود، در مناطقی بود که در تنظیم اشتها و اعتیاد مهم هستند؛ از جمله شکنج اوربیتال فرونتال تحتانی.
 
علاوه بر این، تغییرات میکروبیوم روده که از طریق نمونه‌های مدفوع و اندازه‌گیری خون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، به مناطق خاصی از مغز مرتبط بود. به عنوان مثال، باکتری Coprococcus می‌آید و Eubacterium hallii با فعالیت در شکنج مداری فرونتال تحتانی چپ، ناحیه‌ای که در عملکرد اجرایی، از جمله قدرت اراده ما در هنگام مصرف غذا نقش دارد، ارتباط منفی دارد.
 
شیائونینگ وانگ، دانشمند پزشکی از مرکز کلینیک ایالتی برای سالمندان در چین، می‌گوید: تصور می‌شود میکروبیوم روده با مغز به روشی پیچیده و دو جهته ارتباط برقرار می‌کند. میکروبیوم انتقال‌دهنده‌های عصبی و سموم عصبی را تولید می‌کند که از طریق اعصاب و گردش خون به مغز دسترسی دارند. در عوض مغز رفتار خوردن را کنترل می کند، در حالی که مواد مغذی از رژیم غذایی ما ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می‌دهد.
 
تخمین زده می‌شود که بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به چاقی مبتلا باشند که منجر به افزایش خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات مختلف سلامتی، از سرطان گرفته تا بیماری قلبی می‌شود. دانستن بیشتر در مورد اینکه چگونه مغز و روده ما به یکدیگر وابسته هستند می تواند تفاوت بزرگی در پیشگیری و کاهش چاقی موثر ایجاد کند.
 
لیمینگ وانگ، دانشمند زیست پزشکی از آکادمی علوم چین، گفت: سوال بعدی که باید به آن پاسخ داده شود مکانیسم دقیقی است که میکروبیوم روده و مغز در افراد چاق، از جمله در هنگام کاهش وزن، با هم ارتباط برقرار می کنند. ژ
 
 
 
 
گزارشگر : سهیلا صدیقی
https://theiranproject.com/vdcirqa55t1arp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما