شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۳
کد مطلب : 428760
منبع : فرارو
لس‌آنجلس‌تایمز بررسی می‌کند؛

تنها راه جلوگیری از جنگ منطقه‌ای در خاورمیانه

پروژه ایرانی : «تنها راه‌حل تنش‌زدایی در سطح منطقه یک چیز است: برقراری آتش بس در جنگ غزه. تا زمانی که دولت بایدن بر پایه این واقعیت به نحوی جدی‌تر وار میدان نشود، لبنان و خاورمیانه همچنان با خونریزی و هرج و مرج زیادی رو به رو خواهند بود.»
تنها راه جلوگیری از جنگ منطقه‌ای در خاورمیانه
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، لس‌آنجلس تایمز در گزارشی با اشاره به تشدید حملات اسرائیل به لبنان، به طور خاص به این نکته اشاره کرده که خطر انفجار یک جنگ فراگیر منطقه ای، بیش از هر زمان دیگری حس می‌شود و بایستی خیلی زود برای پایان یافتن این وضعیت، تدابیری اندیشیده شود. لس آنجلس تایمز تاکید می‌کند که تنها راه حل برای پایان‌یافتن تنش‌های جاری و عدم تحقق سناریوی وقوع یک جنگ فراگیر منطقه ای، برقراری آتش‌بس در جنگ غزه و حصول توافق صلح در این رابطه است. 

به نقل از لس‌آنجلس تایمز؛ اقدام اخیر اسرائیل در منفجرکردن هزاران پیجر در لبنان، مجموعه‌ای از تنش‌ها را به دنبال داشت که در نوع خود، تنها در یک روز، مرگبارترین حمله اسرائیل به لبنان در طی حدودا دو دهه اخیر را به ثبت رسانده است. 

با این حال، در شرایطی که بسیاری از سیاستمداران و تحلیلگران و رسانه‌های غربی متمرکز بر حمله پیجری اخیر اسرائیل به لبنان بودند و گویی یک فیلم مهیج سینمایی را تماشا می‌کردند، تا حد زیادی نسبت به وحشتی که به غیرنظامیان لبنانی وارد شد و آن‌ها را درشوک فرو برد، بی‌اعتنایی صورت گرفت. لبنان کشوری است که سال‌ها از جنگ و جراحت‌های مختلف رنج برده است. در این رابطه به طور خاص می‌توان به بحران اقتصادی این کشور و یا انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ اشاره کرد. 

پیجر‌ها و وسایل ارتباطی که ظاهرا قبل از رسیدن به دست حزب الله لبنان بمبگذاری شده بودند، موجب کشته‌شدن ۳۷ نفر و زخمی شدن بیش از سه هزار تن دیگر شدند. این انفجار‌ها با تشدید تنش‌ها از سوی اسرائیل علیه لبنان در روز پنجشنبه گذشته همراه شدند. زمانی که نیرو‌های اسرائیلی سنگین‌ترین حملات را در جریان یک سال گذشته به جنوب لبنان انجام دادند. 

روز بعد، یک حمله هوایی اسرائیل علیه بیروت، موجب کشته شدن دست کم ۴۵ نفر شد که درمیان آن‌ها سه کودک نیز وجود داشته است و البته که صد‌ها تن دیگر هم زخمی شدند. در جریان این حمله، ۲ فرمانده ارشد حزب الله لبنان و ۱۲ نفر از دیگر نیرو‌های این جنبش که ظاهرا در حال برگزاری یک جلسه مهم بودند کشته شدند. 

شنبه گذشته، حزب الله لبنان ده‌ها راکت را به سمت شمال اسرائیل شلیک کرد و تل آویو هم حدودا ۳۰۰ حمله هوایی را به جنوب لبنان انجام داد و تاکید کرد که به مواضع مقاومت لبنان یورش برده است. حزب الله لبنان با راکت‌های خود مناطق بیشتری را در عمق اسرائیل هدف قرار داده است. 

مناطقی که از زمان آغاز جنگ غزه آن‌ها را هدف قرار نداده بود. دوشنبه گذشته هم، اسرائیل با تشدید حملات هوایی خود به لبنان موجب کشته شدن بیش از ۳۵۰ لبنانی و زخمی شدن بیش از ۱۲۰۰ تن دیگر شد. موضوعی که به اذعان مقام‌های لبنانی، بیشترین تلفات غیرنظامیان لبنانی در مواجهه با نیرو‌های اسرائیلی از سال ۲۰۰۶ میلادی محسوب می‌شود. 

هر حمله و ضدحمله‌ای که میان لبنان و اسرائیل رخ می‌دهد، این ریسک را تقویت می‌کند که جنگ غزه می‌تواند ابعادگسترده‌تری را در سطح منطقه پیدا کند و به لبنان و دیگر کشور‌های منطقه نیز سرایت کند. یک جنگ تمام‌عیار میان اسرائیل و حزب الله لبنان، ابعاد به مراتب گسترده تری در قیاس با جنگ دو طرف در سال ۲۰۰۶ خواهد داشت. این جنگ می‌تواند روند درگیری‌های منطقه‌ای را به شدت افزایش دهد و اسرائیل و آمریکا را علیه ایران و دیگر متحدان آن در لبنان، عراق، سوریه، یمن و سایر کشورها، وارد جنگی گسترده کند. 

دولت بایدن و دستیاران ارشد رئیس جمهور آمریکا بار‌ها و بار‌ها در طی ماه‌های اخیر نسبت به گسترش جنگ غزه به لبنان و دیگر کشور‌ها ابراز نگرانی کرده اند. حزب الله لبنان از روز بعد از اجرای عملیات طوفان الاقصی، شلیک موشک و پهپاد به مناطق شمالی اسرائیل را با هدف حمایت از ملت و مقاومت فلسطین اغاز کرد. حزب الله لبنان از این رهگذر سعی داشته تا مانع از تمرکز تمام عیار ارتش اسرائیل به غزه و تشدید جنایات آن علیه مردم این منطقه شود. 

با این حال، بایدن عمدتا تلاش‌های خود را بر امضای یک توافق آتش‌بس در قالب جنگ غزه قرار داده است. در این زمینه، وی سعی داشته تا از اهرم فشار اعطای میلیارد‌ها دلار کمک مالی و تسلیحاتی به اسرائیل استفاده کند و تل‌آویو را به سمت قبول این مساله سوق دهد. تمامی متحدان ایران به ویژه حزب الله لبنان، تنش زدایی از ناحیه خود را معطوف به امضای توافق آتش‌بس در قالب جنگ غزه کرده اند. 

در طی ۱۱ ماه اخیر، حزب الله لبنان و نیرو‌های اسرائیلی تقریبا به صورت روزانه اقدام به تبادل آتش در جوار مرز‌های مشترک خود کرده اند. با این حال، حزب الله تاکنون از انجام حملات موشکی گسترده که منجر به یک درگیری بزرگ شود خودداری کرده است. رویکردی که آن را به تازگی کنار گذاشته و اکنون حملات گسترده و وسیعی را به عمق اسرائیل انجام می‌دهد. 

اقدمات اخیر اسرائیل در قالب منفجر کردن پیجر‌ها و دیگر سایل ارتباطی و الکترونیکی که احتمالا می‌توان آنها را در زمره جنایت علیه بشریت نیز به حساب آورد، تا حد زیادی تنش و درگیری‌ها را افزایش داده اند. نهاد‌های بین المللی همواره تاکید داشته اند که نباید از وسایلی که مورد استفاده غیرنظامیان است، استفاده نظامی شود. اسرائیل با حملات پیجری اخیر خود شمار قابل توجهی را معلول کرد و موجب کشته شدن چند انسان نیز شد. 

حزب الله لبنان در بیانیه‌ای پس از موج اول انفجار‌های اسرائیل به این نکته اشاره کرد که پیجر‌ها و وسایل الکترونیکی که از سوی اسرائیل هدف قرار گرفته اند نه فقط از سوی رزمندگان این جنبش بلکه از سوی افراد غیرنظامی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفتند. حزب‌الله نه فقط قدرتمند‌ترین گروه نظامی در لبنان است بلکه این جنبش قدرتمندترین بحزب سیاسی در این کشور هم محسوب می‌شود. حزب الله لبنان شبکه گسترده‌ای از مدارس، بیمارستان ها، سوپرمارکت‌ها و اتحادیه‌های اعتباری را اداره می‌کند. 

در طی دو روز انفجار‌های پیجری و وسایل الکترونیکی در لبنان، صدای آمبولانس‌ها را می‌توانستید در هر گوشه‌ای در بیروت بشنوید. بیمارستان‌ها به یکباره با مجروحان زیادی رو به رو شدند که برخی از آن‌ها با جراحت‌هایی مواجه بودند که به کل، مسیر زندکی آن‌ها را تغییر دادند. یک چشم‌پزشک لبنانی در گفتگو با "بی بی سی" گفته است که در ۲۵ سال اخیر در عمر کاری اش هیچگاه مجبور نشده بود با این تعداد زیاد از مجروحان چشمی رو به رو شود و به معالجه آن‌ها بپردازد.

آن‌هایی که مجروح نشدند، در شوک و حمله عصبی جدی در رابطه با جنبه‌های عادی زندگی روزمره خود رو به رو شده اند. برخی به طور خاص حتی پنل‌های خورشیدی مولد برق خود را در لبنان از ترس اینکه اسرائیلی‌ها آن‌ها را بمبگذاری کرده باشد، خاموش کردند. در حقیقت، حملات اخیر اسرائیل سبب شدند تا مردم به همه چیز مشکوک شوند. 

راه حل تنش زدایی در سطح منطقه تنها یک چیز است: برقراری آتش‌بس در جنگ غزه. تا زمانی که دولت بایدن بر پایه این واقعیت به نحوی جدی‌تر وارد میدان نشود، لبنان و خاورمیانه همچنان با خونریزی و هرج و مرج زیادی رو به رو خواهند بود.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcepv8e7jh8wfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما