شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
يکشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۵
کد مطلب : 416084
گزارش پروژه ایران از اما و اگرهای تولید محصولات جدید خودروسازان

تولید دلال‌گونه و نمایشی خودرو در کشور

پروژه ایران : یک کارشناس خودرو: شرکت‌های خودروسازی تنها نمایشی از تولید را به روی صحنه آورده‌ و در یک کلام می‌توان گفت حجم قابل توجهی از شرکت‌های تولیدی خودرو، تولید دلال گونه را در کشور ایجاد کرده‌‌اند.
امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو
امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، خودروهای جدیدی برای تولید در سال آینده از سوی دو خودروساز بزرگ کشور رونمایی و معرفی شده‌اند، حال جای سوال دارد با شرایط تحریمی، نبود مواد اولیه استاندارد، نوسان قیمت ارز و سیاست‌های لحظه‌ای آیا توان تولید این خودروها در کشور وجود دارد؟

میانه دهه 90 شمسی بود که رسم طراحی، رونمایی و معرفی سالانه یک خودرو از سوی دو خودروساز بزرگ در کشور باب شد. امروز شرایط به جایی رسیده که با وجود عدم رضایت از خدمات پس از فروش، کیفیت محصولات و حتی غیر اقتصادی بودن تولیدات سایپا و ایران‌خودرو همچنان محصولات جدیدی بروی پلتفرم‌های قدیمی و ناقص شرکت‌های جهانی معرفی می‌شوند.
 

اما سوال اساسی آن است که آیا این تولیدات می‌توانند جایگاه قابل توجهی را در بازار از آن خود کنند؟


  همانطور که گفته شد، مشتریان و ذینفعان این دو خودروساز از عملکرد آن‌ها راضی نیستند و همه طرف‌های معامله، تولید، خرید و فروش خودرو نارضایتی خود را بارها و بارها از شرایط موجود اعلام کرده‌اند.

ناگفته نماند که سمند به عنوان خودرو ملی ایران با وجود سرمایه گذاری‌های عظیم آنچنان که باید در کشور فروش نداشته و نتوانست به تیراژ اقتصادی یک خودرو ملی دست پیدا کند.


 

تیراژ خودرو در ایران صرفه اقتصادی ندارد


در این رابطه امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با پروژه ایران، با بیان این که ظاهر و باطن تولید خودرو در کشور یکسان نیست، اظهار کرد: هرچند تولید خودرو دارای مسائل فنی و اقتصادی زیادی است، اما می‌توان گفت با وجود تحریم‌های اقتصادی در نهایت خودرو در ایران تولید می‌شود.

او یادآور شد: برای دریافت پاسخ مناسب به این که آیا خودروسازان در سال آینده توانایی تولید محصولات جدید را دارند یا خیر، ابتدا باید «توانستن» و «تولید» را تعریف کرد و به یک تعریف واحد رسید، همانطور که بیان شد خودروسازان محصولاتشان را در شرایط تحریم و حواشی اقتصادی
کشور، تولید می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه صنعت خودرو کشور با مشکلات ساختاری دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: در حال حاضر 37 خودروساز در کشور فعال هستند و حدود 100 پرونده بهره‌برداری در دست اقدام دارند که حجم قابل توجهی از این تعداد تنها مونتاژ کار محسوب می‌شوند. دیگر شرکت‌های خودروسازی هم تنها نمایشی از تولید را به روی صحنه آورده‌اند. در یک کلام می‌توان گفت حجم قابل توجهی از شرکت‌های تولیدی خودرو، تولید دلال گونه را در کشور ایجاد کرده‌‌اند.

او تولید خودرو اقتصادی و استاندارد را دارای حداقل یک میلیون تیراژ با عرضه مناسب دانست و تصریح کرد: در کشور خودرویی با تیراژ اقتصادی و واقعی تولید نمی‌شود. تولید یک خودرو اقتصادی همراه با نوآوری نیاز به عمل، دانش و زیرساخت دارد و این مهم در کنار ارتباطات با جهان محقق می‌شود، همچنین زمانی تولید یک خودرو منطقی خواهد بود که نیاز مشتری را پاسخ داده و برای کارخانه تولیدی همراه با سود است.

این کارشناس صنعت خودرو ضمن بررسی بازار معتقد است، دو طرف بازار به عنوان مشتری و تولیدکننده، مدعی هستند که در حال ضررند، این گفته در حالی مطرح می‌شود که مشتری در سطح بازار از برداشت سود آنچنان خودروساز از تولید خودرو بی‌کیفیت سخن می‌گوید و سازمان بورس کشور با توجه به شاخص‌های اقتصادی و مالی خبر از زیان‌ده بودند خودروسازان می‌دهد.

تولید بی‌کیفیت،سرمنشا زیان‌دهی خودروسازان  


به گفته این کارشناس صنعت خودرو، سرمنشاء زیان‌ده بودن خودروسازان تولید بی‌کیفیت محصولات و تصمیمات غلط از سوی سیاست‌گذاران است. صنعت خودرو کشور نیازمند ساختار استاندارد است و تا زمانی که این ساختار استاندارد ایجاد نشود نمی‌توان انتظاری از صنعت خودرو داشت.

کاکایی بازدهی صنعت خودرو را منوط به تولید خودرو استاندارد و ارزان با توجه به معیارهای فنی، اقتصادی و  به ‌روز دانسته و ادامه داد: هر اقدامی در ساختار استاندارد دارای یک هدف مشخص است، بنابراین باید هدف از تولید خودرو و ارائه خدمات کاملا مشخص تعیین شود.

این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه در تولید نباید با کلمات بازی کرد،گفت: اقدامات خودروسازان هزینه‌بر است و سرمایه‌گذاری‌های ناقصی در صنعت خودرو رخ داده که منجر به ورود محصولات بی‌کیفیت و همراه با ایرادات
فنی بسیار به بازار شده است. این موارد نشان از سرمایه‌گذاری ناقص در صنعت خودرو کشور دارد.

کاکایی با اشاره به اینکه استانداردها تنها در حوزه طراحی رعایت می‌شود اما در حوزه فنی طراحی رعایت نمی‌شود، گفت: نبود برخی مواد اولیه همچون ورق‌های فولادی استاندارد که در طراحی مدنظر بوده کیفیت تولید را کاهش داده است.

او زنجیره طراحی، تولید و فروش خودرو در کشور را ناقص بیان کرد و ادامه داد: صنعت خودرو سعی خود را برای تولید خودرو استاندارد و با کیفیت می‌کند امام یک سری مسائل عامل عدم ارائه خدمات می‌شود.

امیرحسن کاکایی در پاسخ به این سوال که آیا مشتریان از محصولات جدید استقبال می‌کنند، گفت: مردم و مشتریان چاره‌ای جز خرید محصولات جدید خودروسازان را ندارند و هرچیزی که به عنوان خودرو در کشور تولید شود، از سوی مشتریان و مردم خریداری خواهد شد.

او دلیل این موضوع را مشکلات و شرایط اقتصادی کشور و خانوار دانست و یادآور شد: بسیاری از افرادی که به خرید خودرو روی آورده‌اند، مصرف کننده نهایی نیستند و تنها برای کسب سود به بازار دلالی خودرو وارد شده‌اند.

شرایط برای خودروساز هر روز بدتر از قبل می‌شود


به گفته این کارشناس صنعت خودرو، تورم شدید حاکم بر اقتصاد کشور، عاملی شده تا بسیاری از افراد به خرید خودرو سوق پیدا کنند و این در حالی است که عدم سرمایه‌گذاری مناسب بر حمل و نقل شهری و بین شهری افراد را به خرید خودرو ترغیب کرده است. بسیاری از خریداران خودرو در کشور به دلیل نبود زیرساخت مناسب حمل و نقل عمومی شهری و بین شهری مجبور به خرید خودرو می‌شوند و در کنار آنکه خودرو به یک کالا برای سرمایه گذاری تبدیل شده، شرایط تقاضا دستخوش تغییر شده و شرایط دشواری را برای بازار رقم زده است.

کاکایی در پایان با تاکید بر این که، شرایط برای خودروساز هر روز بدتر از قبل می‌شود، خاطرنشان کرد: این در حالی است که بحران‌های خاص از منظر اقتصادی و اجتماعی همچون زیان‌ده بودن خودروسازان و عدم رضایت مشتریان از کیفیت خودرو و خدمات پس از فروش در صنعت خودرو کشور وجود دارد.

به گزارش پروژه ایران، می‌توان نتیجه گرفت، به هر شکلی خودروهای جدید با عناوینی همچون پلاس، آپشنال، مدل سال و ... طی سالیان زیادی تولید خواهند شد اما با شرایط و ساختار فعلی هیچگاه صرفه اقتصادی نخواهند داشت و تیراژ استانداردی را از آن خود نمی‌کنند. در سوی دیگر بازار، مشتریان خودروهای با کیفیت و استاندارد که رضایت آن‌ها را جلب کنند، سوار نخواهند شد.
https://theiranproject.com/vdcaainyy49n6w1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما