يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ , 10 Nov 2024
پروژه ایران : شهیندخت مولاوردی؛ دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان در همایش ۲۰ سالگی این جمعیت گفت: جریان اصلاحات که خاستگاه ماست به جدّ نیازمند بازخوانی است تا با بازسازی گفتمان اصلاحی و توانمندی گفتمانی و تشکیلاتی دوره‌ای جدید از حیات خود را آغاز کند.
به گزارش پروژه ایران، شهیندخت مولاوردی، طی سخنرانی خود در همایش بیست سالگی جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان اظهار کرد: جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان فعالیت غیررسمی خود را از سال ۱۳۷۸ آغاز کرد و پایه‌های جمعیت در دوره ای که با غلبه گفتمان اصلاح طلبی و طرح نظریه گفت و گوی تمدنها به حق موسوم به بهار نهادهای مدنی است، گذاشته شد. بعد از دو سال، سرانجام، در سال ۱۳۸۰، به رغم آنکه درخواست اولیه آن مجوز تشکلی صنفی تخصصی بود، می توان‌گفت در یک توفیق اجباری و در عمل موفق به دریافت پروانه فعالیت بعنوان‌ حزب و تشکلی سیاسی از وزارت کشور شد و به صورت رسمی، فعالیت خود را ادامه داد و بعد از طی دو دهه فعالیت پرفراز و نشیب، همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس خود، بر آن شد تا نخستین همایش سالانه خود را با همکاری اساتید صاحبنظر و پژوهشگران ارجمند برگزار نماید.

 مولاوردی ادامه داد: هرچند جمعیت یکی از احزاب زنان (به اعتبار اعضای هیات موسس آن که همگی زن بودند؛ به عبارتی تشکلی توسط زنان و برای زنان) محسوب می شود، اما در حال حاضر تنها تشکل زنانه است که به اعتبار عنوان، هدف و موضوع فعالیت خود، در شرایط عضویت، هیچگونه محدودیت یا منعی برای عضویت و مشارکت مردان چه در ارکان جمعیت و چه به عنوان عضو وجود ندارد.

دبیر کل جمعیت حقوق بشر زنان با بیان اینکه آسیب شناسی نظام بین المللی حقوق بشر و میزان کارآیی قواعد حقوقی و وضعیت سازوکارهای اجرایی و نظارتی آن، از جمله نقش بازیگران غیردولتی در ترویج و آموزش و دیدبانی و دادخواهی، پس از گذشت بیش از هفت دهه، یکی از نیازها و الزاماتی است این روزها باید در کانون توجهات قرار گیرد، گفت: هنوز جهان بیش از هر زمان دیگر در معرض نقض و تهدید روزانه حقوق بشر صلح و‌ امنیت بین المللی و نقض فاحش حقوق بشردوستانه، نسل کشی و جنایت علیه بشریت قرار دارد که نمونه بارز آن را در غزه به نظاره نشسته است.

این فعال سیاسی حق زنان برای زندگی عاری از خشونت و تبعیض، حق آموزش، حق دریافت حقوق برابر، حق داشتن مناصب سیاسی، حق سلامت جنسی و باروری و... را نه تنها حقوق زنان، بلکه حقوق بشر دانست و تاکید کرد هرگاه از حقوق بشرِ زنان می‌گوییم، از چیزی جز اینها نمی‌گوییم. مطابق گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۲۲، نیمی از جمعیت و ظرفیت جهان را زنان و دختران تشکیل می دهند. بنابراین، زدودن‌انواع تبعیض و نابرابری‌ها، نه تنها یک حق اساسی بشر است، بلکه برای دستیابی به جوامع پایدار و صلح آمیز، با ظرفیت کامل انسانی برای نیل به توسعه پایدار کاملا ضروری است. 

وی اظهار امیدواری کرد که «اگر همه به حقوق زنان احترام بگذاریم، می‌توانیم به جامعه‌ای عاری از تبعیض دست یابیم، و ادامه داد: بنابراین، دامن زدن به انواع نابرابری‌ها معضل همه‌ جوامع انسانی است و فعالیت علیه خشونت مبتنی بر جنسیت وظیفه‌ ای همگانی است. 

شهیندخت مولاوردی اظهار کرد: اگر برگردیم به کشور ایران، این همایش در شرایطی برگزار می شود که جامعه در حال تجربه تغییرات پرشتاب با انواع شکافها و گسست هاست؛ از گسست ملت - دولت تا گسست طبقاتی، جنسیتی و نسلی و…و رتبه پایین ایران در برخی شاخص ها، از جمله حکمرانی خوب، توسعه پایدار و توسعه انسانی و … و شوربختانه تلاش ها بیشتر از آنکه معطوف به بهبود عملی وضعیت و تحقق توسعه درون زا، برون نگر، متوازن، همه جانبه و پایدار باشد، در قالب تغییر الفاظ نمود پیدا کرده است و در شرایطی که حتی واژه ها و عناوین برتابیده نمی شود، چشم انداز توسعه کشور، آن هم از نوع پایدار آن!، بسی مبهم و مه آلود به نظر می آید.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcb8gba0rhb85p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما