شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۱۲
کد مطلب : 410610
منبع : ايسنا

۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی برای یک طلافروشی!

پروژه ایران : پشت پرده اعتراض برخی طلافروشان به صدور صورت حساب الکترونیکی در سامانه مودیان و حتی بستن درب مغازه‌ها ظاهرا نگرانی از شناسایی فرارهای مالیاتی آنهاست؛ به طوری که فقط در یک فقره در استان مرکزی از یک طلافروش که اقدام به خرید و فروش غیررسمی بین طول سالهای ۹۷ تا ۹۹ می‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شد.
۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی برای یک طلافروشی!
۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی برای یک طلافروشی!
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، طلافروشان در کنار وکلا و پزشکان از اصناف و مشاغلی پردرآمدی هستند که بعضا بیشترین فرار مالیاتی را نیز به خود اختصاص می‌دهند. این در حالی است که همه اصناف باید به مثابه کارگران، کارمندان و اقشار ضعیف و متوسط جامعه مالیات حقه خود را پرداخت کنند.

با این حال بر اساس قانون، همه مشاغل از جمله صنف طلافروشان باید به سامانه مودیان و قانون پایانه‌های فروشگاهی متصل شوند و از طریق این سامانه هرگونه خرید و فروش را ثبت کنند که منجر به شفافیت در همه بازارها به ویژه بازار طلا و سکه می‌شود. اصنافی که به این سامانه متصل شوند باید برای هر خرید و فروشی صورتحساب الکترونیکی صادر کنند.

این امر باعث شناسایی فراریان مالیاتی دانه‌درشت می‌شود و هیچ‌گونه فشار مالیاتی بر اقشار عادی وارد نمی‌شود. همه مردم به‌نوعی مالیات پرداخت می‌کنند و بیمی از پرداخت مالیات ندارند، اما این دانه درشتان و فراریان مالیاتی هستند که با ترفندهای مختلف از زیر بار مالیات شانه خالی می‌کنند.

در راستای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و همچنین اتصال همه صاحبان مشاغل به این سامانه از اول دی ماه، موجی از شایعه گرانی درخصوص مالیات طلا از سوی برخی از افراد ایجاد شد. این در حالی است هیچ‌گونه افزایشی در نرخ مالیات طلا اتفاق نیافته است.

با این حال، طلافروشان در برخی مناطق کشور و پایتخت درب واحد صنفی خود را به نشانه اعتراض بسته‌اند تا مخالفت خود را با شفافیت و مالیات‌ستانی اعلام کنند. در حالی که در سال جاری سازمان امور مالیاتی با اقداماتی سعی کرده به مثابه تمامی اصناف از طلافروشان نیز مالیات اخذ کند و جلوی فرار مالیاتی آنها را بگیرد.

نمونه‌هایی از فرارهای مالیاتی که در نقاط مختلف کشور توسط سازمان امور مالیاتی  شناسایی شده، نشانگر این است که چه چیزی موجب نگرانی بخش قلیلی از این صنف شده بود که اصرار به بی قانونی داشتند.

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی در استان مرکزی، از یک طلافروش که اقدام به خرید و فروش غیررسمی در طول سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ می‌کرد ۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شد.

در استان کرمان طی بازرسی مالیاتی انجام شده از یک طلافروشی ۱۸۰ میلیارد تومان برگ تشخیص و مطالبه مالیات صادر شد.

در استان یزد، اوراق تشخیص متمم به مبلغ ۳۰ میلیارد تومان برای ۳ طلافروش در اجرای بازرسی ماده ۱۸۱ قانون مالیات های مستقیم ابلاغ شد.

اداره کل خراسان رضوی، برای کتمان درآمد دو طلافروش، تشخیص مالیات هشت میلیارد تومانی داد.

در گلستان سه میلیارد تومان از یک طلافروش فرار مالیاتی شناسایی شد.

در آذربایجان غربی کتمان فروش ۱۸۰۰ میلیارد تومانی برای هفت طلا فروش با اجرای بازرسی مالیاتی به دست آمد.

 اداره کل اردبیل از طریق الگوهای شناسایی سیستمی فرار، سوء استفاده از دستگاه کارتخوان چهار مؤدی با مشاغل باشگاه ورزشی، قالیبافی، طلای آب شده و صندوق قرض‌الحسنه توسط تعدادی از طلافروشان را با جمع مبلغ واریز ۸۱۵ میلیارد تومان شناسایی کرد.

در اصفهان طی بازرسی از یک طلافروشی بیش از چهار میلیارد تومان فرار مالیاتی قطعی به دست آمد.
 
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcjvyexyuqevmz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما