يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ , 19 Jan 2025
چهارشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۵۶
کد مطلب : 410804
منبع : ايرنا

هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

پروژه ایران : سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه پس از هشدار صندوق بین المللی پول (IMF) مبنی بر خطرات دو قطبی شدن تجارت جهانی، اظهار داشت که اقتصاد بین‌الملل به دلیل سیاسی شدن به سمت و سویی «غیراخلاقی و ناپایدار» پیش می‌رود و به شدت مانع رشد جهانی می‌شود.
هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی
هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، گیتا گوپینات، معاون مدیر عامل صندوق بین المللی پول هفته پیش گفت اگر اقتصاد و تجارت جهانی به دو بلوک تقسیم شود - که عمدتا شامل ایالات متحده و اروپا در غرب و چین و روسیه در شرق هستند - تولید ناخالص داخلی جهانی ممکن است ۲.۵ تا هفت درصد در هر واحد کاهش یابد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، در این خصوص گفت: «جنگ تجاری، جنگ علم و فناوری، تلاش‌ها در جهت جداسازی یا به اصطلاح کاهش خطر، در اصل، سیاسی کردن مسائل اقتصادی و تجاری است».

وی افزود: «این اقدامات غیراخلاقی و ناپایدار است و در نهایت بر منافع کلی جامعه بین‌المللی تأثیر سوء می‌گذارد.»

بنا به گزارش استریتز تایمز، چین و آمریکا دو اقتصاد بزرگ جهان در گذشته بزرگترین شرکای تجاری یکدیگر بودند. در حالی که هر دو دولت به طور علنی مخالف جدایی هستند، چین اکنون عمده تجارتش با آسیای جنوب شرقی و ایالات متحده با کانادا و مکزیک است.

چین محدودیت‌هایی برای صادرات تعدادی از مواد معدنی حیاتی مانند گرافیت - که ۶۷ درصد از عرضه جهانی را تامین می‌کند - به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی اعمال کرده است.

آمریکا نیز با کنترل‌های صادراتی اعلام شده توسط چین در مورد گالیوم و ژرمانیوم، فلزات مورد استفاده برای تولید نیمه‌هادی‌ها و سایر لوازم الکترونیکی مخالف است.

در همین حال، آمریکا محدودیت هایی علیه چین اعمال کرده است و صادرات نیمه‌هادی‌ها و تجهیزات ساخت آن را به بهانه‌های امنیتی ممنوع کرده است.

وانگ گفت: «چین مایل است با همه طرف‌ها برای حمایت و تشویق جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر، مخالفت قاطعانه با ضد جهانی‌سازی و مخالفت با همه اشکال یکجانبه‌گرایی و حمایت‌گرایی، همکاری کند».
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdce778eejh8zvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما