چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ , 13 Nov 2024
پروژه ایران : اگرچه وزیر کشور مجددا از نهادهای متولی خواست که با مراکز خرید و تفریحی که به رعایت حجاب بی توجهی می‌کنند، برخورد کنند، ولی برخی معتقدند برخوردها با این مراکز از بازدارندگی کافی برخوردار نبوده است.
پاساژگردی دختران بی‌حجاب
پاساژگردی دختران بی‌حجاب
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، احمد وحیدی وزیر کشور درباره بی حجابی و وضعیت پوشش برخی افراد در برخی از مراکز خرید گفت که « دستگاه‌های مربوطه موظف هستند برخورد کنند.»

اخیرا فیلمی از یکی از مراکز خرید معروف تهران در فضای مجازی منتشر شد. این فیلم کوتاه موبایلی که رفت و آمد دخترانی بی‌حجاب، نمیه برهنه و یا با لباسهای پاره، بدن نما و عجیب را در این مرکز نشان می‌دهد‌، واکنش‌هایی را به دنبال داشت.

فیلم‌های دیگری هم که پیش از این از برخی کافه‌ها، رستوران‌ها و مراکز تفریحی منتشر شده نشان می‌دهد این وضعیت در بسیاری از این مراکز، مخصوصا مراکزی که در محله های بالاشهر تهران وجود دارد، به همین شکل است.
 
این رفتارها و هنجارشکنی‌ها انتقادات بسیاری از مردم را در پی داشت تا جای‌که نزدیک به 30 پویش با امضای 105 هزار امضا نیز در سامانه «فارس من» خبرگزاری فارس به ثبت رسید که امضا کنندگان این پویش ها خواستار برخورد با بی حجابی در این مراکز خرید و تفریحی شدند.

وزیر کشور ادامه می‌دهد که هر کسی در فضای خصوصی خود آزاد است، ولی در فضای عمومی و در فضاهایی مانند فروشگاه‌ها و سطح شهر باید حتما قانون رعایت شود و این از تکالیف قانونی است.

وحیدی همچنین تاکید می‌کند که رئیس قوه قضائیه چندین بار تذکر دادند و از دستگاه‌ها و ضابطین خواستند برابر قانون عمل کنند، بارها هم از این مراکز خواسته شده که را رعایت کنند.

با این حال اظهارات وزیر کشور در حالی صورت می‌گیرد که در ماه‌های گذشته و پس از اعتراضات و مطالبات مردمی نسبت به بی‌حجابی در مراکز خرید و تفریحی، برخی از این اماکن از جمله مجتمع تجاری اپال، رستوران‌ تنفوراور در کامرانیه، رستوران نامبر6، رستوران هیچ، رستوران باب البحر، کافه لوتک، رستوران کساب و... که بسیاری از آنها متعلق به سلبریتی ها هستند، پلمب شدند که البته بعد از مدتی این مراکز بدون اینکه تغییری در نحوه پوشش مراجعان آنها ایجاد شود، باز شدند.

 برخی معتقدند اینکه علیرغم تذکرات داده شده به مراکز تجاری هنجارشکن و حتی پلمپ آنها، برخی از واحدهای تجاری این مراکز همچنان به روند قبلی خود ادامه می‌دهند و حتی در فضای مجازی مشتریان خود را تشویق به حضور بدون حجاب به فروشگاه‌های خود می‌کنند به این دلیل است که قانون برای برخورد با این موضوع از بازدارندگی کافی برخوردار نیست.

برخورد با این مراکز البته مخالفانی هم دارد که معتقدند این موضوع به کسب و کارها آسیب می‌زند و‌ صاحبان کسب و کارها را از فعالیت اقتصادی در این مراکز زده می‌کند.

موافقان برخورد با اینگونه مراکز خرید و تفریحی اما معتقدند که همانگونه بی توجهی به برخی قوانین مانند قانون برخورد با سارقان به همه آسیب می‌رساند، بی توجهی به قوانین موجود درباره حجاب هم همین تاثیر را دارد، آنها می گویند اگر به قانون به هر دلیلی بی توجهی شود سنگ روی سنگ بند نمی شود.

حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز می‌گوید که اگر می‌خواهیم معضل حجاب در جامعه حل شود باید ابتدا این موضوع را از درون خانواده‌ها آغاز کنیم و به آن اهمیت بدهیم، سپس این مسائل در دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها و در جامعه و بازار‌ها رونق پیدا کند.

حجت‌الاسلام کفیل کارشناس حوزه فرهنگی هم معتقد است که برای رفع معضل بدحجابی همه مجموعه‌ها باید وارد کار شوند و دلیل و ادله‌های بدحجابی را در جامعه بررسی شود و براساس آن راهکار اتخاذ شود.

حجت‌الاسلام عبدالرضا سروستانی از دیگر کارشناسان حوزه فرهنگی هم معتقد است یکی از موضوعات حائز اهمیت در رفع ناهنجاری‌های اجتماعی این است که سبک زندگی اسلامی باید در جامعه ترویج پیدا کند. اگر افراد جامعه بر اساس موازین شرعی و دینی و بر اساس تعالیم اسلامی زندگی خود را بنا نهند و مقید به حدودی که اسلام برای آن‌ها تعیین کرده است باشند نیمی از معضلات اجتماعی مثل بی حجابی حل می‌شود.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcexz8eojh8zoi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما