شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب : 412992

درخواست ۱۰۰ استاد حوزه برای مقابله جدی با کشف حجاب

پروژه ایران : صد نفر از اساتيد سطوح عالي فقه و اصول حوزه علميه قم، در نامه‌اي به رؤساي سه قوه ـ ضمن اشاره به پيروزي‌هاي جبهه مقاومت، و اظهار اميدواري به تداوم روند کاهشي مشکلات حاد اقتصادي کشور، و دعوت از نخبگان براي زمينه‌سازي جهت مشارکت گسترده مردم در انتخابات پيش‌رو ـ از عدم اهتمام مسئولان به مسائل فرهنگي جامعه بويژه حجاب انتقاد کردند.
درخواست ۱۰۰ استاد حوزه برای مقابله جدی با کشف حجاب
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، از منظر نويسندگان و امضا‌کنندگان نامه، «بي‌حجابي، پروژ‌ه‌‌اي چند وجهي و مرتبط با عناصر هويتي است» که «مي‌تواند با هدايت دشمنان و در فرايند جنبش اجتماعي فمينيستي، به تدريج به وضعيت وخيمي منتهي شود که علاوه بر مفاسد ديني واخلاقي گسترده و عميق، کشور را دچار بي‌هويتي و استحاله کرده، استقلال آن را خدشه‌دار نمايد»؛ بر اين اساس، «اگر به دنبال تحقق "ايران مقتدر" هستيم، بايد بدانيم که اقتدار ايران در سايه "اسلاميت" محقق مي‌شود، نه در پيروي از "سکولاريسم"».

در ادامة نامه، به صراحت خطاب به رؤساي سه قوه چنين آمده است:

«ما از جنابان عالي خواستاريم در موضوع مقابله با کشف حجاب، جديت (همراه با تدبير) داشته باشيد. از توصيه‌هاي بدون عمل، پاسکاري به يکديگر و اقدامات موقت و کم‌خاصيت در اين زمينه پرهيز نماييد. از فضاسازي رسانه‌اي جبهه استکبار نهراسيد. اجراي قانون و جلوگيري از فساد، البته هزينه دارد. اگر مي‌خواهيم اسلام را پياده کنيم، بايد هزينه بدهيم. به اين فرمايش مقام معظم رهبري توجه اکيد داشته باشيم که فرمودند: «امام در مقابل يک منکر واضحي که بوسيله پهلوي و دنباله‌هاي پهلوي درکشور به وجود آمده بود، مثل کوه ايستاد [و] گفت بايد حجاب وجود داشته باشد».
 
متن کامل نامه، به شرح ذيل است:

 
بسم الله الرحمن الرحيم
 
جناب حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر ابراهيم رئيسي، رئيس محترم جمهوري اسلامي ايران
جناب حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي، رئيس محترم قوة قضائيه
جناب آقاي دکتر محمدباقر قاليباف، رئيس محترم مجلس شوراي اسلامي
 
سلام عليکم
 
انقلاب اسلامي که در تداوم راه انبيا نويدبخش خروج بشريت از ظلمت به نور بود، پس از گذراندن مراحل بسيار دشوار و بحران‌هاي بنيان‌ برافکن، در سايه رهبري امامين انقلاب، در وضعيت اميدآفريني قرار گرفته است و اين همزمان با پيروزي‌هاي کم‌نظير جبهه مقاومت بر صهيونيسم و استکبار است. بدون شک تلاش‌هاي مجاهدانه حضرات عالي و ديگر مسئولان نظام طي بيش از دو سال اخير در جهت پيگيري فرامين رهبر معظم انقلاب، نقش مهمي در عبور از چالش‌هاي اساسي اقتصادي، سياسي و امنيتي داشته است؛ هر چند به‌رغم اهتمام بسيار به مسائل اقتصادي، هنوز مشکلات مهمي در اين زمينه وجود دارد که انشا‌ءالله با تداوم تلاش‌ها و با اقتدار حاصل از مشارکت گسترده مردم در انتخابات پيش‌رو، زمينه بيشتري براي کاهش مشکلات اقتصادي فراهم مي‌شود. اينجانبان بر خود لازم مي‌دانيم به سهم خود از تلاش‌هاي شبانه‌روزي و اقدامات ارزشمندتان تشکر نمائيم.

با وجود اين، متأسفانه در عرصه فرهنگ اسلامي که جوهره انقلاب و نظام اسلامي را تشکيل داده و مي‌دهد، اهتمام جدي صورت نمي‌گيرد و خلاء‌هاي اساسي وجود دارد. مقام معظم رهبري، مکررا بر اهميت ويژه امور فرهنگي تصريح کرده، با ابراز نگراني خويش از وضعيت فرهنگي کشور، خطر استحاله فرهنگ اسلامي را از مهم‌ترين آسيب‌ها و چالش‌هاي پيش‌روي نظام دانسته‌اند. به عنوان نمونه، ايشان در يکي از سخنراني‌هاي خود فرمودند: «ارزش‌هاي فرهنگي، روح و معناي حقيقي يک ملت است. همه چيز مترتب بر فرهنگ است. فرهنگ حاشيه و ذيلِ اقتصاد نيست، حاشيه و ذيلِ سياست نيست، [بلکه] اقتصاد و سياست حاشيه و ذيل بر فرهنگند» (بيانات در تاريخ 19/9/1392). و در جاي ديگر فرموند: «اميدوارم که مسئولين فرهنگي توجه داشته باشند که چه مي‌کنند. با مسائل فرهنگي شوخي نمي‌شود کرد، بي‌ملاحظگي نمي‌شود کرد؛ اگر چنانچه يک رخنة فرهنگي به وجود آمد، مثل رخنه‌هاي اقتصادي نيست که بشود [آن را] جمع کرد» (بيانات در تاريخ 15/12/1392). در تيرماه سال جاري نيز فرمودند: «اگر ـ لاسمح ‌الله ـ استحالة فرهنگي پيش بيايد، درست کردنش، جبران کردنش ديگر کار يک‌ ذرّه و دو ذرّه نيست. امام [خميني] در يک مواردي مکرّر مي‌فرمودند که اگر چنين اتّفاقي بيفتد، اسلام يک سيلي‌اي خواهد خورد که تا سال‌هاي متمادي اثرش بر روي او باقي خواهد ماند. » (بيانات در تاريخ 21/4/1402).
 
حضرات محترم رؤساي سه قوه! وضعيت فرهنگي موجود، به هيچ‌وجه شايسته نظام جمهوري اسلامي نيست و فاصله معناداري با کشوري که داعيه‌دار اجراي احکام اسلام است دارد. قصورات و ترک‌فعل‌هاي مسئولان در اين زمينه و تأثيرپذيري از فرهنگ ليبراليسم ـ که البته از اوايل دهه هفتاد شکل گرفته است ـ موجب ايجاد گسل‌هاي فرهنگي و هويتي شده، و تداوم آن، خطر استحاله مورد نظر رهبري را جدي‌تر کرده است. جوانان و نوجوانان ما هدف حملات و مسموميت‌هاي فرهنگي قرار گرفته‌اند و سردرگمي مسئولان و تصميم‌گيران، اين وضعيت را تشديد نموده‌، زمينه‌هاي غوطه‌ور شدن جوانان و نوجوانان را در فساد فکري و اخلاقي فراهم ساخته‌ است.

آيا جز اين بود که روحانيت قدرت را بدست گرفت تا اسلام را حاکم کند؟! آيا شايسته است همان وضعيت آلوده‌ فرهنگي زمان شاه که از عوامل مهم شکل‌گيري انقلاب بود را با برخي تصميمات اشتباه و ترک فعل‌هايمان مجددا محقق کنيم؟! حضرت امام، در همان اوايل پيروزي انقلاب، در کوران بحران‌ها، تأکيد ويژه بر اجراي احکام اسلام داشته، فرمودند: «امروز روزي است که اسلام بايد تحقق پيدا کند. اين حرف‌ها که گفته مي‌شود، نظير همان حرف‌ها بود که گفته شد که "حالا زود است صبر کنيد". ... اگر ما امروز قوانين اسلام را اجرا نکنيم، کي اجرا بکنيم؟ آقاياني که مي‌گوييد نمي‌شود، پس کي مي‌شود؟ پس بگوييد هيچ وقت اسلام نه! بگوييد نهضت منهاي اسلام. ... اگر با اين نهضت، اسلام را متحقق نکنيد و احکام اسلام را مو به مو جاري نکنيد، مأيوس باشيد، ديگر نخواهد شد» (صحيفه امام، ج8، ص57).

حضرات محترم! انتظار از جنابان عالي، غير از مسئولان قبل است. توقع به حق اين بوده و هست شما که خود را تابع مقام معظم رهبري مي‌دانيد، همانند برخي مسئولان ليبرال‌مسلک سابق رفتار نکنيد، و در انتخاب مديران، از به کارگيري افرادي با تفکرات نادرست و التقاطي به جد پرهيز نماييد. متأسفانه، بدليل عدم اهتمام لازم به فرهنگ اسلامي، امروزه شاهديم به رغم انتقادات صريح رهبري از وضعيت رهاشده فضاي مجازي، و توصيه‌ها و اوامر ايشان به هر سه قوه در سالهاي گذشته، هنوز فضاي مجازي کشور در «سلطه دشمن» و «قتلگاه نوجوانان و جوانان» است. در ورزش بانوان کشور ـ که مي‌توان با برنامه‌ريزي و پي‌گيري،‌ آن را به الگويي براي جهان اسلام بلکه کل جهان تبديل کرد ـ نگراني جدي از جهت عدم رعايت احکام شرع و معيارهاي نظام اسلامي وجود دارد. ورود زنان به ورزشگاه‌ها، با زيرپا گذاشتن فتاواي مراجع تقليد و مقام معظم رهبري صورت مي‌گيرد. در مراکز درماني، متدينين در کنار تحمل رنج جسمي و بعضا مشکلات مالي، بايد رنج روحي را هم بدليل عدم رعايت حدود شرعي تحمل کنند.
 
حضرات محترم رؤساي سه قوه! در يک سال اخير، آنچه وضعيت وخيم فرهنگي را تشديد کرده است، معضل رهاشدگي بي‌حجابي است. به رغم آنچه در ظاهر از توصيه ها و وعده‌هاي حضرات عالي ديده و شنيده مي‌شود، در عرصه عمل و واقعيت عيني جامعه، نه‌تنها بهبودي در زمينه حجاب مشاهده نمي‌شود، بلکه مسأله از کشف حجاب سر فراتر رفته، موضوع نيمه‌برهنگي در ميان آمده است؛ نه تنها مراکز تفريحي خاص مانند مناطق ساحلي دريا، بلکه برخي بوستان‌ها و مراکز عمومي ديگر براي خانواده‌هاي متدين و دغدغه‌مند ايراني نا‌امن شده است و در اين ميان، حتي برخي مراکز علمي و دانشگاهي نيز در حال تبديل شدن به محيط فساد است!

اين وضعيت چه نسبتي با فرمايشات صريح رهبري خطاب به مسئولان در لزوم جلوگيري قاطع از «فحشا و فساد» دارد که فرمودند: «با صِرف زبان و توصيه نمي‌شود کاري کرد. قدرت نظام بايد جلوِ سيرِ فحشا و فساد را بگيرد. اجازه ندهيد که هوس‌هاي يک عدّه معدود و يک گروه کوچک و اندک در داخل جامعه، موجب اغواي ذهن و فکر دختر و پسر جوان و مرد و زن مؤمني شود که هيچ انگيزه فسادي ندارند. شما بايد جلوِ آن‌گونه افراد را بگيريد. همه مسؤولان بخش‌هاي مختلف کشور در اين زمينه مسؤولند. اجازه ندهيد عدّه‌اي با تکيه به نام آزادي ... منکرات و فحشا و بي‌بندوباري را در جامعه رايج کنند» (بيانات در تاريخ 11/5/1380).

آنچه در اذهان عمومي از وضعيت پيش‌آمده برداشت مي‌شود، عدم اراده جدي و قاطعيت حضرات عالي به عنوان سران سه قوه و مسئولين اصلي مقابله با کشف حجاب است. به نظر مي‌رسد بخشي از عدم قاطعيت، به برخي مسئولان، مشاوران و باصطلاح کارشناساني بازمي‌گردد که دچار التقاط فکري يا تشخيص و مصلحت‌سنجي نابجا و يا ضعف نفس و ترس از فضاسازي مخالفان و دشمنان هستند. مسائل و شبهات گوناگون اين طيف و افراد ديگر، در طول يکسال اخير از طرق متعدد از جمله برخي آثار علمي پاسخ داده شده است؛ چنانکه بيانية نسبتا تفصيلي نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم در اواسط فروردين، بخش مهمي از شبهات موجود را به صورت مستدل و البته به اختصار پاسخ داده بود.

در هر حال، اينجانبان به عنوان اساتيد سطوح عالي حوزه علميه قم، سکوت در مقابل وضعيت رو به رشد بي‌حجابي را بر خود حرام دانسته، به صورت قاطع هشدار مي‌دهيم: بي‌حجابي، پروژ‌ه‌‌اي چند وجهي و مرتبط با عناصر هويتي است. اين معضل، چنان‌که نشانه‌هاي آن در ماه‌هاي اخير ظاهر شده، مي‌تواند با هدايت دشمنان و در فرايند جنبش اجتماعي فمينيستي، به تدريج به وضعيت وخيمي منتهي شود که علاوه بر مفاسد ديني واخلاقي گسترده و عميق، کشور را دچار بي‌هويتي و استحاله کرده، استقلال آن را خدشه‌دار نمايد. اگر به دنبال تحقق «ايران مقتدر» هستيم، بايد بدانيم که اقتدار ايران در سايه «اسلاميت» محقق مي‌شود، نه در پيروي از «سکولاريسم».

حضرات محترم! ما از جنابان عالي خواستاريم در موضوع مقابله با کشف حجاب، جديت (همراه با تدبير) داشته باشيد. از توصيه‌هاي بدون عمل، پاسکاري به يکديگر و اقدامات موقت و کم‌خاصيت در اين زمينه پرهيز نماييد. از فضاسازي رسانه‌اي جبهه استکبار نهراسيد. اجراي قانون و جلوگيري از فساد، البته هزينه دارد. اگر مي‌خواهيم اسلام را پياده کنيم، بايد هزينه بدهيم. به اين فرمايش مقام معظم رهبري توجه اکيد داشته باشيم که فرمودند: «امام در مقابل يک منکر واضحي که بوسيله پهلوي و دنباله‌هاي پهلوي درکشور به وجود آمده بود، مثل کوه ايستاد [و] گفت بايد حجاب وجود داشته باشد» (بيانات در تاريخ 17/12/1396). ونيز اين جمله امام خميني در اواخر عمر را آويزه گوش کنيم که فرمودند: «من بار ديگر از مسئولين بالاي نظام جمهوري اسلامي مي‌خواهم که از هيچ کس و از هيچ چيز جز خداي بزرگ نترسند و کمرها را ببندند و دست از مبارزه و جهاد عليه فساد و فحشاي سرمايه‌داري غرب ... نکشند» (صحيفه امام، ج21، ص‌327).
 
در پايان، ضمن تشکر مجدد از اهتمام جنابان عالي در زمينه‌هاي غير‌فرهنگي، و اظهار اميدواري به تداوم روند کاهشي مشکلات حاد اقتصادي کشور، و نيز دعوت از همه نخبگان براي زمينه‌سازي جهت مشارکت گسترده مردم در انتخابات پيش‌رو ـ که اقتدار حاصل از آن مي‌تواند بستر‌ساز کاهش معضلات اقتصادي نيز باشد ـ اعلام مي‌کنيم: پي‌گيري‌هاي خود را براي رفع معضلات فرهنگي به صورت عام و بي‌حجابي به صورت خاص ـ که همانا دغدغه‌ و مطالبه مقام معظم رهبري است ـ با جديت دنبال خواهيم کرد و اين اقدامات و مطالبات را در تحکيم مسئوليت آن حضرات نيز مفيد مي‌دانيم؛ چرا که تحقق اين مطالبات، مانع فاصله‌‌گيري جريان قدرتمند مذهبي انقلابي از حضرات عالي مي‌شود و با پشتوانه و ظرفيت اين جريان، در پيشبرد مسئوليت‌هاي خود مو‌فق‌تر خواهيد بود.
والسلام علي عبادالله الصالحين.
 
جمعي از اساتيد سطوح عالي فقه و اصول حوزه علميه قم
 

اسامي اساتید امضا‌کننده نامه:
نام نام خانوادگی   نام نام خانوادگی  
احمد ابراهیمی قائینی سید‌عبد‌الرسول حسینی نودادی  
غلامرضا احسنی ارانی سید‌محمدعلی حسینی هرندی  
مهدی احمدی مجتبی خرقانی  
رضا احمدی دهمند محمدمهدی خسروی  
محمد استوار میمندی محمدتقی خواجوی  
محمدرضا اسدی مجید دستیاری  
مجتبی افشارپور سیدعلی ذکری  
مهدی امیدی نقلبری رضا ذوالفقاری  
محسن انبیائی حسام‌الدین ربانی  
حسین ایزدی محمد‌هادی رحمانی  
علی ایزدی عنایت‌الله رمضانپور  
حسینعلی برزگران محمد رمضانی  
محمدجواد بوربور سیدمحمدکاظم روحانی  
عبدالله بهارلویی مهدی روشنائی  
وحید بهرام‌پور محمد زرسنج  
حیدر بهرمن یاسر سعادتی  
محمد بیدار محمد‌حسین سلیمانی  
احمد پاک‌نهاد جواد سلیمانی امیري  
محمدجعفر پرورده حسین سنایی  
حسین پژوهنده محمد‌حسن شعبانی  
اکبر پیروی سنگری مهدی شفیعی  
سید جواد تدین علی شم‌آبادی (رضایی)  
مهدی توسلی حسن شهیدانی  
حمیدرضا جعفری حمزه‌علی شیخ‌تبار  
محمد‌جعفر جوشن حسن شیخ‌حائری  
مرتضی جهانشاهی محمدرضا صادر  
علی اصغر حبیبیان سید‌علی صداقت  
روح‌الله حبیبیان سیدمحمدرضا طالبیان  
عبدالرضا حسناتی محمد طائبی اصفهانی  
سیدمحمدهادی حسینی   سید‌عباس طباطبایی‌فر  
سیدمصطفی حسینی‌نسب محمد عابدی  
قاسم عارف سیدمهدی موسوی  
امیر عباسپور سید‌طالب موسوی (ملکی)  
محسن عباسی‌کیا جواد مولائی  
مصطفی عبداللهی محسن میر‌علی  
محمدمهدی عظیمی سید‌هادی میراحمدی  
رسول علیزمانی سید‌علیرضا نقیب‌پور  
مهدی عینی سید‌محمد واسعی  
مصطفی غیبی حسن هاشمی نور‌بخش  
روح‌الله فدوی‌زاده  
حمید فلاح‌نژاد  
 
اساتيد امضا‌کننده نامه، در مراکز علمي متعدد حوزه علميه قم، به تدريس دروس سطوح عالي فقه و اصول اشتغال دارند. اسامي برخي مؤسسات، مراکز و مدارس محل تدريس اين اساتيد عبارتند از: (به ترتيب الفبا)‌
 
مدرسه امام کاظم (ع)،
مدرسه امام محمدباقر (ع)،
مدرسه آيت‌الله بروجردي -ره-(خان)،
مدرسه دارالعلم امام حسن مجتبي (ع)،
مدرسه شمس ‌الشموس،
مدرسه صاحب الامر (عج)،
مدرسه صاحب الزمان (عج)،
مدرسه عالي امام حسين (ع)،
مدرسه عالي قائم (عج)،
مرکز فقهي ائمه اطهار (ع)،
مؤسسه امام صادق (ع)،
مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)،
مؤسسه عالي فقه و علوم اسلامي.
محمد فلاحتی
مرتضی قدوسی
علی قنواتی
علی‌اصغر کریم‌خانی
کمال کشاورز
رضا کشاورز سیاهپوش
محمدرضا گریوانی (فاطمي)
مصطفی گیلانیان امیری
عبد‌الرحیم لقمان‌نیا
علیرضا لیاقتی
روح‌الله محمدی
رضا محمدی کرجی
سید‌مهدی مدرسی
سیدحسین مرادپور
مرتضی مرتضوی
روح‌الله مسعودیان
مهدی مشایخی
محمد مظفری
محمد‌مهدی مقیسه
مهدی منصوری
علی موحدی‌نیا  
 
 
 
https://theiranproject.com/vdceow8ewjh8zoi.b9bj.html
# تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما