شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۲۴
کد مطلب : 413042
مدیرکل محیط زیست مرکزی:

شهرراراک رتبه دوم آلودگی هوا در کشور را دارد

پروژه ایران : مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: اراک بعد از اهواز دومین شهرآلوده در کشور بوده است.
شهر اراک رتبه دوم آلودگی را دارد
شهر اراک رتبه دوم آلودگی را دارد
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، یوسف یوسفی ظهر سه‌شنبه در ششمین نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار استان مرکزی با بیان اینکه امسال شهر اراک بعد از اهواز رتبه دوم در آلودگی را داشته، اظهار کرد: شمار روزهای پاک اراک در سال جاری ۳روز، ۱۸۳ روز سالم، ۱۰۵ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۴ روز ناسالم برای تمام گروه‌های سنی، ۲ روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک شاهد بودیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: بیشترین روزهای آلوده برای فصل تابستان و وجود ریزگردها بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۱ روز، افزایش روزهای ناسالم داشتیم.

یوسفی افزود: غلظت دی اکسید گوگرد در هوای اراک تا قبل از ۲۰ آذرماه شرایط حادی نداشت اما از زمان مازوت سوزی نیروگاه و از ۲۰ آذرماه افزایش غلظت دی اکسید گوگرد در هوای اراک داریم.

وی گفت: علی رغم اینکه در سال جاری مازوت کمتری مصرف شده اما شاهد افزایش تعداد روزهای آلوده در این شهر بودیم و کاهش بارندگی به این مساله دامن زده است به گونه‌ای با عبور از کنار تالاب میقان می‌توان شاهد ورود ریزگردها به این شهر بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: در سال گذشته میزان مصرف مازوت تا اوایل بهمن ماه ۳۹۵ میلیون لیتر بود که امسال این میزان مصرف به ۱۵۹ میلیون لیتر رسیده که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته است.

یوسفی ادامه داد: شواهد نمونه برداری از مازوت مصرفی نیروگاه بیانگر آن است که میزان گوگرد موجود در مازوت مصرفی نیروگاه ۳ درصد است،

وی افزود: در خصوص مازوت سوزی تاکنون بیش ۲۰ مورد مکاتبه با مجموعه استان انجام شده است و در سال گذشته علیه نیروگاه شکایت در مجموعه قضائی استان انجام شد و امسال نیز این شکایت از طریق دادستانی شازند صورت گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: پالایشگاه ۵۷ حلقه چاه حفر کرده که نتایج بررسی وضعیت این چاه‌ها به لحاظ آلودگی اعلام نشده است.

از تأمین گاز استقبال می‌کنیم

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق منطقه مرکزی نیز گفت: سوخت مازوت مصرفی در نیروگاه حرارتی شازند تا پایان دی ماه سال گذشته ۳۸۱ هزار و ۴۹۰ مترمکعب بوده است که این رقم در مدت مشابه سال جاری به ۱۵۷ هزار و ۴۲۶ مترمکعب بوده است که در سال جاری ۵۹ درصد کاهش مصرف مازوت صورت گرفته است.

علیرضا تقوی افزود: در ارتباط با میزان مصرف گاز در نیروگاه طی سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۴۷ هزار و ۲۰۴ هزار مترمکعب بوده که این عدد در سال جاری تا کنون به یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۵۹۳ هزار مترمکعب رسیده است.

وی ادامه داد: نیروگاه، آلاینده است باید میزان آلودگی آن مشخص شود اگرچه عامل آلودگی، فقط نیروگاه نیست.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق منطقه مرکزی افزود: با این وجود از ۲۰ بهمن ماه قول مساعد برای تأمین گاز گرفته شده که در صورت تحقق این مهم، استقبال می‌کنیم.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcbafba5rhb8gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما