شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
يکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۲
کد مطلب : 413559
منبع : ايسنا
جزئیات پرتاب محموله فضایی

دریافت اولین سیگنال‌های «مهدا» در پرتاب بامدادی امروز

پروژه ایران : در جدیدترین رکورد صنعت فضایی کشور ماهواره «مهدا» به همراه دو محموله تحقیقاتی توسط ماهواره‌بر «سیمرغ»، پرتاب و سیگنال‌های آن دریافت شد.
ماهواره مهدا
ماهواره مهدا
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران،  بامداد امروز یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲، ماهواره‌بر «سیمرغ» که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است، ماهواره «مهدا» و دو محموله تحقیقاتی را از پایگاه امام خمینی (ره) با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری زمین تزریق کرد.
 
این برای نخستین بار است که پرتاب همزمان موفق یک‌ماهواره به همراه دو محموله تحقیقاتی ایرانی، با ماهواره‌بر «سیمرغ» انجام می‌شود و ماهواره «مهدا» به همراه ۲ محموله تحقیقاتی توسط ماهواره‌بر «سیمرغ»، پرتاب و با موفقیت در مدار تزریق شد.
 
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در پیام ویراستی خود اعلام کرد: «به لطف خدا یازدهمین پرتاب در دولت سیزدهم با موفقیت انجام و برای نخستین بار ماهواره‌بر سیمرغ به طور همزمان ماهواره مهدا و دو محموله تحقیقاتی دیگر را با موفقیت در مدار قرار داد و سیگنال مهدا هم دریافت شد.
 
این دستاورد مهم را به مردم عزیز، متخصصین فضایی به‌ویژه همکارانم در پژوهشگاه فضایی و وزارت دفاع تبریک عرض می‌کنم.»

ماهواره «مهدا» ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام و آماده پرتاب شده‌ است.
 
ماهواره «مهدا»، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی از سری ماهواره‌های سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانه‌های توسعه‌یافته ماهواره‌ای طراحی و ساخته شده‌ است.
 
ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر «سیمرغ» در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا است.
 
ماهواره‌بر سیمرغ یک، ماهواره‌بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که در هفتمین پرتاب تحقیقاتی خود توانست با تزریق چندگانه ماهواره‌ها، دریچه‌ای جدید به روی پرتاب‌های فضایی کشور باز کند.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcenx8eojh8zni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما