پروژه ایران : رییس سازمان حفاظت محیط زیست در جریان بازدید از منطقه حفاظت شده آهوی ایرانی جزیره کیش گفت: دولت سیزدهم در نظر گرفته است تا تمرکز صنایع را از فلات مرکزی به سمت سواحل جنوبی پیش ببرد.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، علی سلاجقه در جریان بازدید از منطقه ۲۰۰ هکتاری حفاظت شده آهوی ایرانی در جزیره کیش اظهارکرد: این منطقه میتواند زیستگاه مناسبی برای یک سری گونه های دیگر نیز باشد که این امر میتواند با مطالعه و برای توسعه گردشگری در این منطقه انجام گیرد.
وی افزود: منطقه حفاظت شده ۲۰۰ هکتاری آهوی ایرانی در جزیره کیش از سال ۶۳ آغاز به کار کرده است و جمعیت اندکی نزدیک به ۴۰ راس به این منطقه انتقال یافت اما در طول این مدت جمعیت آن به بیش از ۱۰۰۰ راس رسیده است.
معاون رییس جمهوری تصریح کرد: ساختمان علوفه، قرنطینه و پذیرمان نیز در این منطقه در حال احداث است و این امر میتواند در افزایش جمعیت این گونه ارزشمند مفید باشد.
وی با تاکید بر اینکه این جاذبههای طبیعی حتی میتواند ظرفیتهای لازم برای حضور گردشگران خارجی را در این جزیره فراهم کند، ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه دریامحور، دولت سیزدهم در نظر گرفته است تا تمرکز صنایع را از فلات مرکزی به سمت سواحل جنوبی پیش ببرد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: مرکز بوم شناسی کیش نیز برای برگزاری رویدادهای محیط زیستی همچنین سایت موزه محیط زیستی در حال راه اندازی است که در منطقهای به وسعت ۱۷۰۰ متر مربع در جنوب این جزیره جانمایی شده است.
جزیره کیش میتواند به مرکز تحقیقات محیط زیست دریایی خلیج فارس تبدیل شود
سلاجقه در جریان بازدید از سایت تکثیر لاکپشتهای پوزه عقابی در جزیره کیش اظهارکرد: گونههایی که مختص این منطقه است از ذخایر ارزشمند منطقه هستند و زیستگاههای مرجانی با نزدیک به ۳۰ گونه دارای تنوع گونهای مناسبی است و میتواند ظرفیتهای لازم را برای تبدیل جزیره کیش به مرکز تحقیقاتی محیط زیست دریایی مرکز خلیج فارس ایجاد کند.
وی افزود: گونه لاک پشت پوزه عقابی در فهرست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار دارد و هر ساله نزدیک به ۴۰ لانه در این منطقه برای تخم گذاری تشکیل میدهند که در هر لانه بهصورت میانگین ۸۰ تخم گذاشته میشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به لزوم حفاظت از این گونه به عنوان یکی از گونههای مهم زیستگاه های آبی جنوب کشور تاکید کرد: تخمگذاری این گونه از اواخر اسفند ماه شروع میشود و هر ساله نزدیکی به ۲۰۰۰ لاکپشت وارد دریا می شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، سلاجقه با تاکید بر اینکه این سایت از سال ۸۵ آغاز به کار کرده است، گفت: اقدامات حفاظتی لازم از جمله خاموش کردن چراغ جاده منتهی به این منطقه و نگهبانی شبانه روز از این منطقه از جمله اقدامات مهم برای ارتقای سطح حفاظت از این منطقه در زمان تخمگذاری لاکپشتها است.