شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۵۸
کد مطلب : 419177
منبع : خودروبانک

چگونه از خرید و فروش ماشین سود کنیم

پروژه ایران : نیازی نیست کارشناس و خبره باشید تا کمی از خرید و فروش خودروهای دست دوم درآمد کسب کنید. در واقع، اکثر افراد می توانند با دانستن نحوه پیدا کردن معامله خوب، که شاید آسان‌تر از چیزی باشد که تصور می‌کنید، چند میلیون تومان از هر خودرو سود ببرند. مهم‌ترین نکته‌ای که باید به خاطر بسپارید این است که سود شما هنگام خرید خودرو به دست می‌آید، نه هنگام فروش آن؛ بنابراین یافتن یک مورد معامله خوب و سودآور اولویت اصلی شماست. با کمی تلاش و چانه‌زنی هوشمندانه، تقریباً همیشه می‌توانید خودرو را به سرعت و با سود قابل توجهی بفروشید.
چگونه از خرید و فروش ماشین سود کنیم
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، چطور از معامله ماشین سود کنیم؟
برای کسب سود از خرید و فروش خودرو، سه مرحله یا روش را باید به دقت انجام دهید. جزییات این سه مرحله در ادامه ذکر شده است:

مرحله اول: خرید خودروی مناسب
1. آگهی‌های طبقه‌بندی‌شده در وبسایتها و اپلیکیشن های فروش آنلاین خودرو را برای خودروهایی که توسط مالکشان و نه دلالان فروخته می‌شوند، به خوبی جستجو کنید. معمولا به ندرت پیش می‌آید که بتوانید از یک دلال یا حتی نمایندگی‌ ماشین بخرید و با سود بفروشید؛ زیرا این خودروها معمولاً با بالاترین قیمت به فروش می‌رسند. اما افراد عادی می‌توانند خودروهای دست دوم خود را با قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به یک دلال بف فروش برسانند. پس از بنگاه، اتوگالری، نمایندگی و دلال ماشین نخرید.

2. برای به دست آوردن قیمت پایه ماشین مورد نظر از سایت‌های ارزیابی قیمت آنلاین استفاده کنید. در این سایتها، مدل خودرو، سال ساخت و وضعیت خودرو را وارد کنید و محدوده قیمت کلی را ببینید. این مورد اغلب یک خط مبنایی خوب برای چانه‌زنی است و می‌تواند در صورتی که کسی به طور فاحش قیمت را بیش از حد برآورد کرده باشد، برای چانه‌زنی موثر مورد استفاده قرار گیرد. مواردی همچون آسیبهای بدنه در قیمت بسیار تاثیرگذارند. به عنوان مثال هنگام بررسی مشخصات تارا برای خرید، باید از مهارتهای تشخیص خودرو تصادفی و یا علت تقه زدن ماشین هم برخوردار باشید.

3. به «قیمت نمایندگی برای خودروهای صفر توجه کنید. معمولاً می‌توان با مبنا قرار دادن آن، برای دستیابی به قیمت مناسب با فروشنده چانه‌زنی کرد.

4. چندین سایت فروش خودرو را به طور همزمان بررسی کنید و همیشه فرض کنید که وضعیت بازار خودرو بدتر از چیزی است که نشان می دهد. چراکه در این سایتها، اکثر افراد سعی می‌کنند به بالاترین قیمتی که می‌توانند ماشین را بفروشند و قیمت بالاتری در آگهی خود در نظر می‌گیرند.

5. هنگام بازدید، سعی کنید خودرو را با موتور سرد روشن کنید. با هر خودرویی که با آن مواجه می‌شوید و از قبل روشن و در حال کار است، با احتیاط برخورد کنید؛ چراکه برای راه انداختن یک موتور سرد بیشترین انرژی و نیروی محرکه لازم است و اغلب می‌توانید سروصداها یا هر گونه مشکلات احتمالی موتور معیوب را هنگام شروع کار در حالت سرد متوجه شوید. در این مواقع به موارد زیر توجه کنید:

• خودروهایی که به راحتی یا به نرمی روشن نمی‌شوند.

• صداهای بلند یا صدای ساییدن فلزات در موتور به گوش می‌رسد.

• تیک‌ تیک شدید، ناله یا لرزش هنگام شروع به کار خودرو

• خروج دود سفید، سیاه یا خصوصا آبی از اگزوز

6. سطح و رنگ روغن را بررسی کنید. هنگام انجام این کار، در مورد سابقه خودرو، از جمله آخرین تعویض روغن آن، سوال بپرسید. هرچه روغن روشن‌تر باشد، بهتر است و نباید هرگز قهوه‌ای تیره یا گل‌مانند باشد، مخصوصاً اگر در شش ماه گذشته تعویض شده باشد.

7. اگر در روغن، آب یا ذرات جامد (مانند فلز) دیدید، دور ماشین را خط بکشید، زیرا هزینه تعمیرات ارزان نخواهد بود. از فروشنده بخواهید چند بار موتور را گاز دهد و اگزوز را تماشا کنید. اگر دود سیاه یا آبی بیرون آمد، باید بیخیال شوید؛ به خصوص اگر سطح روغن موتور نیز پایین باشد.

8. بعد از گذشت مدتی از روشن بودن خودرو، زیر یا داخل محفظه موتور آن به دنبال نشتی بگردید. نشت کمی آب قابل قبول است اما نشت روغن یا میزان زیاد مایع رادیاتور به هیچ وجه قابل قبول نیست و احتمالاً نباید آن خودرو را خرید. از فرد دیگر در خواست کنید هنگام باز بودن درب رادیاتور به موتوری که هنوز سرد است، گاز بدهد. اگر هنگام گاز دادن خودرو، حباب‌های هوا در رادیاتور مشاهده کردید، دور آن را خط بکشید چراکه احتمالاً واشر سرسیلندر سوخته است.

9. کاپوت را باز کنید، به صدای موتور گوش دهید و به آن نگاه کنید. نباید صدای تیک‌تیک بلند، قل‌قل یا قرقر وجود داشته باشد. از کسی بخواهید در حالت خلاص موتور را گاز دهد و دقت کنید که همچنان صدای خوبی می‌دهد یا نه. خودرو را خاموش کنید و تسمه‌ها و شیلنگ‌ها را از نظر زنگ‌زدگی، پوسیدگی یا سایش شدید بررسی کنید. اگرچه تعویض یکی دو تسمه و شیلنگ آسان است، اما ایرادات پرهزینه ناشی از خرابی این قطعات می‌تواند هر سودی را که امیدوار به کسب آن بودید، از بین ببرد. از فروشنده زمان تعویض تسمه تایم را هم بپرسید. این تسمه معمولا حدود ۵۰ هزار کیلومتر دوام می‌آورد و بعد از آن باید عوض شود. اگر تسمه تایم پاره شود، هزینه زیادی بابت تعمیر سرسیلندر به شما تحمیل خواهد کرد.

10. باید قبل از خرید خودرو با آن رانندگی کنید. اگر یک حرفه ای واقعی در معاملات خودرو با مهارت‌های مکانیکی هستید، ممکن است یک خودرو خراب را به قیمت ارزان بخرید و با تعمیر آن سود خوبی کسب کنید. اما در غیر این صورت باید خودرو را تست کنید. طیف وسیعی از سرعت‌ها و دنده‌ها را امتحان کنید، ایده‌آل این است که آن را هم در شهر و هم در بزرگراه یا جاده‌ امتحان کنید. هنگام انجام این کار، به دقت به موارد زیر توجه کنید:

• فرمان: آیا نرم و دقیق عمل می‌کند و خودرو به یک سمت نمی‌کشد ؟

• ترمز: آیا در شرایط توقف سریع، خودرو را به سرعت متوقف می‌کند؟ مهمتر از همه، آیا خودرو در یک خط مستقیم متوقف می‌شود؟ آیا سروصدا یا لرزش هنگام ترمز گرفتن شنیده می‌شود ؟

• گیربکس: آیا دنده‌ها به نرمی عوض می‌شوند؟ در خودروهای اتوماتیک، باید بتوانید در کمتر از یک و نیم ثانیه دنده را در حالت درایو و عقب قرار دهید. هر تأخیر طولانی‌تری می‌تواند نشانه بدی باشد.

• سیستم و اجزای برقی خودرو : آیا چراغ‌ها، پنجره‌ها و کولر کار می‌کنند؟ کیلومترشمار هنوز کار می‌کند یا گیر کرده است. اگر گیر کرده است، آیا می‌دانند چه مدت پیش کار نمی‌کند؟

11. از هر گونه نقصی که متوجه آن می شوید، برای پایین آوردن قیمت استفاده کنید. این امر به خصوص در صورتی که فروشنده به این کاستی ها در آگهی اشاره نکرده باشد، بسیار حیاتی است. اکثر افراد معمولی و غیردلال در مورد مشکلاتی که ممکن است خودرو داشته باشد، صادق و صریح هستند، اما شما باید دائماً به دنبال مشکلات دیگری باشید تا از آنها به عنوان ابزار چانه‌زنی استفاده کنید. اگر مشکلات جزئی تا جدی وجود دارد که به شما نگفته‌اند، اما مطمئن هستید که می‌توان با هزینه کم آنها را برطرف کرد، اغلب می‌توان به واسطه آن تخفیف‌های جدی بگیرید

12. هنگام بررسی خودرو، پس از یافتن عیب ها، آنها را به فروشنده نشان دهید. اکثر افراد به خریدار آرام و باحوصله اعتماد می‌کنند. اگر آنها را در مراحل تست و مشکلات راهنمایی کنید، احتمالاً بیشتر به حرف شما در مورد قیمت گوش خواهند داد. همچنین سطح دانش خودرویی خود آنها را نیز بسنجید. اگر به نظر می‌رسد که آن‌ها درباره موتور سردرگم هستند، می‌توانید از این موضوع به نفع خود استفاده کنید و هر گونه مشکل احتمالی را بزرگ‌تر جلوه دهید، هرچند که این کار چندان اخلاقی به نظر نمی‌رسد.

13. حتما اسناد خودرو را دریافت و بررسی کنید. اگر فروشنده سند ارایه نداد، باید در مورد خرید خودرو بسیار مراقب باشید. در مورد مانده زمان بیمه، خلافی، سلامت تایرها و... نیز بررسی لازم را به عمل آورید.

مرحله دوم: فروش خودرو با بالاترین ارزش
1. قبل از عرضه خودرو به بازار، پایین‌ترین قیمت ممکن و قیمت هدف خود را تعیین کنید. از همان سایت‌های ارزیابی که هنگام خرید خودرو استفاده کردید، برای تعیین قیمت معقول استفاده کنید و از وبسایت یا اپلیکیشن آگهی و آگهی‌های محلی برای یافتن خریداران نزدیک خود استفاده کنید. اگر برایتان مهم نیست که خودرو چقدر سریع به فروش برسد، قیمت را از سقف شروع کنید. اگر می‌خواهید به سرعت آن را بفروشید، قیمت را پایین‌تر بگویید و توجه کنید که روی قیمت پایبند باشید.

2. حتی اگر بگویید روی قیمت ثابت هستید، باز هم مردم به دنبال چانه‌زنی خواهند بود. عبارت «توافقی» برای نشان دادن این است که مایل به مذاکره بر سر قیمت هستید، که راه خوبی برای متقاعد کردن افراد برای تماس با شماست.

3. اگر خودرو ارزش بالایی داشته یا مدل کمیاب و پرطرفداری باشد، ممکن است بتوانید با چانه‌زنی‌های بسیار، سود بیشتری کسب کنید.

4. خودرو را توسط مکانیک بررسی و هر گونه مشکلی را برطرف کنید؛ البته به شرطی که تعمیرات به حد کافی ارزان باشند تا بتوانید هنوز هم ماشین را با سود دوباره بفروشید. به همین دلیل است که باید قیمت خود را از همان ابتدا تعیین کنید. اگر هزینه تعمیرات باعث شود که خودرو از قیمت فروش شما گران‌تر شود، مشخصاً تعمیرش ارزش ندارد. با این حال، اگر بتوانید یک خودرو ارزان با تعمیرات نسبتا کم هزینه بخرید، می‌توانید بیشتر از هزینه تعمیرات سود کنید.

5. حتما بررسی کنید که آیا نمونه های مشابه خودروی شما هیچ مشکل رایجی دارند؟ در این صورت آیا می‌توانید کاری انجام دهید تا خریداران را متقاعد کنید که آن مشکل برطرف شده یا کم اهمیت است؟

6. چه تعمیراتی را می‌توانید خودتان انجام دهید؟ اطلاعات تعمیر خانگی خودروهای قدیمی‌تر معمولا در اینترنت وجود دارد و بسیاری از آنها شاید از آنچه تصور کنید، ساده تر باشند و شما خودتان بتوانید مشکل را برطرف کنید.

7. تا حد امکان خودرو را تمیز کنید. یک خودرو تمیز به خصوص با قیمت پیشنهادی بالاتر، بسیار راحت‌تر به فروش می‌رسد. استفاده از پوشش سرامیکی و واکس بدنه هم در این مورد بسیار موثر است. علاوه بر این، جاروبرقی کشیدن و تمیز کردن شیشه‌ها هم هیچ هزینه‌ای برای شما ندارد، اما به طور بالقوه می‌تواند نظر مشتری را جلب کند. مطمئن شوید که:

• تمام سطوح را با یک پارچه تمیز پاک کنید.

• تمام سطوح، از جمله زیر و اطراف کفی‌ها را جاروبرقی بکشید.

• قسمت بیرونی، از جمله قالپاق یا رینگ را بشویید و آبکشی کنید. برای خودروهای گران‌تر، استفاده از یک لایه واکس، پوشش سرامیک و... برای درخشندگی بیشتر را در نظر داشته باشید.

8. هر گونه نقص آشکار را به خریدار نشان دهید و آنها را در آگهی خود ذکر کنید. اگر آنها از قبل از مشکلات مطلع باشند و همچنان تمایل به خرید دارند، نمی‌توانند از آنها برای کاهش قیمت استفاده کنند. با این حال، اگر مشکلاتی را پیدا کنند که به آنها اشاره نکرده‌اید، ناگهان چند گزینه‌ برای چانه‌زنی پیدا می‌کنند. صادق بودن در ابتدا ممکن است به نظر برسد که ماشین بدی دارید اما این کار خریداران واقعی را به دنبال خواهد آورد. ضمنا مردم معمولا به فروشنده‌ای که صادق و قابل اعتماد می‌دانند، بیشتر پول می‌دهند.

9. حتما تصاویر زیادی از ماشین ارائه دهید، به خصوص از قسمت‌های مشکل‌دار که در آگهی ذکر کرده‌اید (مانند یک صندلی پاره یا...). این کار در خریدار واقعی اعتماد به نفس ایجاد کرده و به ایشان کمک می‌کند تا نگرانی در مورد عیب‌های احتمالی دیگر را کنار بگذارند.

10. در صورت نیاز، روغن، مایع رادیاتور و مایع شیشه‌شور را تعویض کنید و قیمت را بر اساس آن افزایش دهید، این راهی ارزان برای تمیز نشان دادن خودرو و افزایش تمایل خریدار است. البته حتماً این خدمات را در آگهی خود قید کنید، زیرا بسیاری خریداران خوشحال خواهند شد که بشنوند نیازی به نگرانی در مورد این کارهای کوچک ندارند و عموماً مایل به پرداخت کمی بیشتر هستند.

مرحله سوم: به حداکثر رساندن سود
1. از قیمت انواع خودرو و روند فروش آنها حتی زمانی که قصد خرید ندارید، باخبر باشید. به عنوان مثال، تصور کنید نمونه‌های تمیز یک ماشین خاص در آگهیها قیمت بالایی دارند و خرید آنها سود زیادی برای شما به دنبال نمی آورد. اما متوجه می‌شوید که خودروی مشابهی با قیمت کمتر به فروش می‌رسد و ممکن است سرمایه‌گذاری خوبی باشد. پس هنگام فروش آن، با خیال راحت می‌توانید قیمت را بالاتر اعلام کنید، زیرا می‌دانید افرادی حاضر به پرداخت آن‌ قیمت هستند.

2. از نمایشگاه‌های فروش خودرو بازدید کنید یا آنها را به‌صورت آنلاین بررسی کنید تا از قیمت انواع خودروها مطلع شوید. به‌طور مرتب، سایت‌های ارزیابی خودرو را چک کنید و روزنامه‌ها یا سایتها را برای آگهی‌های فروش خودرو حتی زمانی که در بازار نیستید، بررسی کنید. هر چه خودرو و قیمت بیشتری ببینید، ذهن فروش شما باهوش تر می‌شود.

3. به دنبال خریداران و فروشندگانی باشید که می‌خواهند بدون دردسر زیاد، معامله را سریع انجام دهند. اگر با افراد دیگری کار می‌کنید که سعی می‌کنند سود کنند، هر دو برای هر ریال با هم در حال جنگ خواهید بود. اما افرادی که فقط می‌خواهند از شر ماشین خود خلاص شوند، یا خریدارانی که می‌خواهند بدون دردسر ماشینی برای رفت‌وآمد داشته باشند، مذاکره با آنها بسیار آسان‌تر خواهد بود.

4. هنگام خرید خودرو، به عباراتی مانند «فروش فوری»، «پول لازمم » یا سایر نشانه‌هایی که نشان می‌دهند کسی می‌خواهد خودرو را سریع بفروشد، دقت کنید. اگر دلال نباشند، میتوانید ماشین را به قیمت خوبی از آنها بخرید. هنگام فروش خودرو، به کسانی که عجله دارند یا قبل از دیدن خودرو به نظر هیجان‌زده می‌رسند، توجه کنید. حتما بپرسید چرا یا برای چه چیزی به ماشین نیاز دارند؛ زیرا این می‌تواند سرنخی از وضعیت مالی آنها به شما بدهد و یا اینکه ماشین بیشتر از قیمت اعلامی شما ارزش دارد.

5. چانه‌زنی کنید. خرید و فروش خودرو برای افراد ضعیف نیست. اگر می‌خواهید در این بازی پولی به دست آورید، باید یاد بگیرید که چانه‌زنی کنید. در حالی که هرکسی استراتژی‌های متفاوتی دارد، بهترین اصل کلی این است که از قبل با خود صادق باشید. از خود سوال بپرسید: برای ماشین چقدر می‌خواهید هزینه کنید؟ و حداکثر چقدر حاضرید پرداخت کنید؟ کمی پایین‌تر از عدد اول شروع کنید و به آرامی به سمت عدد دوم حرکت کنید

6. با طرف معامله صادق باشید: «من فقط می‌توانم این ماشین را با فلان قیمت بخرم/بفروشم. آیا می‌توانید با من کنار بیایید؟» اگر نمی‌توانند، شما می‌توانید بیخیال شوید.

7. همیشه پولتان نقد (غیرچک) باشد و از خریداران بالقوه هم همین را بخواهید. اگر بتوانید بلافاصله پول را پرداخت کنید، اغلب می‌توانید طرفتان را متقاعد کنید که قیمت خود را کاهش دهد.

8. در معامله احساساتی نشوید. یادتان باشد شما فقط برای پول ماشین را می‌خرید. اگر با قیمت شما موافقت نکردند، از معامله خارج شوید.

9. یک دوست را همراه خود بیاورید، به خصوص اگر در مورد خودروها اطلاعات دارد. دو تا عقل سلیم بهتر از یک عقل است و اگر دوستی دارید که دست به آچار است، بردن او سودمند است. دوست شما می‌تواند برایتان موتور را گاز دهد، در حین تست رانندگی یا بررسی موتور مراقب خودرو باشد و عیب‌های کوچکی را که ممکن است متوجه نشوید، به شما نشان دهد. به طور کلی، برای معاملات خودرو برای حفظ امنیت، بهتر است یک دوست همراهتان باشد. ضمنا در معاملات آنلاین، همیشه در مکان‌های عمومی با افراد قرار ملاقات بگذارید.

10. هنگام خرید، در صورت تمایل می‌توانید خودرو را بیخیال شوید و بعداً برای قیمت بهتر برگردید. مگر اینکه کاملاً مطمئن باشید که معامله خوبی است. در این صورت شماره تلفن خود را به فروشنده داده و از او بخواهید در مورد فروش با شما تماس بگیرد. به یاد داشته باشید که این خودروها فقط برای پول درآوردن هستند و اگر فروشنده قیمت بالایی می‌گوید و روی آن مُصر است، بیخیال خودرو شوید.

11. وقتی با خریداران و فروشندگان سر و کار دارید، به غریزه خود اعتماد کنید. اگر خودروی مورد نظرتان خوب به نظر نمی‌رسد یا معامله مشکوک است، هیچ عیبی ندارد که از آنجا دور شوید. صدها خودروی دست دوم مشابه در هر زمان در بازار وجود دارد و هدف شما اینجا سودآوری است، نه پذیرفتن ریسک‌های غیر ضروری. اگر نگران هستید که کسی از شما سوء استفاده می‌کند، به غریزه خود اعتماد کنید و دور شوید. همیشه معامله‌های بیشتری سر راه موجود خواهند بود.

12. به فروشنده نگاه کنید و از او بپرسید که آیا خرید خودروی مورد نظرتان تصمیم درستی است. او باید بتواند به شما نگاه کند و دست شما را بفشارد. البته برخی دلالان معمولا در این مورد خبره هستند و متاسفانه به راحتی دروغ می‌گویند.

سخن پایانی
این روش‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا سود بیشتری از خرید و فروش خودرو کسب کنید. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد. همیشه خطراتی در خرید و فروش خودرو وجود دارد، بنابراین مهم است که قبل از هرگونه معامله، تحقیقات خود را انجام دهید و از غریزه خود نیز پیروی کنید. برای سود کردن در خرید و فروش خودرو باید هوشمندانه خرید کرد و در زمان درست و به فرد درست‌تر ماشین را فروخت.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcguy9tuak9qq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما