شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۳۵
کد مطلب : 419862
منبع : رویداد 24

صهیونیست نئوفاشیستی که می‌خواهد به خاک ایران حمله کند کیست؟

پروژه ایران : چشمان جهان به جلسات عصر کابینه جنگ اسرائیل است. جلساتی که قرار است در آن درباره پاسخ احتمالی به حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل تصمیم گرفته شود. برخی منابع خبری مدعی اند نظر یک چهره افراطی درون کابینه می‌تواند بر برآیند نهایی تصمیم کابینه تاثیر بیشتری بگذارد؛ ایتمار بن گویر وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی
صهیونیست نئوفاشیستی که می‌خواهد به خاک ایران حمله کند کیست؟
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، روز چهارشنبه بن گویر خواستار انحلال کابینه جنگ شده است. بن گویر علت این درخواست را تلاش کابینه برای اعمال سیاست مهار با ایران و رعایت اصل تناسب جرم و مجازات جرم خوانده است. بن گویر گفته وقت آن رسیده که سیاست مهار و تناسب را متوقف کنیم و به دشمنان خود نشان دهیم چه کسی تصمیم گیرنده است. تا زمانی که سیاست فعلی کابینه ادامه داشته باشد، پیروزی دور و دورتر می‌شود.

درون کابینه جنگ اسرائیل، بن گویر یکی از مهمترین چهره‌هایی است که خواستار حمله مستقیم به خاک ایران در پاسخ به حمله پهپادی ایران است. او روز بعد از حمله ایران گفته بود «اسرائیل باید نشان دهد که آماده ست در برابر ایران از خشم دیوانه شود.» سوال اینجاست که این چهره جنجالی کیست؟ و چه تاثیری می‌تواند در طرح نهایی اسرائیل برای پاسخ به ایران داشته باشد؟



ایتامار بن‌گِویر کیست؟

ایتمار بن گویر وزیر امنیت ملی اسرائیل و رهبر محبوب‌ترین حزب راست گرای رژیم صهیونیستی، یعنی حزب قدرت یهود است. به گزارش رسانه‌های دست چپی اسرائیلی، خشونت اسرائیلی‌ها علیه نمازگزاران مسلمان در مسجد الاقصی که زمینه خشم مردم فلسطین و حمله ۷ اکتبر را در سال گذشته فراهم کرد، نتیجه سیاست‌های بن گویر بود.

بن گویر از پیروان ایدئولوژی کاهانیسم و از شاگردان خاخام مویر کاهان است. مئیر کاهان خاخام راست گرای افراطی اسرائیلی-آمریکایی است که عقایدش پایه اصلی گروه‌های تندروی یهودی امروزی را شکل داده است. اعتقاد او به پیروانش می‌گوید دموکراسی یهودی با وجود داشتن اقلیت غیریهودی امکان‌پذیر نیست. «فرض کنید عرب‌ها در بین ما زندگی کنند و هشت فرزند داشته باشند و اکثریت شوند. آیا ما باید نظر اکثریت عرب را قبول کنیم؟.» کاهان پیشنهاد می‌کرد که تمامی اعراب به زور از اسرائیل اخراج شوند. کاهانیست‌ها معتقدند اعراب اسرائیل دشمن یهود و اسرائیلند.

جریان‌های چپ درون اسرائیل، ایدئولوژی کاهانیستی را نئوفاشیسم توصیف می‌کنند. روزنامه‌های، چون هاآرتص، صریحاً عنوان فاشیستی را بر پیروان این ایده گذاشته اند.

ایتمار بن گویر هم به دلیل نزدیکی اش به کاهانیست‌ها و هم به دلیل رویکرد‌های اجرای اش در قبال فلسطینی‌ها از این اتهامات بری نبوده است. به گفته استاو شفیر، قانونگذار سابق حزب کارگر اسرائیل، او تنها عضو ارشد باقی مانده از جریان حامی کاهان است که "دست داشتنش در ترور ثابت نشده است". دیگر شاخه‌های جریان کاهانیستی در اسرائیل تروریستی شناخته شده اند و از سوی دادگاهی در این همین رژیم از شرکت در انتخابات منع شده اند.

رسانه‌های دست چپی اسرائیل و رسانه هایی، چون میدل ایست آی بریتانیا بن گویر را معادل رهبر «کوکلوس کلان» توصیف کرده اند. (گروهی نژادپرست و افراطی که در جریان جنگ داخلی آمریکا به کشتار سیاه پوست‌ها دست می‌زد).

میدل ایست آی در مارچ سال ۲۰۲۱ زمانی که حزب قدرت یهود برای اولین بار یک کرسی در پارلمان کنست اسرائیل به دست آورد، گزارشی درباره رهبر این حزب نوشته است. موفقیت حزب قدرت یهود در دستیابی به یک کرسی در کنست هم مدیون بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بود، که بین حزب بن گویر و دو جناح راست افراطی دیگر برای ایجاد اتحادی به نام صهیونیسم مذهبی در انتخابات سراسری ۲۳ مارس ۲۰۲۱ میانجی گری کرد. همین ائتلاف در نهایت نتاناهو را قادر به تشکیل دولت کرد و به پاس این خدمت، بن گویر پست وزارت امنیت داخلی اسرائیل را به دست آورد.

در این گزارش بن گویر یک شخصیت به شدت ضد فلسطینی خوانده شده که در یکی از خشن‌ترین شهرک‌ها در کرانه باختری اشغالی زندگی می‌کند.

تصویری از بن گویر مربوط به سال ۲۰۰۷ وجود دارد که او را در حالی که توبلویی که بر روی آن نوشته «عرب‌ها بیرون»، در دست گرفته است. بن گویر همان زمان به اتهام تحریک نژاد پرستی و حمایت از گروه‌های تروریستی مرتبط با کاهانیست‌ها محکوم شد. اما در نهایت این اتهام اثبات نشد و بن گویر موفق شد به سیاست برگردد.

بن گویر در تمام مبارزات سیاسی خود به صراحت خواستار اخراج شهروندان فلسطینی اسرائیل بوذه که یک پنجم جمعیت این رژیم را تشکیل می‌دهند. حزب بن گویر خواستار الحاق رسمی و اسکان یهودیان در کل کرانه باختری - بر خلاف قوانین بین المللی - و تصرف محوطه مسجد الاقصی است تا آن را تحت مالکیت یهودیان قرار دهد. حزب قدرت یهود صریحاً از «ارزش‌های جهانی» مبتنی بر لیبرال دموکراسی متنفر است و خواستار اداره دولت بر اساس قوانین مذهبی یهودی است.

مایکل بن آری، بنیانگذار حزب قدرت یهود که ریاست آن را هم اکنون بن گویر در دست دارد، به دلیل ایده‌های فاشیستی از ورود به ایالات متحده منع شده است. بن گویر از اینکه باروخ گلدشتاین، یکی از بدنام‌ترین پیروان کاهان را تصدیق کند هم هیچ ابایی ندارد. گلدشتاین چهره ایست که در سال ۱۹۹۴ مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل کرانه باختری را به توپ بست و ۲۹ تن از نمازگزاران مسلمان را در آنجا ترور کرد. ایتمار بن گویر سال‌ها تصویر گلدشتاین را بر دیوار خانه اش در یکی از جنجالی‌ترین شهرک‌های موجود در بخش اشغال شده کرانه باختری آویزان کرده بود و تنها زمانی عکس او را از دیوار برداشت که ظاهرا نفتالی بنت نخست وزیر سابق اسرائیل او را متقاعد کرد که این کار برای انتخابات آتی مضر است.

سال ۲۰۲۱ که بن گویر بالاخره به دولت راه پیدا کرد بسیاری از رسانه‌ها از دسترسی او به اطلاعات محرمانه دولتی نگران بودند. میدل ایست آی در گزارشی نوشته بود اگر بن گویر به اطلاعات محرمانه دولتی دسترسی پیدا کند از آن برای کمک به جریان‌های راست افراطی برای فرار از اجرای قانون در اقدامات تندی علیه قلسطینی‌ها استفاده خواهد کرد.

بدنامی بن گویر باعث شده بود حتی نتانیاهو هم در طول مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۱ اعلام کند که بن گویر با به عنوان وزیر منصوب نخواهد کرد، اما در نهایت این وعده عملیاتی نشد.

ناهوم بارنیا، ستون‌نویس روزنامه یدیعوت آحارونوت، معتقد بود «کاهانی‌ها می‌خواهند به دولت بپیوندند نه فقط برای صندلی‌های مجلل وزرا، حقوق و ماشین، ارتش دستیاران و تأمین مالی حامیانشان. بلکه آن‌ها یک دستور کار دارند.»

هاآرتص می‌گوید آنچه بن گویر می‌گوید همان چیزی است که بسیاری از اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند، حتی اگر به او رای نداده باشند.

آیا بن‌گویر می‌تواند سیاست اسرائیل در قبال ایران را تغییر دهد؟
نتانیاهو در یک دوراهی سخت بین گوش کردن به درخواست‌های کشور‌های غربی به ویژه آمریکا برای عدم تشدید تنش‌ها و درخواست‌های متحدان راست افراطی اش برای انتقام جویی قرار گرفته است.

برای نتانیاهو، این دوراهی دشوار است. از زمانی که او در سال ۲۰۲۲ در راس راست‌گراترین دولت تاریخ اسرائیل بار دیگر روی کار آمده، او مرتبا با دو رویکرد رقیب بین متحدان بین‌المللی اش مانند ایالات متحده، و شرکای خود در ائتلاف راست افراطی، مواجه است.

آمریکا، فرانسه، بریتانیا و تقریبا تمام کشور‌های جهان به اتفاق خواستار خویشتن داری اسرائیل شده اند و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی افراطی دولت خواستار «حمله خردکننده» به ایران شده است. بن گویر به حمله حماس به اسرائیل اشاره کرده و گفته «مفاهیم بازدارندگی و تناسب مفاهیمی هستند که در ۷ اکتبر از بین رفتند. برای ایجاد بازدارندگی در خاورمیانه، صاحبخانه باید دیوانه شود».

اسموتریچ، وزیر دارایی راستگرای افراطی اسرائیل هم خواسته‌های مشابهی را مطرح کرده است. او گفته: «اگر پاسخ ما برای نسل‌های آینده طنین‌انداز شود، ما پیروز خواهیم شد. اگر خدای ناکرده تردید کنیم، خود و فرزندانمان را در خطر وجودی قرار خواهیم داد.»

با وجود خواسته‌های جریان راست افراطی از دولت نتانیاهو برای حمله مستقیم به ایران، عیال هولاتا، که تا سال گذشته رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل بود، به فایننشال تایمز گفته که محاسبات اسرائیل تحت تأثیر نحوه واکنش جامعه بین‌الملل به حمله ایران نیز خواهد بود و اگر جامعه بین المللی هیچ اقدامی انجام ندهد، پاسخ اسرائیل باید سخت‌تر باشد.

او گفت: «اگر جامعه بین‌الملل کاری انجام ندهد، نباید انتظار داشته باشد که اسرائیل اقدام سختی بکند.»
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdch-wnki23nz6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما