شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۴۴
کد مطلب : 420634
منبع : اقتصادآنلاین

پس لرزه های مصوبه جدید سازمان بورس/ آیا بازارگردانان همچنان به رسمیت شناخته می‌شوند؟

پروژه ایران : یک کارشناس بازار سرمایه گفت: از زمان تغییر مدیریت نظارت بر بازار، دستوراتی متناسب با شرایط بازار به بازارگردانان دیکته می‌شود که فارغ از اثرات آن، بورس را برای سرمایه گذاران غیر قابل پیش‌بینی می‌کند و ایجاد فضای نااطمینانی جذابیت هر بازار را مخدوش می‌کند.
پس لرزه های مصوبه جدید سازمان بورس/ آیا بازارگردانان همچنان به رسمیت شناخته می‌شوند؟
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به مصوبه جدید هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص لغو الزام بازارگردانی گفت: هر تصمیمی که کوتاه مدت بوده و دائما دسخوش تغییراتی شود، نمی‌تواند آن انتظاری که از آن وجود دارد را عملیاتی کند؛ همچنین در خصوص الزامات بازارگردان‌ها نیز این اتفاق مدام در حال تکرار است؛ یعنی از زمان روی کار آمدن برخی مدیران بورسی، بازارگردان‌ها هر روز یک دستوری را پیش پای خود می‌بینند؛ به نحوی که یک روز الزام به فروش ندارند و یک روز ممنوع از فروش می‌شوند. قاعدتا این فضا هم برای آن بازارگردان هم برای سرمایه‌گذاران جذابیت و شفافیت در بازار را از بین خواهد برد.

وی ادامه داد: هر تصمیمی، فارغ از خوب یا بد بودن آن، مادامی که مدون و بلند مدت نباشد، نمی‌تواند موثر واقع شود و حتی نتیجه معکوس خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عملکرد بازارگردانان تا به امروز نیز افزود: از سال ۱۳۹۹ بازارگردانان به منظور بهبود نقدشوندگی مورد توجه اهالی بازار قرار گرفتند؛ اما با یک بررسی ساده متوجه می‌شویم که هیچ کمکی به بازار نکردند. از طرفی حذف به یک باره آن‌ها نیز کار راحتی نبوده و این‌که زیر نظر و نظارت شرکت بورس و فرابورس قرار گرفتند را می‌توان اقدام مثبت و موثری قلمداد کرد.

الیاس کردی علت این ناکامی بازارگردانان را نیز زیر ذره‌بین خود قرار داد و گفت: ذکر این نکته ضروری است که بازارگردانان نیز واقعا کار سختی دارند! اولا که تصمیمات روزانه برای آن‌ها اتخاذ می‌شود و امکان برنامه ریزی تا حدی از آنان سلب می‌گردد. ثانیا به علت ایجاد صف‌های خرید و فروش بازارگردانان آن‌طور که باید امکان مانور را ندارند. از سوی دیگر بازارگردانان برای کسب انتفاع مشغول به فعالیت هستند و انتظار اینکه تمام اقدامات آن‌ها در راستای جمع کردن صف فروش، پر کردن حجم مبنا، سبز نگه داشتن مداوم نماد و هر اقدام دیگری که آن انتفاع را به خطر بیندازد، خطاست.

الیاس کردی در پایان و با جمع بندی مطالب مطروحه در قالب مثالی عنوان کرد: فرض کنید ستونی موقت برای نگه‌داری سقف ساختمان در حال احداث ساختیم اما بعد از پایان کار تازه متوجه شدیم که آن ستون را حذف نکرده و اکنون مایه دردسر است. بازارگردانانی که در اوج ریزش بازار در سال ۱۳۹۹ برای افزایش نقدشوندگی نمادها ایجاد شدند، سازمانی که هر روز با ابلاغیه‌های جدید فضای عدم اطمینان را ایجاد می‌کند، سهامدارانی که هم از تصمیمات روزانه سازمان و هم از عملکرد بازارگردانان عاصی شدند، همان ستون است که در تکاپو برای زینت دادن به آن هستیم که اضافه بودن آن به فراموشی سپرده شود.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcgwz9ttak9x34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما