شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۵
کد مطلب : 421132
منبع : خبر ورزشی

وزیر ورزش: قهرمانان با وجود کمبودها لحظه‌ای از تلاش برای شاد کردن مردم دست نکشیدند

پروژه ایران : وزیر ورزش و جوانان در مراسم تجلیل از مدال‌آوران ورزش کشور گفت: جامعه ورزش، قدردان این مهربانی و حضور است و باید تاکید کنم که این سطح از حمایت و همراهی عالی‌ترین مقام اجرایی کشور با این قشر تأثیرگذار، هرگز در تاریخ ورزش کشور سابقه نداشته است.
وزیر ورزش
وزیر ورزش
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، مراسم تجلیل از مدال‌آوران ورزش کشور امروز (سه‌شنبه) با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد. کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در این مراسم گفت:

در ابتدا خداوند متعال را شاکرم که بار دیگر توفیق دیدار جامعه پرافتخار ورزش با ریاست محترم جمهوری اسلامی جناب دکتر رئیسی فراهم شد تا گواه دیگری باشد از صداقت رئیس‌جمهوری که از نخستین روز فعالیت دولتش، همواره بر ضرورت حمایت خاص و ویژه از قهرمانان و مدال‌آوران تأکید کرد و امروز تکرار حضور سبز رئیس‌جمهور در این محفل گرم و صمیمی، آن هم به بهانه تجلیل از قهرمانان و مدال آوران، نشانگر اراده راسخ دولت سیزدهم برای توجه به قهرمانان و حل مشکلات و چالش‌های آن‌هاست.

او گفت: جامعه ورزش، قدردان این مهربانی و حضور است و باید تاکید کنم که این سطح از حمایت و همراهیِ عالی‌ترین مقام اجرایی کشور با این قشرِ تأثیرگذار، هرگز در تاریخ ورزش کشور سابقه نداشته است.

هاشمی افزود: در این لحظه اجازه می‌خواهم مراتب سپاس و قدردانی خود را به محضر سپاهیان غیور ایران اسلامی تقدیم کنیم که با هماهنگی میدان و دیپلماسی کاری کردند کارستان که موجبات تبلور غرور ایرانیان و اهتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران را در سراسر گیتی توأما فراهم کرد. آن‌جا که پای غرور و غیرت ایرانی و دفاع از مظلوم در میان باشد، با یک حرکت، هِیمَنه پوشالی دشمن منحوس صهیونیستی را در هم شکسته و آن ها را در صفحه شطرنج خودشان مات می‌کنند.

وزیر ورزش ادامه داد: غرور و غیرتی که برای‌مان آشناست، چه دلنشین است طنین سرود و اهتراز پرچم پر افتخار کشورمان در قله‌های بلند ورزش جهان که در سال ۱۴۰۲ با کسب ۱۰۰۵ مدال رنگارنگ در ۷۹ رشته ورزشی به ثمر نشست.

هاشمی خاطرنشان کرد: این قهرمانان، شیرزنان و شیرمردانی از جنس شجاعت و پایمردی‌اند که با وجود  کمبودها و مشکلات، لحظه ای از تلاش برای افتخارآفرینی و شاد کردن دل مردم دست نکشیدند و هرگز دست نخواهند کشید. تلاش آن‌ها مجاهدتی است که به فرموده امام راحل (ره) اجرش کم‌تر از اجر رزمندگان نیست. امروز این مراسم ارزشمند در حالی برگزار می شود که سازمان‌های بین المللی ورزش جهان، همچنان در قبال جنایات رژیم کودکش صهیونیستی در غزه سکوت اختیار کرده و سر در لاک خاموشی فرو برده‌اند. آیا شهادت بیش از ۱۴۰۰۰ کودک غزه که مصداق حقیقی نسل‌کشی محسوب می‌شود، برای واکنش سازمان‌های بین‌المللی ورزش کافی نیست؟ آیا مشاهده خیزش جهانی دانشجویان در دفاع از مردم مظلوم غزه که امروز تبلور گسترده آن را در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا مشاهده می‌کنیم، برایشان کافی نیست؟

وی ادامه داد: اگر بگویند که ورزش از سیاست جداست، باید ده‌ها رفتارِ متناقض خودشان را به آنان یادآور شد که هر جا منافع‌شان ایجاب کرد، سیاست را در بالاترین سطح خود با ورزش عجین کردند و امروز که پای ملت مظلوم فلسطین در میان است، خود را به خواب زده‌اند. در همین راستا بنده به نمایندگی از جامعه بزرگ ورزش تأکید می‌کنم ما همچنان به تلاش‌های دیپلماتیک و اِعمال فشار بر نهادهای بین‌المللی ورزش مبنی بر خارج کردن این نهادها از انفعال پایبندیم و برای تحقق این مهم با تمام توان، تلاش خواهیم کرد.

او خطاب به رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: حمایت‌های مستمر و بی‌دریغ دولت مردمی و به‌ویژه حضرتعالی، گام‌های بلندی در جهت حل مشکلات قهرمانان و مدال آوران در سال گذشته برداشته شد.

وزیر ورزش افزود: تسویه بدهی چندین ساله دولت به قهرمانان و مربیان تا پایان سال ۱۴۰۲، فراهم شدن مقدمات احداث شهرک مدال با هدف رفع دغدغه مسکن قهرمانان و مربیان ملی،  اصلاح آیین‌نامه تجلیل از قهرمانان با محوریت بهره‌مندی هر چه بیش‌تر ورزشکاران از حمایت‌های مالی دولت مردمی، برقراری و افزایش مستمری مدال آورانی که در فهرست انتظار بودند،‌ همسان‌سازی پاداش مالی قهرمانان آسیایی و پاراآسیایی و هم‌چنین اصلاحات قانون سرباز قهرمان و آیین‌نامه اجرایی آن که زمینه کاهش دغدغه اشتغال و سربازی قهرمانان و افزایش دامنه شمول آن را فراهم کرده است از جمله حمایت های دولت از ورزش است.

وی گفت: در کنار این موارد، به منظور تحقق دستور حضرتعالی مبنی بر انجام دیدارهای نزدیک و چهره به چهره با قهرمانان و نخبگان، به استحضار می‌رسانم طی همین مدت کوتاه، تلاش شد با حدود ۵۰۰۰ ورزشکار، مربی، نخبه علمی و پیشکسوت، نشست‌های خصوصی و عمومی مؤثری برگزار شود تا ضمن استماع دغدغه‌ها و مشکلات این عزیزان، نسبت به پیگیری ویژه و رفع اثربخش چالش‌ها با تشکیل کارگروه‌ها و اتاق‌های اندیشه‌ورز اقدام شود که این کارگروه‌ها به نتایج ارزشمندی نیز دست یافته‌اند.

هاشمی افزود: حضور ارزشمند ریاست جمهور در دومین جلسه شورای‌عالی ورزش و تربیت بدنی کشور که پس از مدت‌ها وقفه و رکود برگزار شد، تصمیم‌های ارزشمندی اتخاذ شد که از مهمترین نتایجِ این تصمیم‌ها می‌توان به تعیین تکلیف ۳۴۲۸ پروژه نیمه تمام ورزشی کشور پس از ده‌ها سال و هم‌چنین تصویب و ابلاغ برنامه ملی پیشـرفت ورزش و تربیت بدنی کشـور اشاره کرد که این برنامه پس از چندین تلاش ناموفق در سنوات پیشین، اکنون در مسیر هماهنگ‌سازی و هم‌افزایی نهادهای ورزشی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط با ورزش قرار گرفته و قطعاً به آثار ارزشمندی در جهت تحول و پیشرفت متوازن ورزش کشور منجر خواهد شد. در همین راستا؛ شاهد آغاز فرآیند تدوین سند ملی آمایش سرزمینی ورزش هستیم که برای اولین‌بار در تاریخ، با همکاری و همراهی کارشناسان پرتلاشِ وزارت ورزش و جوانان در سراسر کشور به ثبت دقیق بیش از ۹۳۰۰۰ مکان ورزشی در سامانه اطلاعات جغرافیایی منجر شده و فرآیند تدوین اسناد آن نیز در حال انجام است و در صورت تصویب نهایی در شورای عالی آمایش سرزمینی و ابلاغ آن از سوی رئیس‌جمهور قطعاً به ریل‌گذاری نوین و هدفمندی در ورزش منجر خواهد شد که خروجی نهایی آن؛ توزیع عالمانه و عادلانه منابع و زیرساخت‌های حوزه ورزش در سراسر کشور با محوریت اِعمال اولویت برای مناطق محروم و کم برخوردار و هم‌چنین آغازی بر پایان مدیریت سلیقه‌ای، جزیرای و غیرهدفمند در ورزش ایران خواهد بود، به نحوی که با تصویب این طرح، کلنگ زنی و ساخت هر پروژه جدید ورزشی خارج از چارچوب سیاست‌های آمایش ممنوع بوده و هزینه کرد بودجه‌های عمرانی ورزش کشور صرفاً در مسیر برنامه و چارچوب مصوب، امکان پذیر خواهد بود.

وی ادامه داد: به استحضار جامعه بزرگ ورزش می‌رسانم؛ تنها در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۲، تعداد ۹۲۰ پروژه نیمه تمام ورزشی، افتتاح و به بهره‌برداری رسید و تلاش‌ها برای تکمیل هر چه بیش‌تر این پروژه‌ها ادامه دارد. اما تحقق این مهم، نیازمند اصلاح و بهبود وضعیت حکمرانی ورزش کشور است که این موضوع نیز در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته است.

هاشمی تصریح کرد: هم افزایی و هماهنگی بین ارکان مهم و مؤثر در ورزش کشور، نظیر کمیته‌های ملی المپیک، پارالمپیک و فدراسیون‌های ورزشی، ساماندهی و کاهش سرپرستان فدراسیون‌های ورزشی از ۱۶ فدراسیون به ۷ فدراسیون، آغازِ تأمین تجهیزات و امکانات مورد نیاز فدراسیون‌های ورزشی بعد از قریب ۱۵ سال و رکود در این زمینه، برگزاری منظم و قاعده‌مند مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های ورزشی با رویکرد مشارکت حداکثری، تمرکززدایی از پایتخت با اعطای میزبانی رویدادهای مهم ملی و بین‌المللی به استان‌های مختلف کشور، پرداخت ۱۰۰ درصدی اعتبار تخصیصی به فدراسیون های ورزشی، استقرارِ سامانه سوت زنی در راستای شفاف سازی و مقابله به هنگام با فساد، فراهم کردن جذب و استخدامِ نخبگان جوان علمی در وزارت ورزش و جوانان و در نهایت افزایش تعداد مدیران بانو در عرصه مدیریت ورزش کشور، با این توضیح که هم اکنون در ستاد وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون‌ها و هیأت‌های ورزشی قریب به ۸۵۰ مدیر و مسئول زن مشغول فعالیت و خدمت هستند  که این امر نشانگر جایگاه مهم ورزش در جلب مشارکت آحاد مختلف جامعه بویژه زنان و مادران خلاق، مدیر و مسئولیت پذیر است.

او ادامه داد: در حوزه ورزش بانوان هم حرکت‌ها و دستاوردها امیدبخش است؛ به طوری که با همه محدودیت‌های بین‌المللی از ۱۵۱۷ نفری که امروز تجلیل می‌شوند، ۳۱ درصد آن سهم بانوان است و روند پیشرفت و موفقیت آن‌ها در میادین بزرگ بین‌المللی چشمگیر و شایسته‌ی تقدیر است.

وزیر ورزش در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راهبردهای وزارت ورزش و جوانان در دوره جدید، کمک به رونق اقتصادی کشور با محوریت تحقق شعار سال است که در همین راستا با تعیین برخی مشوق‌ها و رفع چالش‌های حوزه باشگاه‌داری، شاهد افزایش تأسیس باشگاه‌های ورزشی با سرمایه مردمی و بخش خصوصی و رسیدن آن به تعداد ۳۴۰۰۰ باشگاه ورزشی با ارزش تقریبی ۴۳ همت هستیم که با تدابیر پیش بینی شده، تعداد آنها با شتاب هر چه بیشتری افزایش خواهد یافت. امری که به رونق هر چه بیشتر ورزش سلامت محور و افزایش سهم آن در کاهش بیماری‌های غیرواگیر کمک خواهد کرد. آنچه امید جامعه ورزش را دو چندان کرده، افزایش ۹۴ درصدی اعتبارات حوزه ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۳ نسبت به بودجه سال ۱۴۰۲، واگذاری باشگاه‌های مردمی و بزرگ استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی و خروج وزارت ورزش و جوانان از باشگاه‌داری و همچنین پیگیری وعده رئیس جمهور در مراسم پیشین تجلیل از قهرمانان مبنی بر احداث ورزشگاه بزرگ تهران با حمایت ویژه ارکان مختلف دولت است؛ مساله‌ای که زمینه میزبانی کشور از رویدادهای بزرگ بین المللی را فراهم کرده و سرانه ورزشی شهر تهران را نیز به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: احیای کمیسیون فرهنگی ورزش شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشکیل مجمع سفیران فرهنگی ورزش کشور با حضور قهرمانان و المپین ها، حضور مؤثر قهرمانان و فدراسیون‌های ورزشی در ایفای مسئولیت اجتماعی و کمک به مناطق سیل زده و محروم از مهمترین دستاوردهای فرهنگی ورزش کشور طی یک سال گذشته بوده است.

وزیر تأکید کرد: به شما جامعه بزرگ ورزش اطمینان می دهم که ورزش امروز ایران اسلامی به لطف خداوند متعال و حمایت‌های بی دریغ رئیس جمهور مردمی پس از سال‌ها بر مدار پیشرفت و برنامه قرار گرفته که تحقق کامل و دستیابی به اهداف نهایی آن که همانا تحقق «ورزشی قوی برای ایرانی قوی» است، نیازمند همدلی تمامی ارکان ورزش کشور و مشارکت مردم است که اکنون این همراهی و همدلی در بالاترین سطح ممکن ایجاد شده که در این جا بر خود لازم می دانم از همراهی و تلاش ارزشمند تمامی ارکان ورزش کشور به ویژه رؤسا و اعضای هیأت اجرایی کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک و همچنین رؤسا و اعضای هیأت رئیسه تمامی فدراسیون‌های ورزشی، مدیران ستادی و استانی وزارت ورزش و جوانان و همچنین کارشناسان پرتلاش این وزارتخانه که متعهدانه برای اعتلای کشور تلاش می کنند، صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم و تأکید می‌کنم که آرامش امروز ورزش کشور مرهون یک کار تیمی و تلاش جمعی است که برکات آن در سال‌های آینده نمایان خواهد شد.

وی تصریح کرد: دعای خیر شما بدرقه راه قهرمانان در بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس باشد و با تدابیری که برای آماده‌سازی کاروان‌های اعزامی از سوی کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک پیش بینی شده، استمرار موفقیت‌ها که مهمترین دستاوردش امیدآفرینی و شاد کردن دل مردم ایران اسلامی است صورت می‌پذیرد.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcae6nyu49nu61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما