شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پروژه ایران : این کتاب اولین شرح کامل از اندیشه‌ی سیاسی توماس هابز، بزرگترین فیلسوف سیاسی انگلیسی است. این کتاب به سبکی صریح سرراست و با جزئیات نوشته شده که حتی از خود «لویاتان» گزارش قابل هضم‌تری از اندیشه سیاسی هابز به دانشجویان ارائه می‌دهد.
«در باب شهروند» توماس هابز منتشر شد / فشرده‌ترین صورتبندی از تجربهٔ سیاسی انسان مدرن
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، خواننده در این اثر کوتاه همه‌ی آن عناصری را که به شهرت هابز به‌عنوان مؤسس فلسفهٔ سیاسی مدرن منجر شد یکجا می‌یابد: انفعالات و خصوصاً ترس از مرگ خشونت‌بار به‌عنوان مبنای محکم تأسیس نظم سیاسی، ساخته و پرداخته‌کردن مفهوم فردیت مدرن، وضع طبیعی، دولت مطلقه‌ی مدرن به‌مثابه موجودیتی استعلایی، نشانه‌گذاری حوزه‌ی خصوصی، تعیین رفاه و امنیت به‌عنوان اهداف اساسی نظم سیاسی، و فروکوبیدن فلسفه، الهیات، و اخلاق پیشامدرن؛ «در باب شهروند» تماماً اندیشه‌ی سیاسی - الهیاتی هابز را توضیح می‌دهد.
 
اگرچه امروزه بیشتر خوانندگان هابز را در درجۀ اول به‌عنوان مؤلف اثر کلاسیک بزرگ «لویاتان» می‌شناسند، اما نخستین دلیل شهرت او به‌عنوان مؤلف همین کتاب بود. او در باب شهروند را پنج سال پیشتر از چاپ رسمی آن برای مطالعه‌ی دوستانش به‌طور محدود چاپ کرده بود. از سال ۱۶۴۱ تعداد اندکی از نزدیکان هابز از این اثر باخبر بودند، اما عموم افراد زمانی از آن خبردار شدند که شرکت مشهور الزویر در آمستردام به سال 1647 نسخه‌ای از آن را منتشر کرد؛ یعنی زمانی که مؤلف پنجاه‌ونه‌ساله بود و در آستانه‌ی آغاز کار روی لویاتان.

بیشتر بخوانید:
درس‌گفتارهای «هایدگر» درباب «منطق» منتشر شد
«لیبرالیسم» سرانجام منتشر شد!


 «در باب شهروند» با استقبال خوانندگان مواجه و به‌سرعت تجدید چاپ شد. این اثر تا قرن نوزدهم مهمترین متن هابزی برای خوانندگان اروپایی باقی ماند؛ این امر تا حدی به این خاطر بود که لویاتان تا دوران معاصر به زبان فرانسه ترجمه نشد، و تا حدی به این خاطر که این اثر در سرتاسر قرون هفدهم و هجدهم پیوسته تجدید چاپ می‌شد. با اینکه هابز چهار سال بعد لویاتان را منتشر کرد، هرگز منکر این اثر نشد و در سال ۱۶۴۸ آن را با افتخار در مجموعه‌ی آثار خود بازچاپ کرد.
 

درباره‌ی نویسنده:
توماس هابز، زاده‌ی 1588 و درگذشته‌ی 167‌9، فیلسوف برجسته‌ی انگلیسی بود که بیشتر به خاطر فعالیت‌هایش در عرصه‌ی فلسفه‌ی سیاسی شناخته می‌شود. هابز در پژوهش‌های علمی قرن هفدهم نقشی فعال داشت و با ریاضیدانان همعصر خویش از جمله دکارت در تعامل بود. مخالفت او با تفکیک ذهن و جسم در دوگانگی دکارتی، باعث شد خود را ماتریالیستی تمام عیار بخواند و مفهوم ذات یا جوهر غیرمادی را به عنوان عبارتی متناقض رد کند. هابز در ادامه‌ی اندیشه‌ی سیاسی ماکیاولی و در قلمرو جدید کشف شده توسط او، نظریه‌پرداز «علم جدید سیاست» بود.

درباره‌ی مترجم:
مترجم این اثر مهم یاشار جیرانی متولد ۱۳۶۲، تهران است. او مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته‌ی اندیشه‌ی سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده و سپس در همین رشته و دانشگاه در سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ مدرک دکتری شد. از او مقالات متعدد علمی پژوهشی و ترجمه‌های متعددی از آثار کارل اشمیت و لئو اشتراوس منتشر شده است. او از سال ۱۳۹۳ به عنوان مدرس مدعو در دانشگاه آزاد تهران شمال مشغول تدریس بوده و حوزه‌های تخصصی وی فلسفه‌ی سیاسی کلاسیک و فلسفه‌ی سیاسی مدرن اولیه (قرون ۱۶ تا ۱۸) است.
 
کتاب «در باب شهروند»به تازگی توسط نشر نو در ۳۲۲ صفحه رقعی و با قیمت 550 هزار تومان منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان و دانشجویان علوم سیاسی قرار گرفته است.
 
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdceww8e7jh8wfi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما