شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پروژه ایران : کتاب «گسل میان خود واقعی و خود آرمانی» کاوشی است درباره چگونگی کاستن از شکاف بین آرمان‌های اخلاقی و خود واقعی‌‌مان. این کتاب بهبود اخلاقی را به عنوان یک پروژه عملی ممکن و آن مستلزم شرایطی می‌داند که کارن استور «محله‌های اخلاقی» مناسب می‌نامد.
پر کردن «گسل میان خود واقعی و خود آرمانی» / چگونه نسخه بهتری از خودمان باشیم!؟
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، بیشتر ما در طول زندگی، خودهای اخلاقیِ متفاوتی را «محک می‌زنیم» و خودانگاره‌ی اخلاقی‌مان در آن مقطع زمانی خاص، احتمالاً ناقص است. مشکلات و نگرش‌های اخلاقی متفاوت در مرحله‌های گوناگون برای ما اهمیت می‌یابند.

مثلاً شاید شخصی یک‌باره خود را در محیط اخلاقیِ ناشناخته‌ای بیابد یا شاید چیزهایی در خودش کشف کند که پیش‌تر از آنها بی‌خبر بوده است؛ شاید صرفاً متوجه شود که هویت اخلاقی فعلی‌اش را بیش‌ازحد بزرگ کرده؛ خصوصاً اگر این هویت را بدون تأمل و تحتِ فشار خارجی اختیار کرده باشد. ما در پاسخ به دگرگونی‌هایی که در خودانگاره، موقعیت‌ها و محیط‌های اجتماعی و فیزیکی‌مان روی می‌دهد، همواره مشغول اصلاح و بزرگ کردن هویت‌های اخلاقیِ آرزومندانه‌مان هستیم.
 
بیشتر بخوانید:
«ایده سوسیالیسم» منتشر شد / نظریه‌ای درباب احیای جامعه‌گرایی
«در باب شهروند» توماس هابز منتشر شد / فشرده‌ترین صورتبندی از تجربهٔ سیاسی انسان مدرن


کتابی که کارن استور نوشته کاوشی فلسفی درباره شکاف بین آرمان‌های اخلاقی و واقعیت اخلاقی ناقصی است که در آن زندگی می‌کنیم. استور همچنین پیامدهای این شکاف برای پروژه عملی بهبود اخلاقی را هم شرح می‌دهد و معتقد است ما به دلیل انواع کاستی‌های اخلاقی و معرفتی، توانایی خود در شناخت و هدایت آرمان‌های اخلاقی را محدود کرده‌ایم. با توجه به این، چگونه می‌توان پروژه عملی بهبود اخلاقی را آغاز کرد؟
 
استور در کتاب «گسل میان خود واقعی و خود آرمانی» توضیح می‌دهد که پیشرفت اخلاقی باید از نقطه شروع قابل قبول روانشناختی شروع شود و باید بر آرمان‌هایی تکیه کند که هم از نظر هنجاری معتبر و هم از نظر قانونی برای کسی که پروژه را به دست می‌گیرد، مؤثر باشد.
 
این هویت اخلاقی از طریق هویت‌ها و دیدگاه‌های عملی موجود پرورش می‌یابد که اساساً اجتماعی هستند و در مورد چگونگی زندگی درگیری‌های عملی ایجاد می‌کنند. موفقیت پروژه بهبود اخلاقی بستگی به این دارد که در آنچه که کتاب به عنوان «محله‌های اخلاقیِ» خوب توصیف می‌کند، اتفاق بیفتد. محله‌های اخلاقی، فضاهای هنجاری مشترکی هستند که از شبکه‌هایی از رویه‌ها و قراردادهای اجتماعی ساخته شده‌اند، که در آن‌ها می‌توانیم در مقام نسخه‌های بهتری از خود عمل کنیم.
 
این کتاب از استعاره‌های نمایشی استفاده می‌کند تا چگونگی ایجاد و حفظ محله‌های اخلاقی را از طریق صحنه‌سازی اخلاقی و تظاهر متقابل توصیف کند. کارن استور بحث در این باره را با ضرح سه عملکرد اجتماعی که به یک محله‌ی اخلاقی خوب و درنتیجه به بهبود اخلاقی فرد کمک می‌کند، به پایان می‌برد.
 


درباره نویسنده:
پروفسور کارن استور، از سال 2002 استاد متافیزیک و فلسفه اخلاق در دانشگاه جورج تاون است. او در حوزه‌های اخلاق کانتی، اخلاق فضیلت ارسطویی، و نظریه اخلاقی معاصر، به ویژه در رابطه بین هنجارهای اخلاقی و هنجارهای اجتماعی، آثار متعددی را تألیف کرده است. برخی کتاب‌های او عبارتند «انتخاب آزادی: راهنمای کانتی زیستن»، کانت، فساد و فقر جهانی، «انگیزه مقدس»، «اخلاق تناول» و درباره آداب و رسوم و... .
 
کتاب گسل میان خود واقعی و خود آرمانی» با ترجمه فهیمه سادات کمالی به تازگی توسط انتشارات «طرح نو» در 339 صفحه رقعی و با قیمت 325 هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdchxinkz23ni6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما