شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
جمعه ۲۹ تير ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۴۹
کد مطلب : 425091
منبع : تسنیم

خرید مودم فیبر نوری فقط از پیمانکار مخابرات!

پروژه ایرانی : اجرای پروژه فیبر نوری در شهر کرج گلایه برخی شهروندان را در پی داشته است؛ برخی از پرداخت ماهانه ۸۰۰ هزار تومان برای خرید دوباره همان خط تلفن ثابت گلایه می‌کنند و عده‌ای هم از اجبار مخابرات برای خرید مودم چند میلیونی از پیمانکار خودشان!
فیبر نوری
فیبر نوری
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، در هفته‌های گذشته برخی از شهروندان کرجی از اجبار مخابرات برای خرید مودم اینترنت و اشتراک سنگین آن خبر داده‌اند و مدعی هستند گلایه و شکایت آنها از این اجبارِ همراه با تهدید مبنی بر اینکه اگر هزینه مودم و اینترنت را ندهید، خط تلفن ثابت شما قطع می‌شود، به جایی نرسیده است.
 
آقای حسین‌آبادی یکی از اهالی مهرویلا کرج در این زمینه به خبرنگار تسنیم در کرج می‌گوید: چندی پیش از مخابرات با مادر پیر بنده تماس گرفته می‌شود که باید خطوط جدید تلفن را تهیه کنید. اپراتورهای تماس‌گیرنده اعلام می‌کنند در صورتی که شما اقدام به خرید مودم و خط جدید نکنید، امکان استفاده از تلفن خود را نداشته و نمی‌توانید از خط تلفن ثابت استفاده کنید.
 
احمدی یکی دیگر از شهروندان کرجی نیز می‌گوید: در تماسی که مخابرات با ما داشت، اعلام کردند حتماً باید خطوط جدید را خریداری کنید، در غیر اینصورت نمی‌توانید از خطوط قدیمی استفاده کرده و خط قدیمی شما جمع‌آوری خواهد شد.
 
خانم عبدالملکی یکی دیگر از ساکنان مهرویلای کرج _که طرح توسعه فیبر نوری در این منطقه در استان البرز در حال اجراست_، به خبرنگار تسنیم می‌گوید: سالها پیش برای خرید یک خط تلفن ثابت می‌بایست سالها در نوبت می‌بودیم بماند که در همه این سالها، مخابرات ابتدا هزینه اشتراک خط تلفن را از ما گرفته و بعد از چهار یا پنج سال خط تلفن به ما می‌داد، اکنون دوباره همین کار تکرار شده و دوباره باید هزینه اشتراک خط تلفنی که سالها پیش مبلغ آن را پرداخت کرده‌ایم بپردازیم. مگر برای خرید یک خط تلفن و داشتن اشتراک یک خط چند بار باید پول پرداخت کنیم.
 
این خانم که در دهه 80 خط تلفن از مخابرات خریده است، می افزاید: به خاطر دارم که در سال 84 مبلغ 50 هزار تومان هزینه خرید اشتراک خط تلفن را به حساب مخابرات واریز کردم و بعد از گذشت 5 سال که این پول در حساب مخابرات بود، این شرکت به ما خط تلفن ثابت داد. اکنون دوباره می‌خواهد همان اشتراک را به ما بفروشد.
 
احمد رضایی یکی از کاسبان مناطق مرکزی کرج نیز می‌گوید: قیمت تلفن ثابت در برخی مواقع در کرج در زمانی که اشتراک دولتی آن 50 هزار تومان بود بیش از 800 هزار تومان خرید و فروش می شد.
 
او ادامه می دهد: من که در آن سالها به صورت آزاد اشتراک تلفن خود را به مبلغ 550 هزار تومان خریدم، که با احتساب افزایش تورم به بالای 20 میلیون تومان اکنون میرسد، باید دوباره برای خرید اشتراک پول پرداخت کنم.
 
تعداد دیگری از شهروندان کرجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، درباره طرح توسعه فیبر نوری به این نکته تأکید داشتند که چرا باید مخابرات حق اشتراک تلفن ثابتی که سالها پیش با مبالغ مختلف از مردم دریافت کرده است را دوباره دریافت کند؟
 
آقای حسین‌آبادی می‌گوید: سه ماه است که بیش از 800 هزار تومان به عنوان آبونمان تلفن به مخابرات پرداخت می‌کنم و هنوز نمی‌دانم تا چه زمانی و به چه میزان دیگر باید بابت خط تلفنی که سالها پیش هزینه آن را پرداخت کرده‌ایم، به مخابرات پول بدهیم.
 
همه باید فیبر نوری تهیه کنند
 
پس از پیگیری‌ها متعدد از سوی حراست، بازرسی و حتی شخص مدیرکل، بیات؛ مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات استان البرز در تماس با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج، اجبار برای خرید اشتراک فیبر نوری را تأیید کرد و گفت: در طرح ملی توسعه فیبر نوری دیگر خطوط مسی وجود نخواهد داشت و همه باید اشتراک خطوط فیبر نوری را تهیه کنند.
 
وی ادامه داد: شرکت‌های پیمانکاری با مخابرات استان البرز انعقاد قرارداد دارند که آنها با مراجعه به منازل افراد اقدام به تغییر سیم‌کشی منازل کرده و مشترکان می‌بایست مبلغ 817 هزار تومان بابت این موضوع پرداخت کنند.
 
بیات افزود: شرکت‌های پیمانکار دیگری نیز با مخابرات وارد قرارداد شده‌اند تا مشترکان هزینه خرید مودم فیبر نوری را نیز به صورت اقساط پرداخت کنند که این هزینه در قبض تلفن آنها لحاظ می‌شود.
 
از وی درباره الزام استفاده از مودم در منازل سؤال کردیم که وی گفت: تهیه مودم لازم است و خطوط فیبر نوری بدون مودم و تجهیزات حتی برای تماس‌های صوتی نیز قابل بهره‌برداری نیست.
 
وی هزینه خرید این مودم ها را حدود 2 میلیون تومان اعلام کرد.
 
مدیر روابط عمومی شرکت مخابرات البرز اما پاسخی به سؤال خبرنگار تسنیم درباره اینکه چرا مشترکان حتماً باید از مودم شرکت‌های پیمانکار مخابرات استفاده کنند، نداد و گفت: مشترکان باید آن مودمی که ما می گوییم را تهیه کنند.
 
بسیاری از شهروندان استان البرز از اینکه شرکت مخابرات، برای استفاده از فیبر نوری اجبار دارد، گلایه دارند و از مسئولان نظارتی می‌خواهند اقداماتی برای جلوگیری از این فشار و اجبار صورت پذیرد.
 
فیبر نوری یا تار نوری (Optical Fiber)، داری پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی است، با فیبر نوری می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.
 
چند سالی است که تبدیل سیم های مسی به سیم های فیبر نوری در دستور کار دولت های مختلف قرار گرفته است.
 
ایجاد دسترسی 20 میلیون خانوار به فیبر نوری یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های وزارت ارتباطات دولت سیزدهم است. موضوعی که حتی در قانون بودجه سال 1401، ردیف‌هایی به آن اختصاص داده شد. در بودجه سال 1402 نیز حساب ویژه‌ای برای توسعه زیرساخت‌های این تکنولوژی در کشور ایجاد شد که به گفته وزیر ارتباطات با اجرای این مصوبه و اقدامات زیرساختی و قانونی فراهم شده، هدفگذاری صورت گرفته برای تحت پوشش قرار گرفتن 10 میلیون خانوار تا پایان سال 1402 برنامه‌ریزی شده بود.
 
هرچند گفته می‌شود تا کنون وازرت ارتباطات نتوانسته است علیرغم حمایت‌های قانونی صورت گرفته به تحت پوشش قراردادن نیمی از هدفگذاری در سال 1402 برسد.
 
استان البرز به دلیل داشتن زیرساخت های لازم در توسعه فناوری بخصوص در بخش فیبر نوری از نخستین استانهایی بود که شرایط استفاده از این تکنولوژی را در کشور فراهم کرد.
 
اواخر سال 1396 بود که تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت مخابرات استان البرز و شهرک صنعتی اشتهارد برای ارائه اولین خطوط فیبر نوری به کارخانجات این شهرستان بسته شد، اما پس از 6 سال از انعقاد این تفاهم‌نامه فرماندار شهرستان اشتهارد در مرداد ماه سال گذشته ضرب‌الاجلی برای تکمیل این طرح در اشتهارد تعیین کرد.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdci3wa5zt1aru2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما