يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ , 19 Jan 2025
شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۵۱
کد مطلب : 425914
عملکرد ۴ معاون دولت سیزدهم زیر ذره بین ۷ سیاستمدار

نمره سیاسیون به عملکرد مخبر بعد از شهادت رئیسی

پروژه ایرانی : رئیس جمهوری جدید ایران در پاستور مستقر شده است و به نظر می رسد تا مشخص شدن تکلیف سکانداران وزارتخانه های دولت، قرار است تکلیف معاونت ها ودیگر سمت هایی که نیاز به رأی گرفتن از مجلس ندارد یکی بعد از دیگری مشخص شود.
مخبر
مخبر
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، تکلیف کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان هنوز مشخص نشده است اما امضاهای رئیس جمهوری یکی بعد از دیگری پای احکام معاون و دیگر مناصب در دولت زده می شود.

پزشکیان در همان روز  استقرار در دفترش در ساختمان سفید رنگ پاستور، محمدرضا عارف را به عنوان معاون اول و محسن حاجی میرزایی را  به عنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد.

۱۱ مردادماه نیز پزشکیان دو حکم جدید صادر کرد؛  «محمدجواد ظریف» به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسی های استراتژیک منصوب شد و «محمدجعفر قائم پناه» هم به عنوان معاون امور اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری انتخاب شد.

عملکرد ۴ معاون رئیسی زیر ذره بین
تکلیف برخی دیگر از معاونت های رئیس جمهور خاصه در حوزه های مرتبط با سیاست هنوز روشن نشده است؛ از معاونت پارلمانی و معاونت سیاسی تا معاونت حقوقی و ....

اما عملکرد این معاونت ها در در دولت سیزدهم چگونه بود؟ و چهره های تکیه زده بر جایگاه «معاون اولی»، «معاون حقوقی»،«معاون پارلمانی» و «معاونت سیاسی» چه نمره ای را در دوره حضورشان در پاستور از سیاسیون دریافت کردند؟

خبرگزاری خبرآنلاین در این راستا، از ۷ چهره سیاسی اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالی، عملکرد محمد مخبر، محمد دهقان، محمد حسینی و محمد جمشیدی که این مناصب را عهده دار بودند جویا شده است.

فارغ از نمره دهی و بیان نقاط قوت و ضعف ازاین چهره ها خواسته بودیم که جایگزین های مناسب برای این سمت ها را مطرح کنند که پاسخ های درخور توجهی به این سوال داده نشد، آنچنان که برخی نظری در اینباره ندادند و برخی مثلا در معاون پارلمانی نام گزینه هایی را مطرح کردند که این روزها در لیست گمانه زنی ها برای معاونت پارلمانی قرار ندارند.

نمره قابل قبول به عملکرد مخبر بعد از شهادت رئیسی
محمد مخبر علاوه بر ۳ سال معاونت اولی رئیس دولت سیزدهم، سرپرستی ریاست جمهوری را در چندماه بعد از شهادت ابراهیم رئیسی نیز در رزومه خود به ثبت رساند. شاید آنچه بیش از همه مخبر را در دید افکارعمومی و سیاسی ها مطرح کرد همین ۲ ماه و اندی حضورش در این جایگاه بود.

سیاسیون چپ و راست به عملکردش در دوره انتقال و مدیریت دولت طی این دوماه نمره مثبت می دهند، نمره ای متفاوت از آنچه او در سه سال گذشته گرفته بود. آنچنان که حتی چهره های سیاسی چون حسن رسولی عضو جبهه اصلاحات و جعفرزاده ایمن آبادی نماینده اعتدال گرای ادوار مجلس، آن دوره ۲ ماهه را نقطه ای درخشان در کارنامه مخبر می دانند.

کنعانی مقدم، چهره سیاسی اصولگرا نیز خستگی ناپذیری و همراهی مخبر با رئیسی را از نقاط مثبت او قلمداد کرده و نمره بالای ۹ به عملکردش داده است.

اما سیاسیونی نیز هستند مانند منصور حققیت پور که محمد مخبر را در تراز معاون اولی ندانسته و به عملکردش نمره ۲ داده است.

دهقان؛ حقوقدانی با نگاه سیاسی
پَرش های مسئولیتی محمد دهقان، معاون حقوقی دولت سیزدهم در چند سال اخیر قابل تامل بوده است، او نمایندگی مجلس را برای حضور در شورای نگهبان رها کرد و به فاصله ای کوتاه این جایگاه حقوقدانی شورای نگهبان را برای حضور در دولت رئیسی کنار گذاشت.

عملکرد دهقان اما چندان نگاه های مثبتی را جلب نکرد و تلفیق نگاه حقوقی او با نگاه سیاسی اش او را گاها زیر نقد برد. آنچنان که منصور حقیقت پور درباره عمکلرد معاون حقوقی دولت سیزدهم به خبرآنلاین می گوید:«انسان کاملا سیاسی که دیدگاه های سیاسی خود را در مسائل حقوقی دخیل می کرد». وی به عملکرد او نمره صفر داده است.

حقیقت پور می گوید که گزینه هایی چون غلامرضا اسداللهی که در رزومه اش قاضی دیوان عالی کشور به ثبت رسیده و محمدعلی اسفنانی حقوقدان و با سابقه نمایندگی مجلس، برای این منصب در دولت چهاردهم مناسب هستند.

میرتاج الدینی اما از ۱ تا ۱۰ نمره ۸ به محمد دهقان می دهد و معتقد است بی حاشیه و خوب عمل کرده است.

آقای معاون سیاسی ناشناخته بود یا .../معاون پارلمانی چه نمره ای گرفت؟
محمد جمشیدی که جایگاه معاونت سیاسی را در دولت رئیسی داشت اما از ۷ چهره سیاسی محل رجوع ما نمره قابل قبولی نمی گیرد. چه سیاسیون اصولگرا چه اصلاح طلب و حتی اعتدالی یا شناختی از او ندارند یا عملکردش را قابل قبول نمی دانند و نمره ای پایین به عملکردش در دولت سیزدهم می دهند.

آنچنان که حسین کنعانی مقدم صراحتا می گوید شناختی از او ندارد و عباس زاده مشکینی هم تاکید دارد؛«همان ضریب مشارکت مردم در انتخابات نمره به عملکردشان است»

میرتاج الدینی البته نمره ۸ به جمشیدی می دهد و می گوید دیدگاه های رئیسی را خوب تشریح می کرده است.

سیدمحمد حسینی هم جایگاه معاونت پارلمانی را در ۳ سال حضورش در دولت رئیسی عهده دار بود، او هم وزارت احمدی نژاد را تجربه کرده بود هم نمایندگی مجلس را.

اما او که در ایام تبلیغات انتخاباتی نیز حضورش در میتینگ های انتخاباتی قالیباف حاشیه ساز شده بود، چه نمره ای از ۷ سیاستمدار گرفته است؟برخی چون حقیقت پور نمره ۳ یا ۴ را از ۱ تا ۱۰ به او می دهد و برخی چون میرتاج الدینی با نمره ۸ عملکرد او را قابل قبول می  داند.

حسن رسولی معتقد است که محمد حسینی شخصیت آرام و منصفی داشت اما توانایی و مهارت مدیریت تعارض و حل مساله اش بالا نبود. 
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdccspq002bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما