شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پروژه ایرانی : اعضای شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به سوالاتی پیرامون اعضای کمیته رفع فیلترینگ و فضای شورای برای حذف فیلتر پاسخ دادند.
ضرغامی
ضرغامی
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، صد روز از عمر دولتی که وعده رفع فیلترینگ داده بود، گذشت؛ همان دولتی که در کارزارهای انتخاباتی با عباراتی نظیر «وقتی صحبت می کنیم همه ما موافق برداشته شدن فیلترینگ و برخورد کرامت آمیز با زنان هستیم اما معلوم نیست چه کسی حجاب بان ها را داخل مترو می گذارد» ادعاهای رقبا درباره رفع فلیترینگ را زیر سوال برد و آنها را از میدان بیرون کرد؛ و حالا زمانی است که جامعه انتظار دارد؛ الوعده وفا!
 
شاید وعده رفع فیلترینگ از جمله وعده هایی بود که در حافظه مسعود پزشکیان ماندگار شده، حداقل برآیند رفتارها و صحبت های او این نکته را تایید می کند. کما اینکه در اولین نشست با خبرنگاران گفت رفع فیلترینگ در دستور کار دولت قرار دارد و این مورد را در شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی هم مطرح می کند. اما این همه صحبت های پزشکیان بعد از ریاست جمهوری درباره رفع فیلترینگ نبود چراکه در همان نشست گفت سریع تر رفع فیلتر انجام می شود.

بعد از این اظهارات شهریور ماه پزشکیان درباره فیلترینگ، دیگر هیچ نقل قول مستقیمی از طرف او درباره تلاش های دولت برای رفع فیلترینگ منتشر نشد. غیر از اینکه بعضاً معاونین و اطرافیان او از معایب فیلترینگ و بی اثر بودن آن می گفتند.
 
با گذشت حدود ۲ ماه از اظهارات صریح پزشکیان درباره رفع فیلترینگ، ۲۲ آبان ماه اخبار رفع فیلترینگ دوباره به سمت نقل قول مستقیم از رئیس جمهور چرخید. قضیه از این قرار بود که پزشکیان در دومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم موضوع رفع فیلترینگ را مطرح کرد و بررسی آن را بر عهده کمیته ای متشکل از اعضای این شورا گذاشت.
 
این اظهارات پزشکیان درباره رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی خیلی بی مقدمه هم نبود، او قبل از هر مساله‌ای از نارضایتی مردم بابت فیلترینگ گفت و حتی قبل از این بنا به گفته محمد آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی اوایل مهرماه فراخوانی با محوریت رفع فیلترینگ برای دستگاه هایی ارسال کرده بود، که هر کدام راهکار خود را برای رفع فیلترینگ بدهند اما فقط ۸ دستگاه راهکار ارائه کردند که همین ۸ مورد هم قرار است در کمیته بررسی و نتیجه آن اعلام شود، بنابراین پزشکیان بعد از نشست خبری اقدامات عملی برای رفع فیلترینگ را شروع کرده بود اما در سکوت.
 
تندروها همچنان مخالف رفع فیلترینگ
اما بعد از همین جلسه رفع فیلترینگ بود که به پشتوانه اهتمام پزشکیان برای حذف فیلترینگ «هر چه سریع تر» در ادبیات شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور و محمد آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی جا باز کرد و مشخص شد رفع فیلترینگ به صورت ضرب الاجلی در دولت پیگیری می شود و حتی خود پزشکیان هم در جمع خبرنگاران تاکید کرد که مباحث در مورد رفع فیلتر ادامه دارد.
 
بررسی راهکارهای رفع فیلترینگ در حالی در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد که حدود ۳ روز قبل از این رضا تقی پور، عضو حقیقی این شورا همان شرط هایی که باعث تداوم فیلترینگ شده را تکرار کرد تا آن نگاه متناقض به رفع فیلترینگ را بیشتر از قبل نمایان کند. شاید هم تقی پور با این ادعاها به دنبال بیان این نکته بوده که مخالفان رفع فیلتر همچنان بر سر حرف خود هستند و نمی گذارند که رفع فیلتر صورت بگیرد. همان طیفی که نه تنها در شورای عالی فضای مجازی نماینده دارد بلکه در مجلس و خارج از آن هم حضور دارند و اتفاقا به دنبال طرح های متنوع دیگری در زمینه فیلترینگ هستند، همان طرح هایی که حمید رسایی ریاست کمیته برنامه ریزی طرح فیلترینگ جدید را برعهده دارد و هویت دو عضو دیگر کمیته هم فعلا پنهان است.
 
عضو شورایعالی فضای مجازی: گزارش های رفع فیلترینگ کامل نبودند
به نظر می رسد پنهان کردن اعضا منحصر به کمیته طرح جدید فیلترینگ به ریاست رسایی نیست و از قضا اعضای کمیته رفع فیلترینگ شورای عالی فضای مجازی هم مشخص نیستند؛ کما اینکه محمد حسن انتظاری که در حال حاضر عضو شورای عالی فضای مجازی است، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین از گفتن نام اعضای حاضر در کمیته رفع فیلترینگ طفره رفت.
 
البته انتظاری در گفتگویی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشت، صحبت های دیگری هم درباره چرایی به نتیجه نرسیدن شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلترینگ مطرح کرد. او گفت: گزارش هایی که در جلسه ارائه شدند، کامل نبودند، مقداری بر روی آن بحث و تبادل نظر شد که در نهایت به پیشنهاد پزشکیان قرار شد در کمیته ای بررسی شود که ترکیب اعضای کمیته را بر عهده دبیر شورا گذاشته که از اعضای شورا و نمایندگان دستگاه ها در آن حضور داشته باشند.
 
وی در مورد توافق اعضای شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ افزود: این قضیه ابعاد مختلف دارد و بحث بسیار فنی است اما موارد فنی آن دقیق ارائه نشده بود و علاوه بر این بحث های اجتماعی هم دقیق ارائه نشده بودند. در مجموع گزارش ها کامل نبود و نمی شد بر روی آنها اتفاق نظر صورت بگیرد.

انتظاری در واکنش به اینکه فکر می کنید مواضع سیاسی تا چه اندازه مانع به نتیجه نرسیدن بحث رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی شد، تصریح کرد: در شورای عالی فضای مجازی بحث تخصصی مطرح است و شاید دغدغه افراد برای کشور بیشتر از هر بحثی باشد. این بحث ها در کشورهای مختلف هم وجود دارد، تصمیم می گیرند برای مثال در آمریکا و فرانسه هم اگر لازم بدانند خیلی محدودیت ایجاد می کنند و یا به نحو دیگری عمل می کنند، که روند آن بستگی به هر کشوری دارد.
 
این عضو شورای عالی فضای مجازی در واکنش به اینکه برخی مانند رسایی در مجلس و حتی خارج از آن به دنبال طرح جدیدی برای فیلترینگ و مخالفت با رفع فیلترینگ هستند، این موارد تا چه اندازه با بحث شورا در تناقض قرار دارند، خاطرنشان کرد: واقعا در جریان نیستم. ولی اگر افراد تخصص کافی در این مورد نداشته باشند، طرح های آنها هم شبیه همین طرح هایی می شود که سه شنبه شب به شورا آمدند و قرار شد بر روی آنها بحث شود.
 
سکوت آقامیری درباره ترکیب کمیته بررسی رفع فیلترینگ
با تاکید انتظاری مبنی بر اینکه محمد آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی ترکیب اعضای کمیته رفع فیلترینگ را مشخص می کند، خبرگزاری خبرآنلاین با آقامیری تماس گرفت که سخنگوی او اعلام کرد آقامیری قصد مصاحبه ندارد و بنای گفتن نام اعضای کمیته را هم ندارد.
 
ضرغامی: هر کسی گفت می خواهم عضو کمیته رفع فیلتر شوم، رئیس جمهور گفت باشد
ولی عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: آقای رئیس جمهور تاکید کرد که خیلی ها در این مورد نظر بدهند و هر کسی که در جلسه گفت ما هم باید عضو کمیته مذکور باشیم، او گفت باشد، شما هم عضو باشید.
 
وی در واکنش به این پرسش که خود شما هم عضو این کمیته هستید یا خیر، افزود: من بخواهم می توانم عضو کمیته باشم اما به اندازه کافی دوستان در آنجا حضور دارند.
 
ضرغامی در پاسخ به اینکه برآیند شما از عملکرد کمیته به چه صورت است و آیا به نتیجه مطلوب خواهد رسید یا خیر، تصریح کرد: راهبرد رضایت مردم است و خود من از این حمایت می کنم، رئیس جمهور هم همین نکته را می گوید و اعضا هم به همین موضوع اعتقاد دارند. در نتیجه رضایت مردم راهبرد اصلی است. بحث های خوبی در جلسه شورای عالی فضای مجازی مطرح شد و قرار شد دو هفته آینده جلسه برگزار شود.

رفع فیلترینگ هم مانند لایحه عفاف و حجاب به پستو می‌رود؟
هر چند ضرغامی مانند انتظاری به صراحت اعلام نکرد که نام اعضای کمیته رفع فیلترینگ شورای عالی فضای مجازی را نمی گوید اما او هم به نوعی اسامی اعضا را نگفت و به نظر می رسد قرار است این بار رفع فیلترینگ اصل هشتاد و پنجی شود و مانند لایحه عفاف و حجاب در پستو بررسی شود، منتها با این تفاوت که در کمیته رفع فیلترینگ دولت حضور دارد و انتظار می رود پزشکیان شفاف و بی پرده در این مورد با مردم صحبت کند همانطور که او دوره نمایندگی در مورد ناآرامی های بعد از جانباختن مهسا امینی می گفت باید شفاف با مردم صحبت کرد یا در دوره تبلیغات انتخاباتی می گفت هر جا که قرار باشد بدزدند، ببرند و بخورند نیاز است که با مردم شفاف بود.
 
بنابراین انتظار این است که با توجه اظهارات معاونین رئیس جمهور و سخنگو در مورد مافیای فیلترینگ، دولت چهاردهم به صراحت مفاد جلسه کمیته رفع فیلترینگ را با مردم در میان بگذارند و این مافیا را به مردم معرفی کنند؛ چراکه به گفته خود پزشکیان این حق مردم است که بدانند.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcgzq9t7ak9ww4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما