شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۸
کد مطلب : 431345
منبع : ايسنا
وزیر اقتصاد خبر داد:

سیاست دولت تک نرخی شدن ارز است/نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی تامین می‌شود

پروژه ایرانی : وزیر اقتصاد بر تک‌نرخی شدن ارز تاکید کرد و گفت: سیاست دولت این است که اختلاف بین نرخ ارز واردکننده و صادرکننده وجود نداشته باشد و این سیاست قطعی و تاکید شده رییس جمهور و تیم اقتصادی دولت است؛ زیرا اگر صادرکنندگان دغدغه ارزی نداشته باشند، خودشان مایل به تحویل ارز می‌شوند.
سیاست دولت تک نرخی شدن ارز است/نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی تامین می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، عبدالناصر همتی ۲۴ آبان ماه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی که در تبریز برگزار شد، صادرات را جزو راهکار های اصلی دولت برای حل مشکلات اقتصادی عنوان کرد و افزود: ما بعد از ۲۸ سال برگزاری همایش و جلساتی این چنینی نباید مانعی مقابل پای صادرکنندگان و تولیدکنندگان داشته باشیم ولی متاسفانه در عمل این‌گونه نیست.

وی تحریم های ظالمانه را عامل وارد شدن اثرات بسیار منفی به شرایط اقتصادی و حکمرانی کشور دانست و گفت: تحریم بر موضوع و شیوه حکمرانی، اداره و سیاست‌گذاری‌ها تاثیر بسیاری گذاشته است.

به گزارش ایسنا، وی به همکاری و همراهی تمام و کمال مجلس و دولت در راستای حل مشکلات اقتصادی تاکید کرد و گفت: دولت و مجلس به طور جدی مصمم هستند تا مشکلات را از راه تولید کنندگان و صادرات بردارند.

همتی با اشاره به میزان صادرات کشور گفت: حجم صادرات باید به طور جدی افزایش یابد، زیرا اکنون ۱۰ کشور اول آسیا، سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار صادرات دارند، درحالی که کل صادرات ایران با نفت، به بالای ۹۰ میلیارد دلار هم نمی‌رسد.

وی مسائل و مشکلات اقتصادی تولیدکنندگان را تشریح کرد و افزود: کشور تحت تاثیر تحریم با کسری بودجه و مشکلات ناترازی انرژی و صندوق‌های بازنشستگی مواجه شده ولی مهم‌تر از آن ناترازی بانک‌ها، بودجه، نقدینگی و سیاست‌های پولی و ارزی است که در جلسه هفته قبل ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، به طور جدی بحث و تصمیماتی در این خصوص گرفته شد که طی هفته های آینده به صورت منظم اطلاع رسانی خواهد شد.

همتی از تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی و بخش خصوصی از طرق مختلف در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: سال ۹۶ نرخ دلار قریب به چهار هزار تومان و حجم حقیقی نقدینگی ۳۶۰ میلیارد دلار بود، ولی امروز با وجود افزایش چندین برابری نرخ دلار، حجم نقدینگی کشور به ۱۴۰ میلیارد دلار کاهش یافته است؛ و به همین دلیل تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، از نبود نقدینگی گلایه می‌کنند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه آمریکا با تلاش های خود می‌خواهد ایران در لیست سیاه FATF بماند و به تحریم های ظالمانه خود مشروعیت بخشد، گفت: کشورهایی چون چین، روسیه و کوبا به نوعی تحریم هستند، ولی همگی تلاش دارند تا وارد لیست سیاه نشوند. اما آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی برای تحریم ایران تلاش می‌کند تا ایران در لیست سیاه بماند، از سویی اقدام تقابلی FATF علیه ایران عملا باعث درز اطلاعاتی ایران می‌شود.

وی تصریح کرد: ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا از روش‌های مختلفی چون طرح های پیشران و فعالیت‌های اقتصادی مولد به تولید تزریق کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی صادرات نرخ ارز غیر واقعی است، ولی اگر این فاصله رفع شود به صورت خودکار تولیدکنندگان انگیزه برای برگشت ارز را خواهند داشت.

عبدالناصر همتی هم‌چنین پیام ارسالی رییس جمهور به بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی را قرائت کرد.

آذربایجان شرقی پلی میان شرق و غرب جهان برای صادرات غیرنفتی است

به گزارش ایسنا، بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش به حل برخی از موانع اقتصادی از جمله FATF تاکید کرد و افزود: انعطاف پذیری نیز مولفه هایی دارد که شامل انعطاف پذیری در پذیرش استاندارد و پیمان های جهانی مانند FATF ، تعامل با بازارهای جهانی، اصلاح نظام ارزی و حرکت به سمت ارز تک نرخی و انعطاف‌پذیری در موقعیت جغرافیایی و فعال کردن کریدورهای اقتصادی است.

وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی پلی میان شرق و غرب جهان برای صادرات غیرنفتی است، به جایگاه آذربایجان در ایران تاکید کرد و افزود: برای رسیدن به موقعیت ترانزیتی ویژه باید دیپلماسی اقتصادی در استان فعال شود و نقش گذشته این استان در این زمینه که ۱۱ مرکز دیپلماسی در گذشته داشت، احیا و بازتعریف شود، ولی دولت به تنهایی نمی‌تواند این امر را تحقق بخشد و اتاق بازرگانی با سابقه بلندی که در دیپلماسی اقتصادی در طول تاریخ داشته است، باید همراه دولت در حل این مسئله باشد.

سرمست به کاهش وابستگی دولت به درآمد های نفتی و فرآورده های پالایشگاهی تاکید کرد و افزود: راه های مختلف و متعددی همچون ایجاد پارک‌های فناوری، توجه به استارت آپ‌ها، صنایع دانش بنیان، توسعه صادرات غیرنفتی، استفاده از فرصت‌های ترانزیت، تبدیل استان به هاب منطقه‌ای و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه از جمله گرجستان، ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و روسیه برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی وجود دارد.

عضویت ایران در پیمان‌های بین‌المللی، ظرفیت بسیار فراوانی برای برقراری ارتباط با اقتصاد کشورهای پیشرفته دنیا دارد

به گزارش ایسنا، عبدالرسول مهاجر معاون دیپلماسی و اقتصادی وزارت امور خارجه نیز  روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی که در تبریز برگزار شد، به نقش وزارت امور خارجه در حل مشکلات اقتصادی تاکید کرد و افزود: مخصوصاً بعد از موضوع برجام انتظارات زیادی از وزارت امور خارجه وجود دارد.

وی به نظارت و پیگیری شخصی دکتر پزشکیان در امورات کشوری اشاره کرد و ادامه داد: رییس جمهور شخصا بخش‌های دولتی و اقتصادی را اداره و نظارت می‌کند که امیدوارم این تلاش و اقدامات منشأ خیر و برکت باشد.

وی راه برون رفت از این وضعیت اقتصادی را توجه به بخش خصوصی دانست و گفت: بدون توجه و اهمیت به بخش خصوصی نمی‌توانیم موفق شویم.

مهاجر با بیان اینکه باید اقتصاد را یک محور برای امنیت و مسائل مهم کشوری بدانیم، افزود: وزارت امورخارجه تلاش‌های بسیاری در راستای حل مشکلات اقتصادی کرده است و در این راستا نیز سفر آقای پزشکیان به نیویورک نقطه عطفی برای حل اختلافات بود.

وی به خباثت های رژیم صهیونیستی بر علیه سیاست خارجی ایران اشاره کرد و افزود: ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران بعد از مراسم تحلیف ریاست جمهوری و اختلافات داخلی مشکلات زیادی را در روابط خارجی ایجاد کرده است.

وی با بیان این‌که در زمینه ایجاد تعرفه های کالایی تجربه چندانی نداریم، گفت: همسایه ما کشور ترکیه ۴۷ سند تعرفه‌ای با کشور های خارجی دارد، ولی ما در این زمینه خیلی عقب مانده‌ایم و بخش خصوصی باید با فشار آوردن برای امضای چنین سندهایی، مسیر را برای رقابت اقتصادی باز کند.

معاون دیپلماسی و اقتصادی وزارت امور خارجه نقش عضویت ایران در پیمان‌های بین‌المللی را بسیار مثمرثمر دانست و گفت: پیمان‌های D۸، شانگ‌های، اکو و بریکس که با زحمات شهیدان رییسی و امیر عبدالهیان به ثمر نشست، ظرفیت بسیار فراوانی برای برقراری ارتباط اقتصاد کشور با اقتصاد کشورهای پیشرفته دنیا دارد.

در پایان این مراسم از دو سند تاریخی اطاق تجارت تبریز رونمایی شد و هم‌چنین از صادرکنندگان نمونه استانی در سال ۱۴۰۲ تجلیل و قدردانی بعمل آمد.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdchkznkm23nxxd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما