شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۱
کد مطلب : 431972
منبع : ورزش سه

نکیسا: صداوسیما هزاران میلیارد از فوتبال درآمد دارد

پروژه ایرانی : مدیرعامل ذوب‌آهن در واکنش به بحث حق پخش تلویزیونی گفت: مهم‌ترین منبع درآمد در صنعت فوتبال که اثرات آن باعث افزایش درآمد کشورها و توسعه باشگاه‌های ورزشی می‌شود، حق پخش تلویزیونی مسابقات است. پرداخت آن شرایط با ثبات‌تری را به باشگاه‌ها می‌دهد و باشگاه به نسبت جایگاهی که در لیگ دارد، حق پخشی برای خود در نظر می‌گیرد و روی آن حساب می‌کند.
نیما نکیسا
نیما نکیسا
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، نیما نکیسا، مدیرعامل باشگاه ذوب‌آهن اصفهان درباره مسئله حق پخش تلویزیونی با بیان اینکه «صداوسیما تاکنون از چند صد هزار میلیارد تومان از حق پخش تلویزیونی که پرداخت نکرده اندوخته مالی داشته است.» گفت: سال‌ها است که متاسفانه درگیر این معضل هستیم و تا نهادهای بالا دستی به خصوص سیاست‌گذاری صداوسیما به این نتیجه نرسد که به فوتبال و توسعه اقتصادی آن کمکی کند، کاری صورت نخواهد گرفت. چیزی که در فوتبال دنیا لیگ‌ها را در حوزه باشگاهی باکیفیت کرده این است که سالانه مبلغی به عنوان حق پخش تلویزیونی به تیم‌ها تزریق می‌شود. درآمدهای حوزه فوتبال زیر مجموعه‌هایی مانند بلیت فروشی، جذب اسپانسر، تبلیغات دور زمین و عرضه سهام باشگاه‌ها در بورس دارد که این‌ها جمع می‌شوند و در نهایت خروجی آن پخشی است که تلویزیون انجام می‌دهد. صداوسیما تاکنون چند صد هزار میلیارد تومان از حق پخش تلویزیونی که پرداخت نکرده، اندوخته مالی داشته است. مهم‌ترین منبع درآمد در صنعت فوتبال که اثرات آن باعث افزایش درآمد کشورها و توسعه باشگاه‌های ورزشی می‌شود، حق پخش تلویزیونی مسابقات است.
 
مدیرعامل ذوب‌آهن با اشاره به اینکه «پرداخت حق پخش شرایط با ثبات‌تری را به باشگاه‌ها می‌دهد.» ادامه داد: حق پخش بین بازی‌ها تفاوت دارد. بازی استقلال و پرسپولیس و دیدارهای تیم ملی در جام جهانی، حق اسپانسری تبلیغات تلویزیونی به مراتب ضریب مالی بالاتری نسبت به مواقع عادی دارد. حق پخش تلویزیونی چنان ارزشی دارد که گفته می‌شود ۳۰ تا ۶۰ درصد درآمد کل فوتبال کشورهای صاحب لیگ‌های حرفه‌ای دنیا از همین طریق است. این خیلی عدد بالایی‌ است. امیدوارم که آقای دنیامالی که از جنس ورزش هستند و آقای تاج و تمامی عزیزانی که با امضای خود می‌توانند کمک کنند، حق پخش تلویزیونی را به فوتبال کشور تزریق کنند تا باشگاه‌ها را از ورشکستگی نجات دهند. یک باشگاه خصولتی مانند ذوب‌آهن بودجه محدودی دارد. بودجه باشگاه‌ ذوب‌آهن برای تمامی پرداختی‌های خود ۲۴۰ میلیارد تومان است که منجر به زیان انباشته می‌شود. مردم آن‌قدری صبور نیستند که شما به سمت سازندگی بروید.
 
نکیسا ادامه داد: پیکان و سایپا به سمت سازندگی رفتند ولی سقوط کردند یا صنعت نفت آبادان که به دلیل مسائل مالی سقوط کرد یا ابومسلم و سیاه جامگان که اکنون وجود ندارند. این موضوع شرایط با ثبات‌تری را به باشگاه‌ها می‌دهد و باشگاه به نسبت جایگاهی که در لیگ دارد، حق پخشی برای خود در نظر می‌گیرد و روی آن حساب می‌کند. وقتی حق پخش باشد از دیگر مسائل مانند فروش پیراهن و.. هم درآمدزایی افرایش می‌یابد. زمانی که شما از این موضوع درآمدی نداشته باشید یعنی ویترینی برای ارائه ندارید. لباسی تولید کردید که هیچ ویترینی برای فروش آن ندارید. حق پخش یک پکیج کامل است که متولی، امتیاز آن را به چند بخش می‌فروشد. 
 
نیما نکیسا که معتقد است «حق پخش یک بازی برد - برد است» اظهار کرد: نه تنها باشگاه‌ها و مربیان که بازیگران و سازندگان این سریال که در عرصه ورزش هستند، نفعی نمی‌برند بلکه آن‌ها از شبکه‌های مختلف به انواع گوناگونی مورد هجمه قرار می‌گیرند. در سال‌های گذشته تیم‌هایی که خصوصی بودند، یک جایی زیر بار مالی کم آوردند چرا که هر سال رقابت سخت‌تر می‌شود. ذوب‌آهن با بودجه باشگاهی ۱۸۰ میلیارد تومان، سال گذشته پنجم شد اما با این بودجه امسال تیم سقوط خواهد کرد، چون همه هزینه‌ها از پروازها، هتل‌ها، البسه و.. افزایش یافته است. اگر سال گذشته پرواز رفت و برگشت به تبریز را با مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان می‌گرفتیم، اکنون باید ۹۰۰ میلیون تومان هزینه کنیم. این از درآمدهای من کم نمی‌شود بلکه از بودجه خرج می‌شود. زمانی که متولی، امتیاز را به چند شبکه خاص می‌فروشد، شبکه‌ها مجاز هستند که در ازای پرداخت مبلغ معینی یا ارائه خدمات تهاتری مسابقات را پخش کنند. اکنون در این تصمیمات دچار یک تناقض شده‌ایم و جامعه آماری بالای مخاطبان امکان پخش آگهی‌ها را برای شبکه‌ها فراهم می‌کند که موجب می‌شود که تمام هزینه‌هایی که برای خرید امتیازات حق پخش تلویزیونی صرف شده، جبران شود و حتی سودهای بسیار زیادی هم نصیب آن‌ها شود. این یک بازی برد برد است، هم برای صاحب شبکه و هم برای تیم‌ها. معمولاً ارگان‌های مختلف ورزشی حق پخش تلویزیونی خود را در یک مراسم رسمی به مزایده می‌گذارند.
 
مدیرعامل ذوب‌آهن در پایان درباره تاثیر حق پخش بر فوتبال پایه گفت: با برقراری حق پخش فوتبال پایه ما قوت می‌گیرد، یک سال با تیم نوجوانان پنجم جهان می‌شویم اما ناگهان دو بار حذف زودهنگام داریم. چون ما کارخانه تولید نداریم، کارخانه مواد می‌خواهد و مواد هم منابع اقتصادی می‌خواهد. شما باید منابع اقتصادی را تامین کنید تا بتوانید این گردونه چرخه سازندگی را به حرکت در بیاورید. زمانی که نتوانید سوخت برسانید کارخانه هم تولیدی ندارد تا محصول ارائه کند. در نتیجه فوتبال پایه دچار فساد می‌شود که اکنون بچه‌هایی می‌توانند فوتبالیست شوند که از تمکن مالی بهتری برخوردارند.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcd5f0oxyt0sn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما