شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پروژه ایرانی : سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران در اجلاس «گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه» در مصر شرکت می‌کنند.
بقایی
بقایی
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه و در یک نشست خبری، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت: در این هفته اجلاس «دی-۸» در مصر برگزار می‌شود و رئیس‌جمهور و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت می‌کنند.
 
دی-۸ یا هشت کشور اسلامی در حال توسعه شامل کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است.

بازگشایی سفارت ایران در سوریه نیازمند اطمینان از امنیت کارکنان و دیپلمات‌هاست
 
بقائی در این نشست در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه سفیر ایران در سوریه خبر از بازگشایی قریب الوقوع سفارت ایران در دمشق داده است و این سفارتخانه چه زمانی بازگشایی می‌شود، گفت: من ترجیح می‌دهم که از واژه قریب‌الوقوع استفاده نکنم. بازگشایی سفارت نیازمند مقدماتی است که مهم‌ترین آن اطمینان از امنیت کارکنان و دیپلمات‌های ایران در آنجاست.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران گفت: این موضوع در دستور کار است و به مجرد اینکه شرایط لازم از جهت تامین امنیت و سیاسی فراهم شود، این کار را انجام می‌دهیم.

ترکیه روایت‌ خود را از تحولات سوریه دارد
 
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست در پاسخ به سوالی در مورد روایت‌های منتشر شده از مقامات برخی از کشورها در در مورد تحولات سوریه از جمله اظهارات وزیر خارجه ترکیه در این ارتباط و ادعای او مبنی بر هماهنگی با ایران و روسیه در ارتباط با این تحولات و کناره‌گیری بشار اسد از قدرت گفت: خیلی طبیعی است که کشورها روایت‌های خود را از تحولات داشته باشند.
 
او با ارائه توضیحاتی در مورد رایزنی‌های صورت گرفته در دوحه پیش از سقوط دمشق در نشست آستانه و نشست سه کشور آستانه و ۵ کشور عربی منطقه گفت: در این ۲ نشست بر ضرورت توقف درگیری‌ها و گفت‌وگو بین معارضین و دولت سوریه با هدف جلوگیری از گسترش تروریسم و جلوگیری از ایجاد خلا در سوریه و نقض حاکمیت ارضی این کشور تاکید شد.
 
بقائی افزود: این نگرانی‌ها، نگرانی‌های مشترک بود و تلاش کشورهای شرکت کننده در دونشستی که در دوحه برگزار شد این بود که مانع بروز چنین وضعیتی در سوریه شوند.
 
او در ادامه گفت: حضور ما در سوریه مبنائی و اصولی بود و خروج ما از سوریه هم مسوولانه بود. ما در سوریه به دنبال کشورگشایی، سلطه جویی و احیای امپراتوری‌های گذشته نبودیم و آنچه که در سوریه برای ما مهم بود، کمک به تامین امنیت سوریه در مبارزه با تروریستم بود. آنچه که تا آخرین لحظه برای ما مهم بود، کمک به حفظ امنیت و تمامیت ارضی سوریه به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه بود، چراکه ما معتقدیم ناامنی در یک از کشورهای منطقه بر امنیت کل منطقه تاثیرگذار است.
 
روند گفت‌وگوهای ایران و اروپا ادامه می‌یابد
 
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط زمان برگزاری دور جدید گفتگوهای ایران و اروپا گفت: زمان دقیق برگزاری دور جدید این گفت‌وگوها هنوز مشخص نشده است ولی این تفاهم شده است که این روند ادامه پیدا کند.
 
او همچنین در مورد نامه سه کشور اروپایی به سازمان ملل و شورای امنیت در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران و تهدید آن‌ها به استفاده هرچه زودتر از مکانیزم ماشه گفت: این نامه‌نگاری موضوع جدیدی نیست و ما نیز پاسخ مستدل خود را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردیم و و در بیانیه‌ای که از طرف سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران منتشر شد، مواضع خود را بیان کردیم.
 
بقائی با بیان اینکه ما این روش را سازنده نمی‌دانیم، گفت: برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز بوده و سال‌هاست که این موضوع اثبات شده است و و این نامه‌نگاری‌ها تاثیری بر رویکرد ایران در ارتباط با برنامه صلح آمیز هسته‌اش ندارد.
 
او تاکید کرد: رویکرد سیاست زده و تلاش برای فشار به ایران تاثیری ندارد و از لحاظ حقوقی هم مبنایی ندارد.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcdnx0ozyt0sj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما