شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ , 18 Jan 2025
پروژه ایرانی : ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با ادعای اینکه « ایران ممکن است تصمیم بگیرد که توان بازدارندگی خود را بازسازی کند و برنامه تسلیحاتی خود را که در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده بود، از سر گیرد»، گفت: اما ما هیچ نشانه‌ای از چنین تصمیمی امروز مشاهده نمی‌کنیم، اما به دقت آن را پیگیری می‌کنیم.
ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا
ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، رئیس سیا در گفت وگویی رادیویی بامداد شنبه درباره ایران، روسیه، تلاش‌ها برای آتش‌بس در جنگ اسرائیل و حماس و ظهور مجدد گروهک تروریستی داعش صحبت کرد.
 
ویلیام برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبه اختصاصی و طولانی با رادیو ملی آمریکا (ان.پی.آٰر) با ادعای اینکه « ایران ممکن است تصمیم بگیرد که توان بازدارندگی خود را بازسازی کند و برنامه تسلیحاتی خود را که در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده بود، از سر گیرد»، اعتراف کرد: اما ما هیچ نشانه‌ای از چنین تصمیمی امروز مشاهده نمی‌کنیم، اما به دقت آن را پیگیری می‌کنیم.
 
آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس
 
برنز در پاسخ به آتش بس در غزه نیز گفت: در حال حاضر، هنوز فکر می‌کنم که فرصتی وجود دارد. یعنی من یاد گرفتم نباید امیدهایم را به مذاکرات آتش‌بس و گروگان‌ها زیاد بالا ببرم. با این حال، فکر می‌کنم هنوز احتمال دستیابی به توافق وجود دارد و این دولت قطعاً تا تاریخ ۲۰ ژانویه تمام تلاش خود را خواهد کرد.

وی افزود: هماهنگی با دولت جدید در این مسئله خوب بوده و رئیس‌جمهور منتخب ترامپ نیز علاقه‌اش را برای تلاش به منظور رسیدن به توافق قبل از مراسم تحلیف اعلام کرده است.
 
برنز در پاسخ به تهدید ترامپ که گفته بود که اگر گروگان‌ها آزاد نشوند یک جهنم در خاورمیانه به راه خواهد انداخت نیز گفت: به نظرم، فاصله‌ها بین طرفین کاهش یافته است. هم‌اکنون یک هیئت اسرائیلی در دوحه است که از طریق مذاکرات غیرمستقیم که توسط قطری‌ها مدیریت می‌شود، با حمایت مصری‌ها و ما در حال کار هستند. بنابراین، فکر می‌کنم هنوز احتمال وجود دارد.
 
وی افزود: نکته‌ای که همیشه به یاد می‌آورم این است که موضوع مورد بحث فراتر از جزئیات فنی و نوشتاری در متن مذاکرات است و دارای اهمیت و پیامدهای بسیار مهمتری است. این فقط درباره متن مذاکرات نیست. این درباره انسان‌هاست. این درباره گروگان‌هایی است که در غزه نگهداری می‌شوند. این درباره خانواده‌های آنهاست که من به طور منظم با آنها ملاقات می‌کنم. این همچنین درباره غیرنظامیان غزه است که هم‌اکنون در شرایط وحشتناکی به سر می‌برند و به ویژه در این زمستان شدیداً رنج می‌برند. بنابراین، دلایل زیادی وجود دارد که رهبران سیاسی باید درک کنند که دیگر کافی است. اکنون زمان آن فرا رسیده که توافقی صورت گیرد. من واقعاً فکر می‌کنم که مذاکرات به صورت جدی جریان دارد و حداقل احتمال رسیدن به توافق در هفته‌های آینده وجود دارد.
 
چالش‌های پیش روی آمریکا
 
برنز در این مصاحبه، ضمن تشکر از رسانه‌ها برای پوشش فعالیت‌های آژانس، تاکید کرد که رقابت با چین و روسیه از جمله مهم‌ترین چالش‌های پیش روی آمریکا است.
 
وی همچنین در مورد اهمیت هوش مصنوعی در جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات و مقابله با تهدیدات سایبری هشدار داد.
 
جنگ اوکراین
 
برنز با اشاره به اینکه مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اوکراین نیازمند فشار مستمر بر مسکو است، با متهم کردن رئیس جمهوری روسیه، مدعی شد: پوتین فردی نیست که به راحتی کوتاه بیاید. او کنترل و ارعاب را باور دارد.
 
وی همچنین بر اهمیت حمایت مستمر از اوکراین برای حفظ فشار بر روسیه تاکید کرد.
 
خطر دوباره ظهور داعش
 
برنز با اشاره به حملات اخیر داعش، از افزایش خطر این گروه تروریستی خبر داد.
 
وی تاکید کرد که شاخه خراسان داعش در جنوب آسیا تهدیدی جدی محسوب می‌شود.
 
روابط با چین
 
برنز در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به افزایش رقابت با چین، بر اهمیت سرمایه‌گذاری در فناوری‌های جدید و تقویت روابط با بخش خصوصی برای مقابله با تهدیدات سایبری از سوی چین تاکید کرد.
 
وی همچنین به افزایش نفوذ چین در عرصه جهانی اشاره کرد.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcb5aba8rhbfgp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما