يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ , 10 Nov 2024
پروژه ایران : نشریه آمریکایی در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت که تلاش‌های آمریکا برای «پاسخ منسجم» ضد یمنی‌ها به دلیل اختلافات بین هم‌پیمانان عرب آمریکا شرایط را دشوار کرده است.
چند دستگی و اختلاف متحدان عرب آمریکا در مقابله با ارتش یمن
چند دستگی و اختلاف متحدان عرب آمریکا در مقابله با ارتش یمن
به گزارش پروژه ایران، نشریه آمریکایی بلومبرگ، به نقل از منابع مطلع در واشنگتن نوشت که مقابله با یمنی‌ها به دلیل اختلافات میان هم‌پیمانان عرب آمریکا با مانع بزرگی مواجه شده است و مواضع عربستان سعودی هم‌راستا با آمریکا نیست و این موضوع پاسخ نظامی به یمن در دریای سرخ را با مانع بزرگی همراه کرده است.

به گفته این منبع، در حالی که امارات خواستار اقدام نظامی علیه یمنی‌ها است، اما عربستان سعودی خواستار راه‌حلی میانه‌رو است و ترس این را دارد که هرگونه جنگی باعث تحریک یمنی‌ها شود.

در این راستا، یک مقام سعودی به بلومبرگ گفت: «اقدام نظامی ممکن است آتش‌بس بین یمن و عربستان سعودی را به خطر بیندازد و تلاش ریاض برای دستیابی به توافق آتش‌بس دائمی با صنعا را ناکام بگذارد».

از سوی دیگر خبرگزاری بلومبرگ به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که کاخ سفید از طریق عمان و دیگر میانجی‌ها با یمنی‌ها در ارتباط است و از آنها می‌خواهد که حمله‌ها را متوقف کنند.

یک سخنگوی نیروهای یمنی نیز به این خبرگزاری گفت: «ما این تماس‌ها را تأیید می‌کنیم، اما تا زمانی که اسرائیل نبرد در غزه را متوقف نکند، به حمله‌های خود ادامه خواهیم داد».

اما تنها عربستان سعودی نیست که با اقدام نظامی آمریکا علیه صنعا مخالف است؛ یک منبع مطلع مصری نیز به وبگاه العربی الجدید گفت که این کشور قصد ندارد وارد هیچ ائتلافی علیه نیروهای یمنی شود.

این منبع مصری گفت که قاهره همچنان بر موضع خود برای حل تنش‌ها و بحران‌ها از طریق رایزنی با طرف‌های مختلف پایبند است و در خصوص امنیت دریای سرخ نیز تنها به نقش‌آفرینی در چارچوب «نیروهای مشترک ۱۵۳» اکتفا می‌کند. ائتلافی که در سال ۲۰۲۱ از ۳۴ کشور با هدف «تأمین امنیت دریایی» و «توانمندسازی نیروهای دریایی در دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن» تشکیل شد.

به گفته او مصر برای رفع نگرانی خود در خصوص کانال سوئز، سیاست‌های اصولی و مشخصی را در دستور کار قرار داده است. او گفت: «ارتباطات مستمری بین مصر و ایران از یک سو و بین مصر و حوثی‌ها از سوی دیگر برقرار است؛ مدتی است که ارتباطات از طریق کانال‌های امنیتی بین مصر و حوثی‌ها برقرار است و این کانال‌ها عمدتاً با هدف تضمین امنیت دریانوردی در دریای سرخ به طور کلی ایجاد شده تا ناوبری در کانال سوئز تحت تأثیر قرار نگیرد».

این منبع با تأیید اینکه «تاکنون به حرکت ناوبری در کانال سوئز آسیبی وارد نشده است که باعث نگرانی مصر شود»، افزود: «قاهره از طرف‌های وابسته به محور مقاومت پیام‌هایی دریافت کرده است که صحت اطلاعاتی که تاکید دارد حوثی‌ها فقط کشتی‌های در حال حرکت به سمت بندر ایلات را هدف قرار می‌دهد را تأیید می‌کند».

به گفته او مسیری که مختص کانال سوئز است، جزو اهداف نیروهای یمنی نیست.

در هفته‌های اخیر به موازات تشدید حمله‌های رژیم اسرائیل علیه غزه، ارتش یمن عرصه را بر کشتی‌های اسرائیلی که قصد عبور از تنگه باب المندب در دریای سرخ دارند را تنگ‌تر کرده و پیش از این هم با پهپاد و موشک، اراضی اشغالی فلسطین و به طور مشخص بندر ایلات را هدف قرار داده است.

۴۰ درصد تجارت بین‌المللی جهان از طریق این تنگه که بین یمن، در منتهی الیه جنوب غربی شبه جزیره عربستان و قاره آفریقا می‌گذرد، انجام می‌شود.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdciq3a5zt1auz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما