شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 Nov 2024
پروژه ایران : در حالی که اخباری مبنی بر کاهش سقف ذخیره بنزین 1500 تومانی و سهمیه ماهانه بنزین 3000 تومانی منتشر شده، مسئولین تنها از برقراری سهیمه 60 لیتری بنزین 1500 تومانی در ماه صحبت می‌کنند.
سهمیه بنزین 1500 تومانی خودرو ثابت ماند، صحبتی از سهمیه موتورسیکلت‌ها به میان نیامد
سهمیه بنزین 1500 تومانی خودرو ثابت ماند، صحبتی از سهمیه موتورسیکلت‌ها به میان نیامد
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، روز گذشته خبری غیررسمی مبنی بر کاهش سقف ذخیره سوخت یارانه‌ای (بنزین 1500 تومانی) در رسانه‌ها منتشر شد، در این اخبار آمده بود، سهمیه بنزین 3000 تومانی در کارت‌های سوخت شخصی از 150 لیتر به 100 لیتر کاهش یافت و این در حالی است که سقف ذخیره سهمیه بنزین 1500 تومانی که تا پیش از از این، 9 ماه و به میزان حداکثر 540 لیتر بود به 6 ماه و حداکثر 360 لیتر کاهش یافته است.

در این رابطه جعفر سالاری‌نسب- مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرده تغییری در تخصیص سهمیه 60 لیتری ایجاد نشده است و روال تخصیص سوخت بنزین یارانه‌ای مانند کذشته است و جای نگرانی نیست.

او ادامه داده است، این ماه نیز مانند ماه‌های گذشته 60 لیتر بنزین 1500 تومانی تخصیص یافت و مشکلی در این حوزه نیست.

ایسنا در ادامه خبر خود گزارش داده، بنابر اطلاعات به دست آورده از وزارت نفت، سهیمه بنزین 3000 تومانی در کارت‌های سوخت شخصی از 150 لیتر به 100 لیتر با هدف مقابله با قاچاق کاهش یافته و این موضوع ارتباطی با سهیمه 60 لیتر ماهانه ندارد.

اما دیگر رسانه‌ها در رابطه با این موضوع اخبار و گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند که در بخشی از این گزارش‌ها به کاهش سقف ذخیره بنزین 1500 تومانی اشاره داشته است.

در گزارش خبرگزاری تسنیم نیز آمده است؛ امکان ذخیره سهمیه‌های بنزین 1500 تومانی در کارت‌های سوخت بیش از 360 لیتر وجود ندارد و اگر کارت سوختی، به این میزان سهمیه بنزین 1500 تومانی داشته باشد، سهمیه جدید به این کارت در ماه‌های آتی واریز نخواهد شد.

لازم به ذکر است که سقف مدت ذخیره سازی در کارت سوخت قبل از شیوع کرونا هم 6 ماه بوده که با همه گیری ویروس کرونا به 9 ماه افزایش یافته بود، و اکنون به روال گذشته برگشته است.
براساس این گزارش، نکته قابل توجه آن است که هیچ منبع آگاه یا مسئول مرتبطی با موضوع بنزین به صراحت در رابطه با کاهش سقف ذخیره بنزین 1500 تومانی در کارت‌های شخصی اشاره نکرده و عموما به میزان سهمیه ماهانه اشاره کرده‌اند.

رئیس انجمن جایگاه‌داران: اطلاعی از کاهش سهمیه ندارم / آسیب این تصمیمات به جایگاه‌داران وارد می‌شود
بر این اساس ناصر رئیسی فرد- رئیس انجمن جایگاه‌داران در گفت‌وگو با پایگاه خبری پروژه ایران، با تاکید بر اینکه اطلاعی از موضوع اخیر مبنی بر کاهش سهمیه بنزین 3000 تومانی و سقف ذخیره بنزین یارانه‌ای ندارد، گفت: از سال‌های گذشته با موضوع سهیمه بندی و چند نرخی مخالف بوده‌ام و همچنان بر این موضوع پافشاری دارم زیرا بنزین یک کالای مصرفی است و هر فرد با توجه به نیاز خود این کالا را خریداری و هزینه آن را می‌پردازد از این رو دلیل بر سهیمه بندی و چندنرخی کردن آن وجود ندارد.

او ادامه داد: تصمیمات حوزه بنزین در زمینه قیمت‌گذاری، اعلام چندنرخی، میزان سهیمه و دیگر موارد مرتبط با بنزین همراه با زیان‌هایی است که بیش‌ترین آسیب به جایگاه داران وارد می‌شود.

رئیسی‌فرد با اشاره به اینکه جایگاه داران آخرین حلقه زنجیره توزیع بنزین هستند، یادآور شد: برخی از تصمیمات حوزه کلان توزیع بنزین همراه با نارضایتی بوده که از آن‌ها می‌توان به جمع آوری کارت سوخت جایگاه‌داران اشاره کرد. این موضوع مدت زمان انتظار برای سوخت گیری، ترافیک منطقه‌ای و مصرف بنزین را افزایش داد که در نهایت منجر به افزایش آلودگی هوا و صرف هزینه و وقت افراد شد.

رئیس انجمن جایگاه‌داران تصمیمات اخیر در زمینه سهمیه بندی سوخت را بر کاهش مصرف سوخت بی‌تاثیر دانست و خاطرنشان کرد: برخی از خودروها فاقد معاینه فنی و سیستم به‌روز و منظم موتور هستند که با افزایش مدت زمان سوخت‌گیری در جایگاه‌ها آلودگی هوا افزایش می‌یابد.

حال با توجه به اخبار منتشر شده در رسانه‌های رسمی و عدم اطلاع رئیسی فرد- رئیس انجمن جایگاه داران سوخت، از کاهش سقف ذخیره بنزین یارانه‌ای می‌توان بیان کرد، هیچ مسئولی به طور مستقیم اشاره‌ای به کاهش سقف بنزین 1500 تومانی نداشته و باید دید که در عمل چه اتفاقی رخ خواهد داد و این در حالی است که در رابطه با سهمیه سوخت موتورسیکلت صحبتی نشده است.

این موارد در حالی رقم خورده که در چند روز گذشته بارها در رابطه با قطع سهمیه سوخت خودروهای فاقد بیمه اجباری شخص ثالث صحبت شده و در مرحله اول قرار بر آن است خودروهای حمل و نقل همگانی همچون تاکسی‌های فاقد بیمه نامه شخص ثالث از سهمیه سوخت 1500 تومانی محروم شوند.
https://theiranproject.com/vdcb95bazrhb88p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما