پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ , 28 Nov 2024
يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۰:۲۴
کد مطلب : 414285

من با حال ترین دیکتاتور جهانم!

پروژه ایران : نایب بوکله فقط یک رییس جمهور در آمریکای لاتین نیست. بلکه او یک طرز تفکر و شیوه اندیشه در امروز آن منطقه است. حالا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان السالوادور با هم نگاهی به سرگذشت جذاب این رییس جمهور ۴۲ ساله داشته باشیم!
من با حال ترین دیکتاتور جهانم!
من با حال ترین دیکتاتور جهانم!
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، السالوادور کشوری در آمریکای مرکزی با ۷ میلیون نفر جمعیت است. قهوه این کشور سال ها در جهان معروف بود اما برای مردم این منطقه، السالوادور با کارتل های مواد مخدر و جرم و جنایت شناخته شده است.

از ۱۹۷۹ که جنگ داخلی در این کشور کوچک آغاز شد، مردم آن، دوره های مختلفی از ناامنی را تجربه کردند. حتی پایان جنگ در ۱۹۹۲ هم نتوانست آرامش را به این کشور بازگرداند.
ولی موجب شد تا قدرت به مدت سه دهه میان دو حزب چپ گرا و راست گرا که در جنگ داخلی با هم دشمن بودند دست به دست شود.

اما سال ۲۰۱۹، اتفاقی غیر منتظره رخ داد؛ نایب بوکله، جوان ۳۸ ساله، به این دو گانه تکراری پایان داد.

بوکله از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ به لطف حضور در حزب چپگرای جبهه آزادیبخش ملی توانسته بود تا شهردار پایتخت باشد.

او در همان دوره هم رفتاری جنجالی داشت. از ارتباط نزدیک با تایوان و اسرائیل تا حمایت از ترامپ به عنوان عضو یک حزب چپگرا!

در درون حزب هم اختلافات میان بوکله و سران حزب شدت گرفت. او به طور مداوم سران حزب را مورد حملات کلامی خود قرار میداد و حتی با برخی از آن ها وارد درگیری فیزیکی شد.

در نهایت این رفتار ها موجب اخراج او از حزب جبهه آزادیبخش شد.

بوکله که از رفتاری که با او شده بود، عصبانی بود تصمیم گرفت تا با حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۹، به تلافی برآید.

او با شعار پایان دادن به دوگانه تکراری چپ و راست وارد انتخابات شد و توانست تا در همان دور اول با کسب ۵۳ درصد آرا پیروز شود.

اما این تازه شروع کار این جوان جنجالی بود. نایب بوکله در همان روزهای اول حضورش در راس دولت، احزاب مخالف خود را به عنوان حامیان کارتل های جرم و جنایت معرفی کرد و از قصد خود برای مقابله با ناامنی خبر داد.

احزاب مخالف هم با رد اتهامات رییس جمهور، ادعا میکردند او به بهانه مقابله با ناامنی قصد سرکوب مخالفان را دارد.

رییس جمهور که میدانست با وجود حضور پر رنگ مخالفان در پارلمان، شانس کمی برای تصویب لوایح مورد نظر خود دارد، به زور متوسل شد!

او نظامیان تماما مسلح را در صحن پارلمان مستقر کرد تا نمایندگان را به تصویب بودجه نظامی جدید برای نیروهای مسلح مجبور کند.

همچنین با دستور بوکله زندان بزرگی با نام مرکز حبس تروریسم با ظرفیت ۴۰ هزار نفر در مدت ۷ ماه ساخته شد. این زندان با دیوار های بلند، سیستم های امنیتی چند لایه، حصار های برقی و سلول های انفرادی تاریک، مکانی ترسناک برای مجرمان است.

نایب بوکله درباره این زندان می‌گوید: «این خانه جدید زندانیان خواهد بود. جایی که آنها برای چندین دهه، بدون اینکه بتوانند آسیب بیشتری به مردم وارد کنند، زندگی میکنند.» مطابق آمار های رسمی، اقدامات دولت برای تامین امنیت مردم واقعا نتیجه بخش بوده است.

آمار قتل عمدی در السالوادور از ۵۲ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ به ۲.۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ رسیده است. همچنین مطابق اعلام دولت، از زمان روی کار آمدن دولت بوکله بیش از ۷۶ هزار نفر از اعضای کارتل ها به زندان رفته اند.

اما این تحولات تاثیراتی بر سیاست داخلی و خارجی السالوادور داشته است. در عرصه داخلی، احزاب مخالف، دولت را به امتیاز دادن به کارتل های جنایتکار برای حفظ امنیت و بازداشت تعداد زیادی از بی گناهان متهم میکنند.

آن ها معتقدند علی رغم بعد رسانه ای اقدامات دولت، در حال حاضر پای کارتل های جنایتکار به تصمیمات کشور کشیده شده است. در عرصه سیاست خارجی نیز دولت آمریکا موضع سختی بر علیه دولت نایب بوکله در پیش گرفته است.

دموکرات های آمریکا معتقدند حقوق بشر به طور گسترده در السالوادور نقض می‌شود و اقدامات رییس جمهور تلاشی برای ایجاد یک دیکتاتوری است.

همچنین دولت آمریکا چندین نفر از مقامات دولت السالوادور را به اتهام فعالیت های مرتبط با پولشویی، مواد مخدر و مذاکره با گروه های مافیایی تحریم کرده است. از جمله رییس دفتر رییس جمهور، نایب رئیس وزیر دادگستری و معاونت بازسازی بافت اجتماعی ریاست جمهوری!

حتی در سال ۲۰۲۱، زمانی که بوکله به آمریکا سفر کرده بود و قصد داشت تا با بایدن دیدار کند، رییس جمهور آمریکا از این دیدار خودداری کرد. این اتفاق موجب گرایش بیشتر دولت السالوادور به تعامل با چین و روسیه شد.

السالوادور از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین امتناع کرد و قرارداد بزرگ سرمایه گذاری چین در السالوادور را تصویب کرد.

کتابخانه ملی السالوادور، یک مجموعه ورزشی، کارخانه عظیم تصفیه آب و یک اسکله توریستی در سواحل اقیانوس آرام پروژه هایی هستند که چین در حال اجرای آن ها در السالوادور است.

حالا در آستانه دور جدید ریاست جمهوری بوکله هستیم. البته مطابق قانون اساسی، نایب بوکله حق ندارد تا کاندید این انتخابات باشد. اما او با تحت فشار گذاشتن قضات دادگاه قانون اساسی توانسته است تا مجوز این حضور را کسب کند.

حالا سوال این است که سرنوشت نایب بوکله چه خواهد بود؟ آیا او میتواند تا محبوبیت خود را همچنان حفظ کند؟ آیندگان از او چگونه یاد خواهند کرد؟

 
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcbwabasrhb85p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما