پروژه ایران : تیره، مرموز، کهنه، همگن و اغلب بدون جنسیت مشخص! این چهره بسیاری از نوجوانان است که اینروزها در گوشه و کنار میبینیم. ویژگیهایی که همه از مد گوتیک نشأت میگیرند.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، مدگوتیک به سبک لباس پوشیدنی گفته میشود که توسط اعضای خورده فرهنگ گوت استفاده میشود. تاریکی، قدیمی بودن و بعضی اوقات بدننمایی از ویژگیهای این سبک است. سبک گوتیک شامل رنگ کردن مو به رنگهای تیره یا بسیار روشن مثل سفید و نقرهاب، موجدار کردن مو، لبها و لباسهای تیره است. در طراحی این سبک از ویژگیهای سبک پانک، ویکتوریایی و الیزابتی گرفته شدهاست.
مدگوتچیست؟
مد گوت با تجلیل از جنبههای تاریکتر زندگی و با الهام از خرده فرهنگ گوت، در اوایل دهه 1980 آغاز شد. زیباییشناسی پانک تاریک و شورشی همراه با رمانتیسیسم ویکتوریایی، مد گوت را میسازد. تاثیر استاندارد زیبایی ویکتوریا باعث شد پوست رنگ پریده، و لباسهای بلند و زیبا به ارمغان بیاورد. استایل پانک کتهای چرمی، اکسسوریهای سیخ
دار و آرایش تیره داشت.
این امر باعث تولد فرهنگ باشگاه گوت شد که در آن مردم با الهام از صحنه راک گوتیک لباس میپوشیدند. این مکان برای همه دوستداران گوتیک و غارنوردان خفاش (اعضای اولیه خرده فرهنگ گوت) بود که در آن فرهنگ، مد و موسیقی گوتیک با یکدیگر ملاقات کردند.
از بچههای ماه گرفته تا نوههای جادوگران، مد گوت دنیا را طوفانی کرد. بعداً این روند به سمت برچسبها افزایش یافت. سپس به تدریج طراحان شروع به ترکیب عناصر گوتیک در طرحها و مجموعههای باند خود کردند.
در اوایل دهه 80، یوجی یاماموتو با عناصر سنتی یا ترد گوت وارد باند فرودگاه شد و سپس طراحانی مانند الکساندر مک کوئین، ژان پل گوتیه برداشت خود را از آن معرفی کردند. بعداً بسیاری از طراحان مانند Balenciaga، Thom Browne، Givenchy، Valentino، Olivier Theyskens، و غیره انواع مختلف تجارت گوت را خریداری کردند، مانند گوت رمانتیک، گات کورپ، گوت ویکتوریایی و غیره.
زمانی که مد گوت معرفی شد، DIY تنها راه برای لباس پوشیدن مانند یک گوت بود. هیچ فروشگاه خاصی وجود نداشت که لباس های گوتیک را بفروشد. اما امروزه می توانیم طراحان متعددی را ببینیم که تنها برای خرده فرهنگ گوت لباس طراحی می کنند. آنها به راحتی در دسترس هستند. طراحان باند فرودگاه نقش بزرگی در گسترش فرهنگ گوت و معرفی روندهای جدید گوت ایفا کردند.
مدگوتدرسینما
صنعت سرگرمی مد گوتی را در فیلمها و نمایشهای تلویزیونی گنجانده است و بازنمایی مد گوتیک در رسانهها بر سبکهای امروزی نیز تأثیر گذاشته است. تیم برتون یکی از کارگردانان معروفی است که عناصر گوت را به فیلمهای خود اضافه کرده است. داستانهای او بسیار عمیق و تاریک است اما میتواند چشم بیننده را اشکبار کند.
«ادوارد دست قیچی»، «آلیس در سرزمین عجایب»، «چارلی و کارخانه شکلاتسازی»، «ونزدی» و بسیاری دیگر از این دست هستند.