چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ , 13 Nov 2024
پروژه ایرانی : ‌پشت حصارهای سفید وآبی شهرداری در بوستان‌های تهران چه خبر است؟ شهرداری تهران می‌گوید این فضاها برای احداث مخازن آب اضطراری حصارکشی شده و هیچ درختی هم قطع نشده و در صورت لزوم درختان جا به جا شده‌اند اما سرانجام این درختان جا به جا شده چه می‌شود؟
بوستان
بوستان
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، عابران هر روزه خیابان کریمخان دیگر به حصارهای بوستان حضرت مریم عادت کرده‌اند. حصارهایی که برای کارگاه مترو مدت‌هاست بخشی از فضای سبز و بازی کودکان را حذف کرده است. در یکی از بخش‌های حصارکشی شده درختچه‌هایی بود که حالا خبری از آن‌ها نیست. جابه‌جا شده‌اند یا به نفع کارگاه مترو حذف شده‌اند مشخص نیست اما دیگر این بخش پارک حضرت مریم سبز نیست.

وضعیت درختان حصار دیگر این پارک درکنار خیابان نجات اللهی شمالی هم خوب نیست. درختان سبزی که حالا خمیده شده‌اند. ورود به کارگاه مترو ممنوع است، شاید مدتی بعد این درختان هم به دلیل بیماری و خشکسالی به لیست درختانی که در تهران خاطره شدند اضافه شوند.
حصارکشی پارک درخیابان کریمخان به بوستان حضرت مریم محدود نمی‌شود. بخشی از بوستان بهجت آباد هم مدتی است برای احداث مخزن آب حصارکشی شده است.

مدتی پیش نیز تصاویری از حصارکشی‌های بوستان کوثر واقع در خیابان ری در منطقه ۱۲ رسانه‌ای شد.شهرداری منطقه۱۲ دراین رابطه توضیح داده که قرار است در این محدوده سوله بحران ساخته شود. براساس اطلاعات منتشر شده این سوله با مساحت ۹۰۰مترمربع در حال ساخت است که هم‌اکنون به مرحله اتمام اسکلت‌بندی فلزی رسیده و از بخش‌هایی چون سوله، انبار، ساختمان اداری، انبار ادوات و سرویس بهداشتی برخوردار خواهد بود.

کمی قبل‌تر حصارکشی پارک مرزداران خبری شد. اهالی محل دراین رابطه به رسانه‌ها گفته ان که مساحتی به وسعت حدود ۵۰۰ مترمربع از پارک مرزداران حصارکشی شد و قصد داشتند درختان آن را هم جا به جا کنند که با برخورد اهالی، ناگزیر به توقف کار می‌شوند.
درختان حاشیه بخشی از بزرگراه همت هم مدتی است پشت حصارها پنهان شده‌اند. ساکنان بیشتر محلات تهران مثالی از این حصارکشی‌ها دارند. تا آنجا که ناصرامانی ۱۱ شهریور ماه امسال در تذکر پیش از دستور خود گفته بود: به رئیس شورای شهر اعلام کردم که مدتی است که تعداد زیادی از بوستان‌های شهر تهران توسط شهرداری تهران حصارکشی شده و تقریباً در تمام مناطق تهران شاهد هستیم که دور چند بوستان حصارکشی شده است و این مسأله موجب نارضایتی و نگرانی مردم و دوستداران محیط زیست شده است.

او با بیان این‌که این حصارکشی‌ها دلایل مختلفی دارد و ممکن است برخی از آن‌ها نیز منطقی و قابل قبول باشد، می‌گوید: من با برخی از شهرداران مناطق در مورد چرایی حصارکشی‌شان صحبت کردم و حرف‌های منطقی زدند؛ اما مردم تهران مثل مارگزیده‌هایی هستند که از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسند و تا دور بوستانی حصار کشیده می‌شود فکر می‌کنند که قرار است درخت‌ها قطع یا جابه‌جا شوند. عدم شفافیت در اطلاع‌رسانی از سوی شهرداری تهران و همچنین شایعه‌پراکنی در فضای مجازی سبب شده که به این موضوع دامن‌زده شود، البته بخشی از این حصارکشی‌ها توجیه‌پذیر نیست. مثلاً استفاده از اراضی بوستان‌ها برای ساخت پارکینگ محلی و یا ساخت تأسیسات مترو قابل قبول نیست.


به گفته این عضو شورای شهر تهران حصارکشی بوستان قدیمی لاله هم یادآوری می‌کند و می‌گوید: این‌که بخش زیادی از قسمت چمن بوستان لاله گودبرداری شود و درون آن مخزن آب بگذارند و مجدداً روی آن را چمن‌کاری کنند قانع‌کننده نیست و اساساً مگر قرار نبود برای آبرسانی‌ها از بازچرخانی آب و پساب آب استفاده شود؟

او از شهرداری خواسته بود با توجه به نگرانی‌های موجود و لزوم اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف تعداد و نام بوستان‌ها با ذکر مشخصات و آدرس، علت حصارکشی و نوع پروژه، تعداد درختانی که احتمالاً جابه‌جا شدند با ذکر تاریخ و محل کاشت مجدد و همچنین زمانبندی پایان حصارکشی را به شورای شهر ارائه کنند. اما با گذشت دو ماه هنوز پاسخ این درخواست‌امانی داده نشده است و لیست بوستان‌های حصارکشی شده شفاف نشده است.

ناصرامانی عضوشورای شهر تهران به خبرآنلاین می‌گوید: من در جلسه شورای شهر، درباره حصارکشی‌ها تذکری مفصل به شهرداری تهران دادم و به این نکته اشاره کردم که فهرست تمام بوستان‌هایی را که به هر علتی حصارکشی شده‌اند، با ذکر علت و این که قرار است پشت حصارکشی‌ها چه اتفاقی بیفتد، و زمان‌بندی آن که چه زمانی قرار است حصارکشی آغاز و چه زمانی قرار است جمع بشود را، به شورا ارسال کنند که تاکنون این پاسخ ارسال نشده و من آن را دریافت نکرده‌ام. ضمن آن که متأسفانه شاهدیم که بر تعداد بعضی از حصارکشی‌ها اضافه می‌شود!

او درخصوص خشک شدن برخی از درختان مؤسسه زلزله‌نگاری تهران هم به خبرآنلاین توضیح می‌دهد: ‌درباره مؤسسه زلزله‌نگاری تهران در محمدشهر منطقه ۳ با حضور شهردار و معاونینش جلسه داشتم که متأسفانه گفته شد تعمدی در عدم آب‌رسانی و خشک کردن درختان آنجا وجود دارد. من از شهردار توضیح خواستم، شهردار گفت در اختیار ما نیست. محدوده مؤسسه زلزله‌نگاری دانشگاه تهران است و حتی یک بار ورود کرده‌اند که با آن‌ها برخورد شده و من در تذکرم به این موضوع اشاره کرده‌ام.


شهرداری تأکید دارد هیچ درختی بدون مجوز کمیسیون ماده ۷ قطع یا جا به جا نشده است. اما کارشناسان شهری معتقدند که بیشتر درختان جا به جا شده دوباره ریشه نگرفته و خشک می‌شوند. تاکنون بارها برخی از اعضای شورای شهر از مدیران شهری درخواست کرده‌اند اعلام کنند چند درصد درختان جا به جا شده دوباره سبز شده‌اند و چند درصد این درختان خشک شده‌اند. پرسشی که اگر پاسخی هم به آن داده شده رسانه‌ای نشده است.

حصارکشی‌ها درتهران طولانی‌تر می‌شود و همچنان مشخص نیست پس از برچیده شدن این حصارها درختان آن محدوده چه سرنوشتی خواهند داشت.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcd5z0okyt0s56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما