بیش از 31 ماه از شروع به کار دولت ابراهیم رئیسی میگذرد. دوره فعالیت دولت سیزدهم را میتوان از جنبههای گوناگون اقتصادی بررسی کرد. رونق و رشد بازار سرمایه نیز یکی از این جنبههاست که لزوما به معنی عملکرد مثبت یا منفی دولت نیست اما میتواند تکمیل کننده پازلی باشد که در نهایت نمایی از وضعیت کلی اقتصاد ایران و جهت گیریها و سیاست گذاری دولت باشد.
سال ۱۴۰۲ به دلیل نوسانات شدید در بازارهای طلا و ارز، این دو بازار پرسودترین و پربازدهترین بودند. در فروردین سال ۱۴۰۲ نرخ ارز ۴۲ هزار تومان بود که حال به نزدیک به ۶۰ هزار تومان رسیده که حدود ۴۰ درصد تغییر را نشان میدهد، عددی که با ۷۴ درصد بازدهی سال گذشته در نرخ ارز، تفاوت معناداری دارد.
یک کارشناس با پیشبینی وضعیت بورس در سال ۱۴۰۳ گفت: شاخص کل در کوتاهمدت توانایی فتح مجدد ۲ میلیون ۶۰۰ هزار واحد را دارد و در بلندمدت و با شکست این عدد میتواند به اعدادی بالای ۴ میلیون واحد برسد.
بازدهی بازارها در یک هفته مانده به پایان سال، در تمام بخشهای مورد بررسی منفی بود. این هفته سکه کمترین افت بازدهی و طلا و سپس دلار بیشترین کاهش بازدهی را داشتند.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، بازار سهام در این هفته با افت نسبی ارزش معاملات خرد سهام مواجه بود و میانگین ارزش معاملات خرد 27 درصد کاهش یافت. یکی از علل اصلی این افت اختلال سامانه معاملات فرابورس در روزهای شنبه و یکشنبه بود.
در اولین روز معاملات هفته اخیر ارزش معاملات خرد سهام به رقم 3 هزار و 325 میلیارد تومان کاهش یافت و روز ...
کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار از کاهش یا توقف تخصیص اعتبارات به کارگزاریها خبر داده و معتقد است که سیاست های بانک مرکزی، بورس را به ورطه نابودی کشانده است.
تکل از پشت روی بورس، بهترین توصیف از رویکرد دولت در قبال بازار سهام در سال 1402 است. اما چه فاکتورهایی سبب ایجاد چنین وضعیتی در بازار سرمایه شدند و آیا سال آینده هم به همین منوال سپری میشود؟
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به صنایع پراقبال بورسی در سال ۱۴۰۳ گفت: صنعت فناوری ارتباطات با توجه به پیشرفت فناوری، صنایع مرتبط با بیوتکنولوژی به ویژه در زمینه داروسازی و صنعت خودرو میتوانند مورد توجه اهالی بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ قرار گیرند.
در معاملات روز شنبه نوزدهم اسفند ماه 1402، شاخص کل بورس تهران هزار و 994 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 163 هزار و 757 واحد رسید.
بورس تهران در جریان معاملات این هفته با جهش 82 درصدی متوسط ارزش معاملات خرد و ورود جریان پول حقیقی به سهام مواجه بود. در این هفته تراز شاخص کل بیش از 5 درصد افزایش داشت و تراز شاخص هموزن بورس تهران نیز بالاتر از سطح انتهایی هفته گذشته ایستاد.
بازدهی بازارها در هفته سوم اسفند بیشترین رشد قیمت را در بازارها طی یک سال اخیر داشت. قله قیمت ابتدا با رشد قیمت دلار فتح شد و در بازارهای داخلی اثر مستقیم گذاشت و با التهابات بازارهای جهانی صعودیتر شد.
در هفته اخیر روند خروج سرمایه از بورس تهران متوقف شد. در اولین روز هفته 470 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. روز یکشنبه نیز 559 میلیارد تومان سرمایه وارد بازار شد.
تحرکات اسکناس آمریکایی، سوخت لازم برای انگیزهبخشی به خریداران بورسی را فراهم کرد و به این ترتیب، نماگرهای تالار شیشهای، بیشترین رشد هفتگی را در نیمه دوم سال تجربه کردند.