پروژه ایران : شماره پنجم مجله فرهنگی هنری «عصر روشن» با پروندهای ویژه برای یک عمر شاعری «محمدرضا شفیعی کدکنی» منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، شماره پنجم مجله فرهنگی هنری «عصر روشن» با پروندهای ویژه برای یک عمر شاعری «محمدرضا شفیعی کدکنی» منتشر شد.
این پرونده خبری در بخش «قفسه پشتی»، به بهانه انتشار ۲ کتاب شعر جدید شفیعی کدکنی ترتیب یافته و در آن، منتقدانی چون محمدرضا تقیدخت و بهرام پروین گنابادی یادداشتِ نقد نوشتهاند. در این پرونده، عکسهایی منتشر نشده از محمدرضا شفیعی کدکنی، اثر مهرداد اسکویی، آمده که یکی از آنها به تاریخ سال ۱۳۷۷ بر روی جلد مجله جای گرفته است.
اما یکی دیگر از بخشهای شماره جدید «عصر روشن»، گفتوگوی داغ محسن حسنزاده با اصغر دشتی - کارگردان تئاتر - است. دشتی در این گفتوگو تحلیلی داشته بر سیر تکوینی وضعیت تئاتر در سالهای گذشته، شرایط دیروز و امروز آن، ساختار مدیریتی تئاتر و چرایی غیبت هنرمندانی که دیگر روی صحنه نیستند، تا چرایی حضور شاخهای اینستاگرامی بر صحنه تئاتر. یادداشت علی شمس درباره موضوع شاخهای اینستاگرامی، از دیگر بخشهای این پرونده در بخش «کارگاه نمایش» مجله است.
در بخش «حوض روغن» نیز پروندهای بهبهانه حضور ایران در بینال ونیز ۲۰۲۴ منتشر شده که گفتوگو با مدیر کل اداره هنرهای تجسمی و نیز کیوریتور ارشد پاویون ایران در بینال ونیز، از جمله مطلبهای آن است.
و اما در بخش «پشت صحنه»، موضوع «قهرمان در سینمای ایران»، با تاکید بر سرگذشت و سرنوشت کاری «جمشید هاشمپور»، با سخنانی از فریدون جیرانی، مجید مظفری، جهانگیر کوثری، علی دهکردی، سعید اسلامزاده، سیدمحمد طباطبایی و مارال دوستی بررسی شده است.
در این شماره از مجله «عصر روشن» علاوه بر اپیزود پنجم داستان دنبالهدار «همخونه» از مائده مرتضوی و «تهران راپورت وقایع مختلفه محلات دارالخلافه» در بخش «سند منگولهدار» زیر نظر مهرداد اسکویی، این مطلبها نیز به چشم میخورد: «ادیبالممالک فراهانی، ادبیات کودک و چند نکتۀ دیگر» از سیدعلی کاشفی خوانساری، «دربارۀ هوشنگ گلشیری» از مهران عزیزی، داستان «هیولای سبز» از هاروکی موراکامی با ترجمۀ اصغر علیکرمی، داستان «در راه» نوشته لنگستون هیوز با ترجمه محمد جواهرکلام و نقد فیض شریفی بر مجموعه شعری از صابر سعدیپور.
همچنین در این شماره از مجله، شعرهایی از شاعران معاصر ایران در بخش «انجمن شاعران زنده» به چشم میخورد.
از دستاوردهای بینالمللی «عصر روشن»، انتشار شعرهایی از «آنا هافمن»، شاعر نروژی و یادداشت نورعلی نورزاد از تاجیکستان در رثای «دولتمند خال» در این شماره است.
مجله فرهنگی هنری«عصر روشن» به صاحب امتیازی و سردبیری علیرضا بهرامی و مدیریت هنری حمیدرضا بیدقی منتشر میشود.