پروژه ایران : اگر مادر شدهاید و یا در آستانه مادرشدن هستید، لازم است، مهارتهای کافی را برای انجام این مسئولیت بزرگ یاد بگیرید. شاید در این مسیر مطالعه کتابهای مرتبط با موضوع مادرشدن نیز مفید باشند.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، در این گزارش چند کتاب درباره مادری به شما معرفی میشود:
«ناگفتههای زندگی پیش از تولد»
کتاب «ناگفتههای زندگی پیش از تولد» نوشتهی توماس ورنی از جنبههای کمتردیدهشدهی بارداری صحبت میکند؛ اینکه چطور جنین در دوره پیش از تولد یک انسان آگاه است و با احساسات مختلفی که تجربه میکند، به درک سادهای از محیط اطرافش میرسد. در این کتاب، از تأثیری که این موضوع بر شخصیت جنین میگذارد خواهید شنید.
بارداری و به دنیا آوردن یک نوزاد، یکی از شگفتانگیزترین پدیدههای طبیعی است. موجود کوچک و آسیبپذیری به تدریج در بطن وجود یک زن شکل میگیرد که به آرامی صاحب روح و احساس و شخصیت میشود و بعد از کامل شدن دورهی رشدش در شکم مادر، در بیرون از رحم به زندگیاش ادامه میدهد. اغلب ما فکر میکنیم که مراقبت از جنین، تنها به مراقبت از جنبههای فیزیولوژیک بارداری و جسم مادر محدود میشود و بچه در این زمان (و چه بسا تا مدتی پس از تولد نیز) درکی از دنیای پیرامونش ندارد که نیازی به مراقبت روانی و احساسی هم داشته باشد. ولی نتیجهی تحقیقات علمی و البته مشاهدات توماس ورنی (Thomas Verny) روانپزشک بالینی و نویسندهی کتاب ناگفتههای زندگی پیش از تولد (La vie secrète de l'enfant avant sa naissance) خلاف این موضوع را به اثبات رسانده است.
«شیفتگی بدون عقربه»
کتاب «شیفتگی بدون عقربه» نوشته محبوبه مصدق، داستان زندگی زنی خانهدار را در جامعه سنتی و مردسالار ایرانی روایت میکند. این زن در تلاش است با حفظ عهدهایی که در زمان ازدواج بسته، به استقلال اجتماعی برسد.
شیفتگی بدون عقربه داستانِ زندگیِ زنی همنام با نویسنده است که مانند بسیاری از زنان ایرانی، به شغلِ مادامالعمرِ خانهداری اشتغال دارد. محبوبه، شخصیت اصلی کتاب صوتی شیفتگی بدون عقربه، ازدواجی عاشقانه داشته. او همسر مردی شده که ده ماه از سال را دور از خانه و در معدن مشغول به کار است و تنها دو ماه از سال زمان دارد تا در کنار همسرش باشد. شوهر محبوبه مرد بدی نیست، اما در زمان ازدواج از همسرش قول گرفته که هیچوقت سرکار نرود و همیشه خانهدار باقی بماند.
«مزه راستین مادر بودن»
کتاب «مزه راستین مادر بودن» اثر شانتل تزدل، بحثی پیرامون دنیای مادری و تربیت فرزندان است. شانتل تزدل در این کتاب از اصول و آداب مادر بودن میگوید و ذهن تازهمادران یا کسانی که در انتظار تولد فرزندشان هستند را برای انجام این وظایف آماده میکند.
این اثر، کتابی مفید و مختصر است که چالشهای مادر شدن را در کنار شیرینیها و لذتهای آن به تصویر میکشد. دکتر تزدل در این کتاب به این موضوع اشاره میکند که مادر بودن، شغلی تمام وقت و بیدستمزد است که شامل عناوین شغلی و وظایف مختلفی میشود؛ مدیر عامل، مدیر بازاریابی، مدیر مالی، مدیر بخش، مسئول شیفت، رئیس و مادرِ مسئول، همه عنوانهای شغلیای هستند که یک مادر به طور غیررسمی ولی واقعی و تماموقت، مشغول انجام آنهاست. در مادر بودن از مسائلی مانند اخراج شدن، تنزل مقام یا عدم وجود امنیت شغلی خبری نیست، ولی در مقابل وظیفهی پرورش و مراقبت از چنان موجودات ظریف و شکنندهای در دستان یک مادر قرار داده شده که از حساسیت بالایی برخوردار است.
«مادری»
کتاب «مادری» برداشتهایی گاه خندهدار و گاه تکاندهنده از شادیها و مبارزات روزمره مادری است که هلن سیمپسون آنها را گردآوری کرده است.
به سرزمین مادری خوش آمدید؛ به عرصهی خستگیهای بیپایان، از خودگذشتگیهای مداوم، ستایش دستها و پاهای کوچک و بوسههای مخملی و محتاطانه. در این سرزمین زنان و مردانی که روزگاری غرق در کار و روزمرگی به زندگی بیدغدغهی خود میپرداختند، اکنون به پیشهای تماموقت مشغولاند که حتی لحظهای خواب آسوده را نیز از آنان دریغ میکند. هلن سیمپسون در کتاب صوتی مادری (Motherhood) از خلال بریدههایی از چند اثر داستان کوتاه به قلم خودش، به زندگی ساکنان این سرزمین پررنج و البته زیبا میپردازد.
«همه چیزهایی که یک مادر باید بداند»
کتاب صوتی «همه چیزهایی که یک مادر باید بداند» اثر هتر جیمز، مرجع و راهنمای معتبر و قابل اعتمادی است که به پرسشهای مادران پاسخ میدهد و دربردارنده دانستنیهای ضروری و مفیدی است که هر مادری قبل از مادر شدن باید آنها را بداند.
کتاب صوتی همهی چیزهایی که یک مادر باید بداند (Things a mother should know) اثری جامع و مناسب برای تمام مادرانی است که خداوند به آنها فرزند عطا کرده است. این اثر یک راهنمای آموزشی نیست، بلکه مجموعهای است از حکایاتی صمیمانه، نشاط بخش و سرگرم کننده از زنان دست اندرکار وظیفه مادری، به همراه شوخیهای بانمکی که توسط هتر جیمز (Heather James) به نگارش درآمده است.
هر مادری از دیدگاه فرزندش مرکز دنیاست. او کسی است که وقتی کودک با دوستش دعوا و قهر میکند، زانویش را در بازی زخم میکند یا به آغوشی گرم نیاز دارد، به سمت او میدود. همیشه آماده است که وقتی فرزندش گرسنه است، چیزی برای خوردن به او بدهد، وقتی خسته است او را بخواباند، وقتی غمگین است اشکهایش را پاک کند، به او دلگرمی بدهد و نوازشش کند.