فهرست قهرمانانی که نقش مهمی در جنگ جهانی دوم داشتند پر از نامهای آشناست اما کمتر کسی داستان «پرل ویترینگتون» را میداند؛ شاید به این خاطر که این زن شجاع برای چندین دهه از گفتن آن خودداری میکرد!
همیشه برایت مینویسم ماجرای واقعی نامههایی کاغذی است که دو دوست، دو زندگی و دو قاره را به هم نزدیکتر میکنند؛ این کتاب یادآور قدرت نامهها و ارتباطها و کلمههاست. ماجرای واقعی این کتاب یادمان میاندازد نوشتن برای یک دوست و انتظار رسیدن خبری از او چه شوق و هیجانی دارد!
این نقد کلاسیک شکسپیر که برای اولین بار در سال 1930 منتشر شد، روشنگر و نوآورانه است و این شاهکار محقق برجسته انگلیسی، جی. ویلسون نایت، یک سر و گردن بالاتر از تمام تفاسیر دیگر شکسپیر است.
شوالیه صنعت پخش ایران کیست و چگونه به این مقام نائل آمد؟! علی اصغر سعیدی در تازه ترین کتاب خود با موضوع زندگی و کارنامه تجار و صاحبان صنایع و سرمایهداران موفق ایران سراغ کارنامهی محمداسماعیل قدس رفته تا خواننده را با راه رفتهی این تاجر نامدار آشنا کند.
در طول جنگ جهانی دوم و در فاصله سالهای 41 تا 45 میلادی استالین با اصرار چرچیل مبنی بر حضور خبرنگاران غربی برای پوشش اخبار جبهه شرق موافقت کرد؛ اما او هرگز کسی نبود که بگذارد این خبرنگاران بنا به میل و صلاحدید خود اخبار شوروی را مخابره کنند؛ استالین همزمان کوشید میزبانی بینظیر و رهبری مقتدر باشد؛ نتیجه: قفس طلایی به نام هتل متروپل!
کتاب «تاریخ فشردهی چین» نوشته لیندا جیوین راهی را که این کشور بزرگ شرق دور از سرچشمههای قبیلهای خود تا دوران امپراتوریهای افسانهایاش و تا حزب کمونیست امروزی تحت رهبری شی جینپینگ پیموده است، پی میگیرد.
یانیس واروفاکیس اقتصاددان و وزیر دارایی سابق یونان، در کتاب جدید خود استدلال میکند که ظهور یک نظام جهانی جدید مبتنی بر فناوریهای بزرگ، ما را به رعیتهای دیجیتال تبدیل کرده است.
کتاب حاضر بخشی از طرح فرزین وحدت، استاد ایرانی جامعهشناسی در امریکا، با موضوع «مدرنیته و نسبت آن با ایران، اسلام و جهان اسلام» است. کتاب «رویارویی فکری ایران با مدرنیت» و «اخلاق اسلامی و شبح مدرنیته» از دیگر آثار فرزین وحدت در این پروژه فکری به شمار میآیند.
کتاب «مغز اندرو»، رمان آخر دکتروف، بعنوان تکگویی اعترافگونهی دانشمند مستعد و فریب خوردهای نوشته شده که استعدادش در پنهان کردن احساسات، به ماهیت ذهن آدمی ربط پیدا میکند. این داستان جذاب نامحتملیِ پذیرش حقیقت از طریق ابزار فکر و زبان را بررسی میکند. بقول خود اندرو: «تظاهر کار مغز است؛ کاری است که مغز انجام میدهد».
رمان «به کتابفروشی هیونام دُنگ خوش آمدید»، داستانی است دربارهی توانایی پذیرش زندگی و قدرت شفابخش کتابها که به خواننده یادآوری میکند که هیچ وقت برای شروعی دوباره دیر نیست!
نشر بیگاه با انتشار شش کتاب «ابداع سنت» از اریک هابزباوم، «ابداع دشمن؛ فاشیسم ابدی» نوشته اومبرتو اکو، «در باب ابداع معنای عکس» از الن سکولا، «بوطیقای ساختارگرا» اثر تزوتان تودوروف «دوران مدرن؛ هنر، زمان، سیاست» نوشته ژاک رانسیر و «کاربرد اجتماعی شعر و مقالههای دیگر» اثر ت. س الیوت، به عرصه کتاب وارد شد.
«دُرِّ یتیم - خشکیدن آب دهان عنکبوت» جدیدترین اثر نویسنده سرشناس، محمود دولتآبادی است که در نخستین روزهای سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رونمایی شد و بسرعت به چاپ دوم رسید.
کتاب «حظ کردیم و افسوس خوردیم»، سفرنامهی میرزا حسنخان مستوفیالممالک و دوستعلیخان معیرالممالک به همراه تعدادی نامه از فرنگ و چند قطعه عکس دیدهنشده از این سفر برای نخستین بار منتشر شد.
این روزها که دانشگاههای آمریکا در تسخیر دانشجویان ضدصهیونیست است و بار دیگر نقاب از چهرۀ سرکوبگر جهان مدرن افتاده، کتاب «سِن و سرمایهداری» به ما در فهم فضای کنونی حاکم بر دانشگاههای آمریکا کمک میکند.